Férfi röplabda Extraliga: DEAC-siker a felsőházban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.11. 20:12
A DEAC 3-1-re verte vendégét, a MÁV Előre csapatát a férfi röplabda Extraliga középszakaszában, a felsőház szombati mérkőzésén. Az alsóházban a Kecskemét simán legyőzte a vendég Kistextet.


RÖPLABDA
Férfi Extraliga, középszakasz
Felsőház, 3. forduló

DEAC–MÁV Előre SC-Foxconn 3:1 (22, –22, 21, 23)
Debrecen, 211 néző. V: Tillmann, Halász T.
DEAC: Bagics 8, Kiss I. 6, Almora 32, Veres 11, Moret 11, Tóth A. 4. Csere: Bán (liberó), Imre 1. Vezetőedző: Fodor Antal.
MÁV: Eke 5, Szabó V., Koci 13, Ambrus 2, Pesti 22, Doda 10. Csere: Takács (liberó), Deliu 3, Boa 5, Bibók 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Fodor Antal:
– Mindkét csapat számára nagy jelentőségű mérkőzést vívtunk a Székesfehérvárral, ennek megfelelően mindkét csapat nagy akarattal vetette bele magát a küzdelembe, ami a mérkőzés elejétől a végéig jellemezte a találkozót. A játékunkat jó egyéni megoldások, esetenként bravúros akciók fűszerezték, ez segítette győzelemhez a csapatot. Mindenképpen gratuláció jár a csapatnak!
Dávid Zoltán: – Hiányzik egy-két egyéni teljesítmény a csapatból. Amíg ez nincs meg, egymást bizonytalanítják el a játékosok és görcsössé válik a játékunk. Próbálunk ezen változtatni, de sajnos eddig nem sok sikerrel.

Alsóház, 3. forduló
Kecskeméti RC–KISTEXT JP Auto Mercedes 3:0 (17, 15, 17)
Kecskemét, 55 néző. V: Sík, Horváth M.
KECSKEMÉT: Baserio 5, Keen 3, Kecskeméti 14, Boldizsár 8, Varga P. 16, Farkas P. 11. Csere: Török Zs. (liberó), Bogdán 1, Balla, Kiss B. 3, Szabó M. 2. Vezetőedző: Nagy József.
KISTEXT: Kocsondi 3, Óhidi, Gebhardt N. 6, Novoszelov 10, Fazekas 10, Torbica 5. Csere: Lassu (liberó), Báder, Tarr 1. Vezetőedző: Tamás Zoltán.
MESTERMÉRLEG
Nagy József: ‒ Végig koncentráltunk, sikerült is véghez vinni az eltervezetteket. Ezúttal a fiataloké volt a főszerep, próbáltam pihenőt adni azoknak a játékosoknak, akik az idény nagy részét végigjátszották. A szurkolók sok szép megmozdulást láthattak a fiataljainktól.
Tamás Zoltán: – Akad még tennivalók a bajnokság hátralevő részében, remélem ez “jó” lecke volt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik