Megtámadták a Bilbao-szurkolók, kórházba került egy Atleti-drukker gyermek

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.01. 12:54
Rekordszámú néző a San Mamésban, de túlzásba is estek a Bilbao-szurkolók (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a házigazda Athletic Bilbao a hazai 3–0-s sikerrel másodszor is győzelmet aratott az Atlético Madrid elleni párharcban és bejutott a spanyol labdarúgó Király-kupa döntőjébe. A hazai szurkolók alaposan – túlságosan is – kitettek magukért, ugyanis a rekordszámú néző előtt rendezett mérkőzést megelőzően egy bárban megtámadták az Atleti szimpatizánsait, egy gyermek pedig kórházba került.

Klubrekordot jelentő 52 061 néző volt jelen a Király-kupa elődöntőjének visszavágóján a San Mamés Stadionban. A Bilbao szurkolói kitettek magukért, s a stadion környékére is elképesztő hangulatot varázsoltak, de túlzásba is estek…

A Marca arról számolt be, hogy az Athletic Bilbao–Atlético Madrid mérkőzést megelőzően erőszakos incidensek történtek a két csapat drukkerei között, a hírek szerint ugyanis 60 ember egy bilbaói bárban megtámadott több Atlético-szurkolót, s egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

Az egyik madridi szimpatizáns, Ana a Cadena SER-nek mesélt a részletekről.

„Minden rosszul volt megszervezve. Arról számoltak be, hogy Bilbaóban nincs találkozási pont vagy parkolóhely a buszoknak, ezért a szurkolói klub tagjainak úgy kellett járniuk a várost, ahogy tudtak. Tudtuk, hogy ez egy csapda” – mondta, majd a bárban történtekre is kitért.

„Egy csoport úgy döntött, bejön az étterembe. Étkeztek (a madridiak – a szerk.) és amikor már két órája ott voltak, egy másik csoport érkezett. Az egyik gyerek feje megsérült, ő kórházban van, egy másikat üveggel arcon ütöttek. Nagyon megijedtek és hívták a rendőröket, de aztán azt mondták, nem jönnek, mert nincs rendőrségük” – tette hozzá.

„A mentőkre várva visszajöttek és volt egy újabb veszekedés. Még egy lányt is megrúgtak, aki kiment dohányozni. A férjem szerint eltört az állkapcsa” – jegyezte meg Ana.

Az EFE hírügynökség jelentése szerint a csütörtöki mérkőzés után Bilbaóban egy személyt tartóztattak le a közrend megzavarása és rendőrök megtámadása miatt.

A vesztes csapat, az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone is kiemelte, hogy pokoli volt a hangulat a San Mamésban.

„Nagyon közel állnak egymáshoz az emberek a csapattal és ezek a szurkolók mindig is ilyenek voltak a labdarúgóikkal, nem azért szurkoltak így, mert most lehetőségük volt a döntőbe jutásra”mondta a meccs után az argentin szakember, aki érthetően nem volt elégedett együttese teljesítményével.

„Sokat elmond, hogy a Metropolitanóban elért egy nullás győzelmük során sok helyzetünk volt a jobb eredményhez. Most három nullra kikaptunk, de nüanszokon múlt. Volt három nagy lehetőségünk a gólszerzésre, mégis ők szereztek gólt az első támadásukból. Aztán érkezett a második is és ezzel a lelkesedéssel folytatták három nullig. De Memphis Depaynak egy, Rodrigo Riquelmének kettő és Saúlé is… Azonban nem tudtunk hatékonyak lenni és védekezésben is kudarcot vallottunk” – értékelt Simeone.

 

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Athletic Bilbao–Atlético Madrid 3–0 (I. Williams 13., N. Williams 42., Guruzeta 61.)
Továbbjutott: az Athletic Bilbao, 4–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik