Edzősors: „Csak egy őrült hagyja el a Real Madridot” – Mourinho tanácsa Ancelottinak

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 11:24
null
Ancelotti és Mourinho jó hangulatban (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madridot 2010 és 2013 nyara között irányító José Mourinho a RAI-nak adott interjújában jótanáccsal látta el a klub jelenlegi vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit. A Marca továbbá az AS Roma mesterének azon szavait is idézte cikkében, amelyben a szaúdi futball is szóba került.

 

A 60 éves José Mourinho szerint a Real Madrid és Carlo Ancelotti részéről is nagy hiba lenne, ha az olasz tréner elhagyná a gárdát. Mint ismert, a brazil szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues korábban egy televíziós interjúban kijelentette, hogy Ancelotti irányítja majd a brazil válogatottat jövő nyáron a Copa Américán. Ezzel kapcsolatban azonban hivatalos bejelentés még nincsen.

„Ha van egy szuperedződ, akkor miért keresel egy másikat? – tette fel a költői kérdést Mourinho. Megjegyezte, hogy szerinte Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke nagyon intelligens ember. – Én mint egy fehér vérű Madrid-szurkoló és mint egy „ancelottista” merem remélni, hogy fantasztikus idényt zár a csapat, és Carlo a következő évadban is itt lesz, mert ő a tökéletes edző a Madrid élére.”

„Brazília? Csak egy őrült ember hagyja el a Madridot, amikor a Madrid meg akarja tartani őt. És én ilyen voltam. Az egyetlen ilyen. Három év után az elnök és José Ángel Sánchez is azt akarta, hogy folytassam, nagyon-nagyon szerették volna, de a jövőmről én döntöttem. Egy őrült személy – mondta el őszintén Mourinho. – Biztos vagyok benne, hogy a legkisebb gesztus Florentino részéről is maradásra bírná Carlót. Ő tökéletes a Madridnak és a Madrid is tökéletes számára.”

Szaúd-Arábiáról is megkérdezték őt, hogy egy nap elmenne-e edzősködni a Közel-Keletre.

„Az igazat megvallva azt hiszem, egy nap elmegyek oda. De amikor azt mondom, hogy egy nap, akkor ezalatt nem a holnapot vagy a holnaputánt értem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik