Király-kupa: jön az újabb el Clásico, a győztesre az Osasuna vár a döntőben

Vágólapra másolva!
2023.04.05. 08:15
null
Benzema (fehérben) pazar formában várja a két csapat visszavágóját (Fotó: Getty Images)
Szerda este ismét el Clásicót rendeznek Spanyolországban: az FC Barcelona az egygólos idegenbeli győzelme miatt előnyben fogadhatja a Real Madridot a labdarúgó Király-kupa elődöntőjének második felvonásán.

 

Háromból semmi a Real Madrid mérlege az FC Barcelona ellen 2023-ban. A madridiak először a spanyol Szuperkupa döntőjében csaptak össze fő riválisukkal, és szenvedtek 3–1-es vereséget, majd a Király-kupa-elődöntő első mérkőzésén maradtak alul 1–0-ra, legutóbb pedig a bajnokságban kaptak ki 2–1-re a Camp Nouban.

A három vereség azt is jelentette, hogy a katalánok egy trófeától már biztosan megfosztották Carlo Ancelotti vezetőedző együttesét, és figyelembe véve, hogy a bajnokságban is tekintélyes, 12 pontos előnnyel vezetik a tabellát, ez a szám könnyen kettőre nőhet.

Ahhoz, hogy ne legyen három, a Real Madridnak kötelező nyernie szerda este Barcelonában. Kis könnyebbséget jelent, hogy az idegenben szerzett gólok szabálya a Király-kupa jelenlegi kiírásában már nincs érvényben, tehát ha a Real egy góllal nyer, hosszabbítás, és ha abban sincs döntés, tizenegyespárbaj következik.

A madridiaknak jó hír, hogy Antonio Rüdiger felépült kisebb sérüléséből, kedden már teljes értékű edzésmunkát végzett, s Karim Benzema pazar formában várja a találkozót: a hétvégén a Valladolid 6–0-s legyőzésekor szebbnél szebb gólokkal szerzett mesterhármast.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
FC Barcelona–Real Madrid (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Real Madrid–FC Barcelona 0–1
Madrid
, Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: José Munuera
Real Madrid:
Courtois – Carvajal, Rüdiger, Éder Militao, Nacho (Rodrygo, 67.) – Modric (Álvaro Rodríguez, 84.), Camavinga, Kroos(Tchouaméni, 74.) – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
FC Barcelona: Ter Stegen – R. Araújo, Koundé, Marcos Alonso, A. Balde – Kessié (Sergi Roberto, 86), Busquets, F. de Jong – Raphinha (Fati, 69.), Ferran Torres, Gavi. Vezetőedző: Xavi
Gólszerző: Éder Militao (öngól, 26.)

Mint arról beszámoltunk, kedd késő este az Osasuna jutott be elsőként a Király-kupa döntőjébe.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Athletic Bilbao–Osasuna 1–1 – hosszabbítás után
(I. Williams 33., ill. P. Ibánez 116.)
Továbbjutott: az Osasuna, 2–1-es összesítéssel

A döntő május 6-án lesz a sevillai La Cartuja Stadionban. A sorozat győztese kvalifikálja magát az Európa-liga következő kiírásának csoportkörébe, ha nem harcolja ki a Bajnokok Ligájában való indulását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik