Női röplabda Extraliga: ismét Vasas–Békéscsaba verseny jöhet az aranyért

Vágólapra másolva!
2022.10.22. 09:23
null
A békéscsabai Marta Drpa az előző idény legponterősebb játékosa volt, az aranyérem mégis a Vasas játékosainak nyakába került (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Imre György)
A női Extraliga legutóbbi idényében a címvédő vesszőfutását és több csapat felemelkedését láthattuk, az előbbin nagyon meglepődnénk az új kiírásban, az utóbbit viszont kifejezetten várjuk.

Fantasztikus mérkőzésekkel szórakoztatott minket a legutóbbi bajnoki döntőben a Békéscsaba és a Vasas, hiszen az aranyérem sorsa izgalmas csaták után csak az ötödik találkozón dőlt el, a Vasas három év után emelhette újra magasba a trófeát.

Valószínűleg a szombaton kezdődő idényben is szoros párharcot láthatunk, hiszen a címvédő piros-kékek és a viharsarkiak is megőrizték együttesük magját, csupán néhány játékost igazoltak – közülük is egy-egy az utánpótlásból került fel.

TUDNIVALÓK
A női Extraliga lebonyolítása változatlan maradt a 2022–2023-as idényben, a tervek szerint a 2023. március 5-én záruló alapszakaszt a negyeddöntő követi, amelyben az 1–4. helyezettek választanak maguknak ellenfelet az 5–8. helyen végzettek közül. A párharcok győztesei bejutnak az elődöntőbe, majd következnek a helyosztók.
A playoff során minden párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart, a rájátszás végén a nyolcadik helyen végző együttes kiesik az NB I-be.
     Tv: M4 Sport
     Internet: nso.hu, hunvolley.hu

Megjósolhatatlan, hogy a fennmaradó hat együttes közül melyik érhet oda a bajnoki dobogóra. Jó

eséllyel vág neki az évadnak a legutóbbi bronzérmes Balatonfüred, amely hét új játékossal erősített, de a Kaposvár alapjaiban újra felépített, megfiatalított csapata sem tűnik gyengének. A MÁV Előrénél Nagy Fanni munkáját a korábbi válogatott feladó, Király-Tálas Zsuzsanna segíti majd, ráadásul a vasutasok leigazolták a Nyíregyházától a ponterős Vaida Beátát, így az újonc alaposan megnehezítheti az alsóházi csapatok dolgát.

NS-SZAKÉRTŐ: Gubik János, korábbi válogatott játékos, a magyar strandröplabda-válogatott szövetségi kapitánya
A címvédő Vasas a csapat magját együtt tartva próbálta pótolni a távozókat, ami úgy látszik, sikerült is, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőjében legyőzte a belga bajnokot. A legutóbbi ezüstérmes Békéscsabánál is hasonló a helyzet, a Nyíregyházától érkező Pintér Andreával, valamint néhány külföldi játékossal erősített a klub, és a Közép-európai Ligában két győzelemmel kezdett. Pekárik Eszter mellett több, idehaza már jól ismert külföldi játékost igazolt a Balatonfüred, a Kaposvár viszont jócskán fiatalított, és újra odaérhet a dobogó közelébe. Az MTK-nál, az újonc MÁV Előrénél, az UTE-nál és a Nyíregyházánál is nagy volt a mozgás a nyáron, egyelőre nem tudni, mennyire lehetnek ütőképesek a csapatok, ezért izgalmas idényre van kilátás.

 

AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA
SZOMBAT 

18.30: MÁV Előre SC-ST Solar–Fatum-Nyíregyháza
19.00: Swietelsky-Békéscsaba–Kaposvári NRC
19.00: MTK Budapest–Vasas Óbuda
19.00: Újpesti TE–Szent Benedek RA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik