Messi egy sörgyárban átvette harmadik Aranycipőjét

HEGYI DÁNIEL (Barcelona)HEGYI DÁNIEL (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2013.11.20. 15:47
null
Sztoicskov vb-gólkirályságért „küldte” Messit Brazíliába (Fotó: Reuters)
Lionel Messi csodálatos trófeagyűjteménye tovább bővült: a Barcelona argentin klasszisa ünnepélyes keretek között átvette az európai Aranycipőt, amelyet a 2012–2013-as idényben szerzett 46 spanyol bajnoki góljával érdemelt ki – immár harmadik alkalommal. A barcelonai díjátadón a Nemzeti Sport Online is ott járt.

Az ember már szinte természetesnek veszi, ha arról hall vagy olvas, hogy Lionel Messi újabb rangos egyéni elismerést gyűjtött be. A világ legjobb futballistájának tartott argentin támadó ezúttal azonban nem egy új trófeát zsebelt be, hiszen az már tavasszal eldőlt, hogy övé lesz a 2012–2013-as európai Aranycipő, de a Barcelona zsenije csak most vette át az aranyból öntött lábbelit.

Az Európai Sport Média szervezet által fémjelzett díjátadóra különleges helyszínen került sor: a híres barcelonai sörmárka, az Estrella Damm gyárában bonyolították le az eseményt. Ennek ellenére Messi nem részegült meg a sikertől, bár már volt ideje bőven megszokni az ehhez hasonló ceremóniákat – talán számon sem tudja tartani, hányadik egyéni elismerését nyomták a kezébe.

Aranycipőhöz rózsás zakót! (Fotó: Reuters)
Aranycipőhöz rózsás zakót! (Fotó: Reuters)

A négyszeres aranylabdást illusztris társaság kísérte el a díjátadóra: édesapja, családtagjai mellett a gránátvörös-kékek számos játékosa, Carles Puyol, Gerard Piqué, Cesc Fabregas és Xavi is ott ült az első sorban, és a Barca klubelnöke, Sandro Rosell sem hagyta ki az ünnepélyes eseményt.

A színpadra Messi előtt egy másik kiváló játékos, Hriszto Sztoicskov lépett, ugyanis a Barcelona korábbi nagyszerű futballistája adta át az elismerést.

Sztoicskov nem először foghatta a kezében az európai Aranycipőt, 1989-ben ő maga is nyert egyet, ráadásul az 1994-es világbajnokságon is elhódította ezt az elismerést. Mit is kívánhatott volna mást Messinek, minthogy a következő vb-n szerezze meg ő is a torna Aranycipőjét.

A díjazott ezúttal sem használt nagy szavakat a trófea átvétele után: szerényen megköszönte az elismerést, és úgy fogalmazott, a csapattársai nélkül nem sikerülhetett volna megnyernie az Aranycipőt.

A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN INTERJÚT OLVASHATNAK LIONEL MESSIVEL, AKI EGY SZŰK ÚJSÁGÍRÓI KÖRBEN LAPUNK KÉRDÉSÉRE IS VÁLASZOLT, ÉS ELMONDTA, HOGYAN EMLÉKSZIK VISSZA A VÁLOGATOTTBELI BEMUTATKOZÁSÁRA A MAGYAR CSAPAT ELLEN, AMIKOR KEVESEBB MINT EGY PERC ALATT PIROS LAPOT KAPOTT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik