Barcelona: A Madrid sokkal hatékonyabb volt - Roura

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 08:39
Jordi Roura, a Barcelona labdarúgócsapatának beugró szakvezetője szerint a Real Madrid megdolgozott a kedd esti barcelonai győzelméért (3–1), egyben a Király-kupa döntőjébe jutásért.

„El kell felejtenünk ezt a mérkőzést, és a megmaradt céljainkra kell összpontosítanunk. Nagyon fontos kihívások várnak ránk, és a végsőkig fogunk harcolni, hogy megfeleljünk nekik. Összességében a Madrid sokkal hatékonyabban futballozott, mint mi” – fogalmazott a beteg Tito Vilanovát ezekben a hetekben helyettesítő Jordi Roura. Jordi Roura.

„A futballban nem uralhatod az összes mérkőzésedet, a játékban benne vannak a hibák. Tudtuk előre, hogy a Madrid nagyon jó az ellentámadásokban, próbáltuk is féken tartani, de nem voltunk elég körültekintőek. Ezt pedig a Real kihasználta.”

Roura elismerte, hogy a vereséget nehéz lesz megemészteni, de nem hiszi, hogy játékosai ne boldogulnának a feladattal.

„Amikor kiesel egy versenysorozatból, a játékosok természetesen szomorúak, de a küzdőszellemük nem törik meg. Talpra kell állnunk. A hozzáállásukon semmit sem kifogásolhatok, túl fogunk jutni ezen a döccenőn. Bízom a csapatban, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű közönségünk sem fordul el tőlünk” – mondta Roura, aki igyekezett meglátni a rosszban a jót: hazai fronton már csak a bajnokságra kell összpontosítaniuk, amelyben bár jó a helyzetük, még nem értek fel a csúcsra.

„A Király-kupát elveszítettük, de a bajnokságbeli pozíciónk nagyon kedvező, és most számunkra ez a lényeges. S ne feledkezzünk meg a Milan elleni párharcról sem. Akárcsak a bajnoki címért, a Bajnokok Ligája-továbbjutásért is harcolni fogunk” – ígérte a tréner, a BL-csatára taktikai változtatásokat jövendölve, „ami normális egy vereség tanulságainak levonása után”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik