La Liga 2: két gólpasszt adott, egy tizenegyest kivédett a 38 éves kapus

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.10. 21:17
null
Jó az öreg a háznál, tartják Gijónban (Fotó: Getty Images)
Ritkán látott produkcióval rukkolt elő Iván Cuéllar, a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (La Liga 2) érdekelt Sporting Gijón kapusa a pontvadászat 35. fordulójában lejátszott, az Ibiza vendégeként 3–1-re megnyert mérkőzésen. A 38 éves kapuvédő két gólpasszal zárta a találkozót, valamint egy büntetőt is hárított.

 

Már a mérkőzés 6. percében megvillant a többek között az Atlético Madridban is megforduló, de pályafutása legnagyobb részét Gijónban töltő veterán kapus. Iván Cuéllar pontos kirúgással indította Juan Oterót, aki a hazai térfélen végigszáguldva parádés egyéni megoldás végén szerzett gólt. Az asztúriai együttes ezután megduplázta előnyét, majd jött a több „nehézfiúval” (a Sevillát, a Celta Vigót és a Manchester Cityt is erősítő Nolito, a Sevillából és a Schalkéből ismert Coke, vagy a Levante és az Espanyol légiósaként megismert Pape Diop) a soraiban felálló hazai együttes, és szépített.

A 71. percben Ekain Zenitagoia révén egyenlíthetett volna az Ibiza, de tizenegyesét Cuéllar védeni tudta. A ráadásban ismét a rutinos kapus villant meg: a labdát egy szöglet után megkaparintó Cuéllar kidobásból találta meg Aitor Garcíát, aki a sarokrúgáshoz felfutó, így a kaput üresen hagyó ibizai kapus fölött a hálóba ívelte a labdát, beállítva a végeredményt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA MEGTEKINTHETŐ ÁTKATTINTÁSSAL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik