Real Madrid: Courtois megint megsérült, véget érhet az idénye

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 18:46
Real Madrid CF Training Session And Press Conference - UEFA Champions League 2023/24
Thibaut Courtois játékára ebben az idényben már nem számíthat a Real Madrid (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois újabb sérülést szenvedett, emiatt ismételten hetekig nem állhat csapata rendelkezésére. Mint ismert: a belga kapuvédő épp most épült (volna) fel előző sérüléséből, már az edzéseket is elkezdte, amikor megint megtörtént a baj.

Mint arról már portálunkon írtunk, Thibaut Courtois tavaly augusztusban szenvedett keresztszalag-szakadást, így hónapokig nem állhatott csapata rendelkezésére. A belga kapust műteni kellett, mostanra azonban a rehabilitáció végére ért, és már arról lehetett hallani, hogy akár a hónap végén, de a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn mindenképp számolhat vele Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. 

Tény: Courtois az elmúlt hetekben csaknem teljes értékű edzésmunkát végzett, és minden jel arra utalt, hogy még ebben az idényben visszafoglalhatja a helyét Andrij Lunyintól, aki kimondottan jól helyettesítette kollégáját az elmúlt hónapokban. Olyannyira, hogy az ukrán kapus mostanra egyértelműen maga mögé utasította Kepa Arrizabalagát, akit egyébként éppen Courtois pótlására igazoltak – ám eddig nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 

A 31 éves belga óriás kedden csaknem a megszokott tempóban edzett a csapattársaival, amikor egy szerencsétlen mozdulat után megsérült, és sírva hagyta el a játékteret. Az elsődleges orvosi vizsgálatok megállapították, hogy Courtois meniszkusza elszakadt, ezúttal a jobb térdében. Az orvosok szerint a kapusra hat-hét hét kihagyás vár, és figyelembe véve, hogy az idény legfontosabb szakasza következik, már aligha kockáztatja meg Ancelotti a visszatérését, azaz Lunyin megőrizheti a helyét a kapuban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik