Barcelona: „A játékosok futball-leckét adtak” - Roura

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 11:09
Jordi Roura, a Király-kupa elődöntőjébe tegnap bejutó Barcelona másodedzője elégedetten nyilatkozott a Málaga elleni 4–2-es sikert követően. A szakember úgy véli, megérdemelten jutottak a kerültek a legjobb négy közé.

„A kellő örömmel ünnepeltük a győzelmet, mert tisztában vagyunk vele, mennyire nehéz mérkőzés volt ez – kezdte Roura. – Nyerni jöttünk a Málaga otthonába, és úgy gondolom, összességében megérdemelten jutottunk a következő fordulóba. A játékosok ismételten futball-leckét adtak. Őszintén megmondva, az egész csapat jól futballozott."

Roura kitért a találkozó 83. percében lecserélt Lionel Messire is, aki elővigyázatosságból hagyta el a pályát.

„Óvatosságból hoztuk le Messit. A jobb lábával adódtak problémák, de nem történt semmi komoly" – mondta a szakember, aki szerint ezek a győzelmek hasznosak az egyaránt betegségből lábadozó Tito Vilanova vezetőedző és Éric Abidal számára.

A katalánok második gólját szerző Gerard Piqué korrektnek tartotta a találkozó kimenetelét.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, rá voltunk kényszerítve a győzelemre. Időnként őrülten alakult a mérkőzés, de megpróbáltuk birtokolni a labdát. Azt hiszem, igazságos az eredmény. Nagyszerű elődöntők jönnek a Real Madrid ellen, meglátjuk, ki nyer. A szezon legszebb meccsei következnek, szerencsések vagyunk, hogy ezek várnak ránk. A Madrid néhány fontos játékosa nélkül is veszélyes ellenfél lesz" – mondta Piqué.

A gólt és gólpasszt jegyző Andrés Iniesta szerint a Málaga hiába egyenlített gyorsan két alkalommal is, a második játékrészben már a Barca uralta az összecsapást.

„Örülök, hogy a gólommal segíteni tudtam a csapatot. Az első két találatunkra gyorsan válaszoltak, de a lényeg az összesített eredmény. Azt gondolom, a második félidő gyakorlatilag már a miénk volt" – nyilatkozta Iniesta.

Mint ismert, a katalánok a 2–2-es első mérkőzés után a visszavágón 4–2-re diadalmaskodtak, így bejutottak a Király-kupa elődöntőjébe, ahol a Real Madriddal találkoznak majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik