Király-kupa: a 116. percben dőlt el, az Osasuna jutott be elsőként a döntőbe

Vágólapra másolva!
2023.04.04. 23:54
null
Pablo Ibánez csodagólja döntött, továbbjutott az Osasuna (Fotó: Getty Images)
Az első meccset az Osasuna, a másodikat az Athletic Bilbao nyerte meg 1–0-ra hazai pályán rendes játékidőben a Király-kupa elődöntőjében, így a visszavágón jöhetett a hosszabbítás. Tizenegyesekre nem került sor, mert a 116. percben betalált az Osasuna, így 2–1-es összesítéssel bejutott a döntőbe. A fináléban az FC Barcelona–Real Madrid párharc győztesével találkozik.   


Az első meccset 1–0-ra az Osasuna nyerte meg, így kiélezett, izgalmas visszavágóra volt kilátás. A feszültség már a mérkőzés előtt az egekbe szökött, hiszen csúszott a kezdés: a helyi rendőrség a szokásosnál tovább tartotta fel az Osasuna csapatbuszát.

Hangulat a mérkőzés előtt

Fotó: Füzesi Bálint (Bilbao)
Fotó: Füzesi Bálint (Bilbao)
Fotó: Füzesi Bálint (Bilbao)
Fotó: Füzesi Bálint (Bilbao)


A meccsen aztán egyértelműen a baszkok domináltak, kihasználták a hazai pálya előnyét, a pazar hangulatot, s ennek segítségével játékban is a pamplonaiak fölé kerekedtek, majd Inaki Williams góljával a vezetést is megszerezték a 33. percben. Ezzel lett döntetlen a párharc összesítésben, viszont bár a találkozó további részében is a Bilbao irányított, nem született több gól a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás.

A kétszer tizenöt perc során a játék képe nem változott: az Athletic többet birtokolta a labdát, több és jobb minőségű lövései voltak, csakhogy mindez nem számított. A 116. percben ugyanis egy felívelésnél labdát szerzett az Osasuna, elindult egy kontrával, melynek végén kisebb szerencsével Pablo Ibáneznél kötött ki a labda, aki egy gyönyörű kapáslövéssel egyenlített, eldöntve ezzel a párharcot. 1–1

Fotó: Füzesi Bálint (Bilbao)
Fotó: Füzesi Bálint (Bilbao)

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Athletic Bilbao–Osasuna 1–1 – hosszabbítás után
(I. Williams 33., ill. P. Ibánez 116.)
Továbbjutott: az Osasuna, 2–1-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik