Man. City: Yaya Touré még a Realnál is képben van – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.04. 13:24
null
A volt barcelonai Yaya Touré feltűnése a Realnál elég pikáns lenne (Fotó: AFP)
A barcelonai kiadású Sport napilap arról számolt be, hogy még a Real Madrid labdarúgócsapatánál is képben van a Manchester Citytől a szezon végén minden bizonnyal távozó 32 éves Yaya Touré.

 

Az egyelőre felfüggesztett FIFA-szankció arra ösztönözheti az egyébként sem szűkmarkú spanyolokat, hogy a nyáron még önmagukhoz képest is extra kiadásokba bocsátkozzanak és az indokoltnál is több klasszist igazoljanak. A lap úgy tudja, hogy Zinedine Zidane már összeállított egy listát a lehetséges jelöltekről, és ezen Yaya Touré neve is szerepel. A francia szakember korábbi nyilatkozataiban dicsérte a középpályást, akinek a feltűnése olyan Real-játékosok számára is erős konkurenciát jelenthetne, mint Toni Kroos. A Realnál tisztában vannak azzal, hogy Yaya Tourét aligha kaparintják meg aprópénzért. A transfermarkt.de 22 millió euróra árazza be, amibe erősen belejátszik, hogy manchesteri szerződése jövőre lejár. További árfelhajtó tényező, ha több vevőjelölt jelenik meg a piacon. Márpedig Kínából komoly érdeklődés mutatkozik.

A spanyol klub mellett – ahol nagy trófeákért harcolhatna – szakmai érvek is szólnak Yaya Touré számára, a kínai egyletek viszont anyagilag tudnának ösztönzőleg hatni a jelenleg éves szinten átszámítva kb. 14 millió eurót kereső elefántcsontpartira. Az angol The Telegraphnál úgy tudják, hogy a Csiangszu Szuning – legutóbb a 9. helyen zárt a bajnokságban – 40 millió eurós(!) éves fizetés lehetőségével csábítja Yaya Tourét, aki így Cristiano Ronaldo és Lionel Messi után a harmadik legjobban kereső futballista lenne a világon, leszorítva a képzeletbeli dobogó harmadik fokáról Neymart.

Mint arról beszámoltunk: a Cityt nyártól átvevő Pep Guardiolával szemben fenntartásai lehetnek a középpályásnak, mivel számára nem túl szép emlékű a Barcelonában eltöltött közös időszak. A szakember inkább Sergio Busquetsnek szorított helyet a kezdőben védekező középpályásként, így Yaya Touré 2010-ben átigazolt a Manchester Cityhez, ahol pályafutása új dimenzióba került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik