Real Madrid: Luka Modric is szerződést hosszabbított – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 12:33
null
Modric egy évvel meghosszabbította szerződését a Real Madridnál (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2022–2023-as idényében ezüstérmes, Bajnokok Ligája-elődöntős Real Madrid hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Toni Kroos, Dani Ceballos és a csapatkapitány Nacho Fernández után Luka Modric is meghosszabbította szerződését, így az aranylabdás horvát 2024 nyaráig biztosan a „királyiak” játékosa marad.

 

A 37 éves, világbajnoki ezüstérmes és bronzérmes horvát középpályás 2012-ben az angol Tottenhamtől igazolt a Real Madridhoz, s 11 idény alatt 488 mérkőzésen lépett pályára. Ez alatt 37 gólt szerzett, 77 gólpasszt osztott ki, s 23 trófeát nyert a Real Madriddal.

Modric a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is ötször nyerte meg, az európai és a spanyol Szuperkupában egyaránt négyszer diadalmaskodott, háromszor lett spanyol bajnok és kétszer hódította el a Király-kupát.

Modric nem csak klubszinten alkotott maradandót, hiszen a 2018-as világbajnokságon ezüstéremig, a 2022-es tornán bronzéremig vezette a horvát válogatottat, előbbi évben elnyerte az Aranylabdát és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is az év legjobb labdarúgójának választotta, ezek mellett hatszor került be az adott év álomcsapatába is.

A horvát labdarúgó 2024. június 30-ig hosszabbította meg az idén nyáron lejáró szerződését, s az sem kizárt, hogy jövő nyáron felhagy a profi labdarúgással, ugyanis horvát sajtóértesülések szerint a németországi Európa-bajnokság után visszavonul a válogatottól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik