Női röplabda Extraliga: az Újpest ellen szerezte meg első győzelmét az MTK

Vágólapra másolva!
2022.11.26. 21:09
null
Megszerezte első győzelmét az MTK a női röplabda Extraligában (Fotó: MTK)
Az MTK Budapest hazai környezetben 3:1-re legyőzte az UTE csapatát a női röplabda Extraliga alapszakaszának 6. fordulójában. A Kaposvár 3:0-ra nyert az újonc MÁV Előre otthonában.

A városmajoriak – akik Budaörsön játsszák bajnoki mérkőzéseiket – az első játszmában idegesen, sok hibával röplabdáztak, de a következő játékrésztől kezdve uralták a mérkőzést és magabiztos győzelmet arattak. Az MTK sikerével nincs már nyeretlen csapat az Extraligában.

A játéknap másik mérkőzésén a Kaposvár 3:0-ra nyert a MÁV Előre ellen.

Női Röplabda Extraliga
Alapszakasz, 6. forduló

MTK Budapest–Újpesti TE 3:1 (–19, 19, 19, 18)
Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 100 néző. V: Jámbor, Szabó P.
MTK: Szabó L. 17, Briga 2, Aszonja 20, Tatár 13, Costa 12, Berkó 7. Csere: Divényi (liberó), Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté.
UTE: Hiruela 15, Ambrosio 8, Manninger 4, Tarin 7, Kilyénfalvi 6, Boskó 2. Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Goodwin 1, Sziládi 4, Sztojanovics 2, Németh H. 1, Woock 4. Vezetőedző: Horváth András.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Megérdemeltük ezt a győzelmet, az első szett után átszakadt a gát. Jól játszottunk, fantasztikus csapatmunka volt.
Horváth András: – Sajnálom, hogy az első játszma agresszióját a második szett 8:4-es állásánál elvesztettük. Ezt követően próbáltuk megtalálni a saját ritmusunkat és a saját játékunkat, ám ez csak helyenként jött elő. Nagyon sajnáljuk ezt a három pontot, amit most itt hagytunk az MTK-nál. Sok időnk viszont nincs, mennünk kell tovább, hiszen közeledik a Kaposvár elleni összecsapás, illetve a Magyar Kupa. Köszönjük szépen szurkolóinknak a ma esti biztatást is!

MÁV Előre SC-ST. Solar–Kaposvári NRC 0:3 (–18, –15, –23)
Székesfehérvár, VOK-csarnok, 110 néző. V: Sík, Adler.
MÁV: Dolotova 1, Vajda 10, Csabai 2, Tóth J. 8, Karnyickaja 8, Gilfillan 2. Csere: Kovács E., Borostyán (liberók), Szabó L. 2, Alisanova 4, Kiss L. 1. Vezetőedző: Nagy Fanni.
KNRC: Szedmák 19, Bodovics 5, Ubavics 13, Godó 4, Gyimes 7, Renko 4. Csere: Radnai Lili (liberó), Narancsics, Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MESTERMÉRLEG
Nagy Fanni: – Nagyon sajnálom, hogy két szetten át aludtunk. Az egyetlen pozitívuma a mai mérkőzésnek, hogy minden padról beérkező játékos extra teljesítményt nyújtott.
Vincent Lecombe:
– Örülök, hogy az első két szettben könnyen előnyt tudtunk szerezni, a harmadik játszmában viszont látszott, hogy nem lehet félvállról venni egyik mérkőzést sem. A legfontosabb a 3 pont megszerzése volt, örülök, hogy sikerült, készülhetünk a következő meccsre.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik