Spanyolország: „Maldini heti egyszer edzett, mégis BL-t nyert” – Ancelotti a Ramos-ügyről

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 16:51
null
Carlo Ancelotti odaszúrt Luis De La Fuentének (Fotó: Getty Images)
Mint arról már beszámoltunk, Sergio Ramos bejelentette, hogy visszavonul a spanyol labdarúgó-válogatottól. A nemzeti együttes szerelését 180 alkalommal magára öltő védőt a Luis Enrique örökébe lépő új szövetségi kapitány, Luis De La Fuente tájékoztatta arról, hogy a továbbiakban a körülményektől függetlenül nem számít rá a válogatottban.

 

A spanyol és a nemzetközi közvéleményt megosztó esetről Ramos egykori mesterét, a 36 éves védővel a Real Madridban együtt dolgozó Carlo Ancelottit is megkérdezték.

„Az életkor alapján dönteni pontosan olyan, mint valakire azt mondani, hogy túl fiatal. Ha egy futballista megteszi, amit kérsz tőle, nincs szükség arra, hogy meglesd a születési dátumát a papírjain. Ha egy 16 éves játékos végrehajtja azt, amit elvársz tőle, akkor játszania kell. Mindennap fel kell mérni a játékosok pályán nyújtott teljesítményét, meg kell nézni, mire képes egy 17 éves és mire egy 38 éves. Ez a munkánk, és az életkornak nem szabad szerepet játszania a döntéseinkben” – vázolta fel gondolatait Carlo Ancelotti, aki ezután példákkal is alátámasztotta mondandóját.

„Az emberek néha azt mondják, hogy ne használjam a fiatalokat, de elfelejtik, hogy annak idején beállítottam egy 17 éves srácot a kapuba, akit történetesen Buffonnak hívtak. Fel akartam mérni a képességeit, és kiderült, a kora ellenére jobban védett, mint idősebb társai. Ez azonban az ellenkező esetben is igaz, közel 40 évesen is nyerhetsz Bajnokok Ligáját. Ott van például Paolo Maldini, aki 39 évesen csak heti egy alkalommal edzett, mégis játszott, mert jobb volt a többieknél. Ez ilyen egyszerű: ha jobb vagy másoknál, a pályán a helyed” – zárta rövidre a kérdést az olasz mester.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik