Röplabda: a magyarok bérigényéről beszélt a Bundesliga sikeredzője

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.21. 12:16
null
Hollósy László (Fotó: Imago)
Egymás után másodszor jutott be a rájátszásba a német női röplabda bajnokságban a VfB Suhl LOTTO Thüringen együttese. A siker kapcsán a csapat vezetőedzőjével, Hollósy Lászlóval beszélgetett Szedmák Zita műsorvezető a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.


„Nem kell nagy mágiát elképzelni. Ismerjük a német mentalitást, nyugalom van, hároméves projektben gondolkozunk. Ez alatt kellett volna elérni a rájátszást, de hála istennek ez már az első évben sikerült – fogalmazott Hollósy László. – Az a titok, hogy a menedzsmenttel nagyon jó a kapcsolatom, nemcsak vezetőedzőként, hanem sportigazgatóként is számítanak rám, tehát gyakorlatilag az egész klub szakmai felépítése az én kezemben összpontosul.”

„Megvertük a Schwerint, a Drezdával 3:2-t játszottunk, egyedül a másik magyaros csapat, a Németh Anettel felálló Potsdam ellen nem tudtunk eddig szoros meccset játszani. Anett nagyon szép szezont fut. Kétszer játszottunk velük, és mind a kétszer zseniális volt ellenünk, de már dolgozom azon, hogyha esetleg ismét összefutunk, akkor milyen taktikával fogunk fellépni ellene”

A német bajnokság és a magyar röplabdázók által képviselt színvonal kapcsán a vezetőedző elmondta, sokszor megkapja azt a kérdést, hogy vinne-e még magyar játékost a Bundesligába.

„Ez nem nemzetiségfüggő, mindig olyan játékosokat szeretek hozni a csapatomba, akik megütik a Bundesliga színvonalát és az én elképzeléseimbe is beleférnek. Lenne egy-két magyar játékos, aki szóba jöhetne, de azt is látni kell, hogy azokat az anyagi juttatásokat, amiket megkapnak Magyarországon, azt jelenleg külföldön biztosan nem fizetnék meg nekik. Például az én klubom biztosan nem teljesítené ezeket az anyagi elvárásokat. De legyünk őszinték: nagyon kevés magyar játékos van jelenleg, aki szerintem meg tudná ütni a Bundesliga középszintje fölötti szintet.”

A teljes beszélgetés ide kattintva nézhető meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik