Női röplabda Extraliga: kikapott Balatonfüreden a Békéscsaba

Vágólapra másolva!
2023.01.28. 18:46
null
Simán nyert az SZBRA hazai pályán (Fotó: brse.hu)
A legutóbb ezüstérmes, több kulcsemberét nélkülöző Békéscsaba 3:0-ra kikapott a Szent Benedek RA otthonában a női röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján.

Tóth Gábor együtteséből – amelynek öt nap alatt ez volt a negyedik összecsapása – a már korábban betegség miatt kiesett török Ceyda Aktas mellett ezúttal az egész Extraliga egyik legponterősebb játékosa, a szerb átló Marta Drpa is hiányzott.

Távollétüket az előző szezonban bronzérmes, ám a mostani idényben eddig a vártnál gyengébben teljesítő SZBRA remekül kihasználta, így háromszettes sikert ünnepelhetett.

A BRSE eddig csak a címvédő Vasastól kapott ki az Extraligában.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazaiakat erősítő szerb, Milka Sztijepics volt 16 ponttal.

NŐI RÖPLABDA
EXTRALIGA, 10. FORDULÓ
:
Szent Benedek RA–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (22, 20, 20)
Balatonfüred, 100 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
SZBRA: Jankovics 10, Vacsi 5, Herbin-Baker 8, Koleva 11, Nacsa-Pekárik 7, Sztijepics 16. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók). Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
BÉKÉSCSABA: Bodnár 8, Sinka 4, Glemboczki 7, Pintér 10, Bagyinka 2, Vaszileva 13. Csere: Kertész (liberó), Szatmári 1, Olijnyik. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Krisztian Mihajlov:
– Gratulálok a csapatomnak, remekül játszottak. Most először tudtunk egy egész hetet a felkészülésre szánni, utazás és a kettős terhelés nehézségei nélkül. Ez meg is látszott a teljesítményünkön. Illetve, tudtuk, hogy a Békéscsaba nem a legjobb formájában érkezik hozzánk, s ezt ki is akartuk használni. Ez a győzelem nagyon kellett a lelkünknek, ez kellő lendületet és motivációt nyújtja a szezon hátralévő részére.
Tóth Gábor:
– Nagyon csalódott vagyok, megvolt az esélyünk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, 20-nál mindig egálban voltunk, de onnan csak hibáztunk. Kizárólag rajtunk múlt, ahogy az egész szezonban rajtunk múlik, teljesen mindegy, milyenek a körülmények. A mi kezünkben volt ez is, ahogy eddig minden, és amíg ez nem változik, addig nem fogunk tudni előre lépni.

KÉSŐBB
18.30 MÁV Előre SC-ST. Solar–MTK Budapest

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik