FIFA: egyelőre felfüggesztették a Real és az Atlético eltiltását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.29. 20:15
null
Egyelőre igazolhat a Real Madit és az Atlético (Fotó: Reuters)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága ideiglenesen felfüggesztette azt a határozatot, amely szerint a Real Madrid és az Atlético Madrid nem igazolhat játékost a következő két átigazolási szezonban.

Az indoklás egyelőre nem ismert, a két klub szűkszavú közleményt adott ki. Az üggyel foglalkozó sportoldalak szerint, mivel a két klub fellebbezett a korábbi döntés ellen, ezért, amíg a fellebbviteli tárgyalást nem folytatják le, addig nem is büntetik a csapatokat.

Az As szerint a mostani döntés egyben azt is jelenti, hogy, ha 2016. július 1-ig nem határoznak az ügyben, a Real és az Atlético is igazolhat és regisztrálhat majd a következő nyári átigazolási szezonban. Ráadásul a fellebbviteli bizottság negatív döntése esetén is még mindig lenne egy esélye a kluboknak: a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulhatnak.

Mint ismert, a spanyol élvonal két meghatározó klubját, a Real Madridot és az Atlético Madridot első fokon kizárták a 2016 nyári és a 2017 téli átigazolási időszakból.

A két klub ugyanabba a hibába esett, mint annak idején a Barcelona, amely 2014 végén szintén két átigazolási időszakra szóló eltiltást kapott, és 2015-ben nem regisztrálhatott a keretébe új játékosokat.

„A két klub megszegte a nemzetközi átigazolásokra, valamint az utánpótláskorú játékosok regisztrációjára és szerepeltetésére vonatkozó szabályokat. Az átigazolási tilalom értelmében a két csapat a következő két átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékost a FIFA TMS-rendszerébe” – állt a FIFA közleményében.

Most azonban felfüggesztették a két klub eltiltását. A fellebbviteli tárgyalás végeredményéig mindenképpen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik