Spanyolország: „Intézd el, hogy szerepelhessek az olimpián” – a Piqué-botrány újabb részletei

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.20. 21:31
null
Piqué reagált az őt ért vádakra (Fotó: AFP)
Hétfőn beszámoltunk róla, hogy Gerard Piqué korrupciós botrányba keveredhetett a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökével, Luis Rubialesszel együtt: az El Confidental szerint Piqué és Rubiales összejátszva nyomást helyezett a Szaúd-arábiai Labdarúgó-szövetségre, hogy fizessenek 24 millió eurót, hogy az országban rendezhessék meg a négycsapatos spanyol Szuperkupát. Szerdán újabb hangfelvételek kerültek nyilvánosságra, melyek alapján a spanyol védő tavaly többek között azt kérte az elnöktől, intézze el, hogy szerepelhessen a tokiói olimpián.

 

Gerard Piqué a hangfelvételek alapján Rubiales segítségét kérte, hogy részt vehessen a nemzeti csapattal a 2020-as tokiói olimpián, amit végül tavaly nyáron, a koronavírus-járvány miatt 12 hónap csúszással rendeztek meg.

XAVI IS REAGÁLT

„Piqué szereti, ha róla beszélnek. Olyan ez számára, mint a benzin. Ez hajtja előre – mondta Xavi a Barca szerdai sajtótájékoztatóján. – Tudom, hogyan kell kezelni, és ő is tudja, hogyan kezelje önmagát. Azt hiszem, szüksége van ezekre a dolgokra, ez jó inger a számára.”

Ehhez az U21-es válogatott szövetségi kapitányát, Luis de la Fuentét kellett volna meggyőzni (az olimpiai futballtornákon három túlkoros játékossal szerepelhetnek a nemzetek U23-as csapatai), de Piqué terve végül dugába dőlt, a spanyolok nélküle nyertek ezüstérmet.

„Ezt el kell intézned nekem, Rubi. Izgatott vagyok, hogy játszhatunk az olimpián. Ezt titokban kell tartanunk, és amikor szeptemberben végeznek (a 2019-es U21-es Európa-bajnokságon – a szerk.), el kell mondanunk az edzőnek. Elutazok Madridba és leülök vele beszélgetni. Ha ez kiderül, akkor a többi játékos is el akar majd utazni, ez pedig a trénernek sem lenne jó. Ha beszélni akar, perceken belül Madridban leszek” – hallható Piqué, aki a Marca szerint arról is beszélt, hogy Sergio Ramos szintén a részvételre pályázik, sőt, azzal is meggyanúsította a védőt, hogy célja elérése érdekében szivárogtatna.

A 35 éves játékos reagált a vádakra: szerinte az első ízben nyilvánosságra kerülő hanganyagok – amelyek a négycsapatos spanyol Szuperkupáról szóltak – közzététele jogellenes volt, s ragaszkodik ahhoz, hogy csupán nagyszerű üzleti lehetőséget kínált az RFEF-nek, amely minden érintett fél számára előnyös volt.

Minden, amit tettünk, törvényes. Meg akarom mutatni az arcom, mert nincs titkolnivalóm. Szerettük volna megváltoztatni a versenyformátumot, valamint érdekesebbé tenni az eseményt a nézők számára – ez a bevételre is kihat. Ami a felvételeket illeti: a szavakat kiragadták a kontextusból” – idézte a goal.com a Barcelona rutinos futballistáját, akinek esze ágában sincs bocsánatot kérnie.

Rubiales szintén visszautasította a spanyol médiában megjelent „tisztességtelen” vádakat, melyek szerint Piqué egyik vállalata, a Kosmos 24 millió eurós jutalékot kapott azért, hogy a szövetség Szaúd-Arábiában rendezhesse meg a következő hat idény szuperkupa döntőjét.

„Felháborítanak a közzétett hazugságok, és nagyon dühös vagyok, amiért illegálisan loptak el információkat a telefonomról – mondta a botrányos ügy miatt rendezett szerdai sajtótájékoztatón az elnök. – A közzétett szerződés egy korábbi verzió volt, amely soha nem valósult meg.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik