Ismét varázsolt a Barca: a katalánok 4–1-re nyertek a kupadöntőben

Vágólapra másolva!
2009.05.14. 00:00
A Barcelona nyerte meg a Spanyol Kupa 2008–2009-es kiírását, miután a valenciai döntőben 0–1-ről fordítva fantasztikus játékkal 4–1-re legyőzte az Athletic Bilbaót. A Barca 11 éves szünet után, 25. alkalommal hódította el a Spanyol Kupát.
Kupagyőzelmet ünnepel a Barca
Fotó: Reuters
Kupagyőzelmet ünnepel a Barca
Kupagyőzelmet ünnepel a Barca
Fotó: Reuters
Kupagyőzelmet ünnepel a Barca

Az Athletic Bilbao hatalmas lendülettel kezdte a Barcelona elleni kupadöntőt, ugyanis Pinto kapusnak már a 8. percben védenie kellett, míg egy perccel később Toquero fejesével már meg is szerezte a vezetést a baszk csapat (1–0).

A Bilbao csatára jobb oldali szöglet után a hosszú oldalon érkezett, és a kapu jobb oldalába fejelte a labdát.

A Barcelona lassan ébredt a korán bekapott gól után, de a folytatásban felejthetetlen teljesítményt nyújtott.

A 26. születésnapját a mérkőzés napján ünneplő Yaya Touré két védőt is becsapott, majd 19 méterről hatalmas erővel a jobb alsó sarokba bombázott a 31. percben (1–1).

Az első félidőben Samuel Eto’o révén még volt helyzete a Barcelonának, de újabb gól már nem esett.

A második félidő Messi-parádéval kezdődött. Az argentin középpályás előbb egy jobb oldali akció végén leheletfinom mozdulattal bal lábbal a kapu mellé emelt, az 55. percben viszont már az ő góljával vezetett a Barca (1–2).

Eto’o éles szögből lőtt a jobb oldalról, lövése a középen helyezkedő Messi elé került, aki 11 méterről a kapuba bombázott.

Ezt követően a Bilbao játéka teljesen összesett, és csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel nyer Josep Guardiola csapata. Az 59. percben Bojan Krkic 15 méterről jobb lábbal a hosszú alsó sarokba passzolt (1–3), majd öt perccel később Xavi szabadrúgásból állította be a végeredményt (1–4).

A találkozó krónikájához hozzátartozik egy szomorú eset is: a második félidőben Daniel Alvest a baszk szurkolók fejbe dobták egy flakonnal, a védőt ápolni kellett az eset után, de szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést.

A Barcelona 11 éves szünet után, 25. alkalommal hódította el a Spanyol Kupát.

SPANYOL KUPA

DÖNTŐ
ATHLETIC BILBAO–BARCELONA 1–4 (1–1)
Valencia, Estadio Mestalla. Vezette: Luis Medina Cantalejo
BILBAO: Iraizoz – Iraola, Ocio, Amorebieta, Koikili – D. López (Susaeta, 60.), Martínez, Orbaiz (Vélez, 61.), Yeste – Toquero (Etxeberria, 60.), F. Llorente
Vezetőedző: Joaquín Caparrós
BARCELONA: Pinto – Dani Alves, Yaya Touré (Sylvinho, 89.), Piqué, Puyol – Messi, Busquets, Sey. Keita, Xavi (Pedro, 88.) – Krkic (Hleb, 83.), Eto’o
Vezetőedző: Josep Guardiola
Gólszerzők: Toquero (9.), ill. Y. Touré (31.), Messi (55.), Krkic (59.), Xavi (64.)


NÉZZE MEG A TALÁLKOZÓ GÓLJAIT!

1–0


1–1


1–2


1–3


1–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik