Real: a fizetéscsökkentés ellen felszólaló Kroost kritizálják

Vágólapra másolva!
2020.04.10. 21:29
null
Toni Kroost kritizálják a spanyolok (Fotó: AFP)
A spanyol média és a szurkolók többek között „érzéketlennek” és a „valóságot nem érzékelőnek” nevezték Toni Kroost, a Real Madrid labdarúgócsapatának német válogatott középpályását, aki szerint nincs értelme a játékosok fizetését csökkenteni.

 

„Vissza kellene térnie a földre, mert olyan érzéketlenségről tett tanúbizonyságot, ami nekem fájt” – jelentette ki Tomás Roncero, az As című napilap egyik ismert újságírója, hozzátéve, hogy szerinte Kroos „elfelejtette, hogy kitől kapja a fizetését”. A korábbi kapus és edző, Jorge D'Alessandro „arcul csapásnak” titulálta Kroos nyilatkozatát.

A Real Madrid 30 éves sztárja szerdán úgy fogalmazott, a bércsökkentés egy lehetőség, ő azonban mégis jobb megoldásnak látja azt, ha a futballisták teljes fizetést kapnak, és mindannyian egyénileg eldöntik, hogy hol és hogyan akarnak segíteni.

„Olyan ez, mintha adományt kapna a klub a játékosoktól, de erre szerintem a Realnál nincs szükség” – jelentette ki Kroos, aki egyáltalán nem arról beszélt, hogy a labdarúgóknak ne kellene felelősséget vállalniuk a kialakult helyzetben, csupán azt igyekezett aláhúzni, hogy erre nem kell kényszeríteni őket, „az már egy másik kérdés, hogy mit kezdek a pénzzel, amit kapok, de mindenki el tudja dönteni, hogy milyen területen segít, mert most nagyon sok helyen jól jön a támogatás”.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hetekben több, kényszerszünetet tartó bajnokságban bércsökkentést hajtottak végre a csapatsportágakban érdekelt egyesületeknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik