Sokadik döntetlen

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2015.02.19. 23:02
Eleinte mindenkiben élt az illúzió, hogy visszatért a tavalyi tökéletes gépezet, aztán megint jött az idei formánk, kombinálva egy jókora adag...

Eleinte mindenkiben élt az illúzió, hogy visszatért a tavalyi tökéletes gépezet, aztán megint jött az idei formánk, kombinálva egy jókora adag pechhel és egy sovány 1-1-es döntetlennel mehetünk majd a kedves és vendégszerető hollandokhoz, akik tegnap és ma alaposan letették a névjegyüket Róma városában.

Ez nem Totti meccse volt

Kezdjük a holland szurkolókkal, mert igazán "megérdemlik"! Anno, mikor Thatcher asszony uralta a brit szigetvilágot, megmondta a külföldi hatóságoknak, hogy csináljanak, amit akarnak azokkal a bűnöző elemekkel, akik szurkolónak álcázva garázdálkodtak Európa szerte, végül hosszú évekre kizárták miattuk az angol klubcsapatokat Európából. Most valami hasonlót kéne csinálni ezekkel a hollandokkal is, nem normális dolog, hogy egy tyúkszaros focimeccs miatt háborús övezetté váljon egy város. Szépen össze kéne szedni az összes harci-marcit, bezárni őket valahova és jó hosszú időre elveszíteni a kulcsot.

Római városkép holland "szurkolókkal"

A kötelező kitérő után térjünk rá a meccsre. Garcia mester kihagyta Ljajicot és bedobta a kezdőbe Verdét. Ezzel a meglepetéssel így nézett ki a kezdőnk: (4-3-3) Skorupski; Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Cholevas;Pjanic, De Rossi (65' Keita), Nainggolan; Verde (75' Florenzi), Totti (65' Doumbia), Gervinho.

A Roma eleinte uralta a játékot, a 22. percben szerezte meg a vezetést, konkrétan Gervinho sarokkal, Torosidis beadásából. A gól után, az első félidő második felében, a Roma elkezdett egyre több területet átengedni a hollandoknak. Az első félidőben valójában több lehetőség is adódott a Roma előtt a gólszerzésre, a legnagyobb még a gólt megelőzően, a 7. percben Gervinho előtt, de sajnos maradt a sovány 1-0-ás előny a félidő végéig.

Gervinho gólja

A második félidőben a Roma picit lassabban kezdett és a Feyenoord az 55. percben, gyakorlatilag az egyetlen értelmes támadásából, megszerezte az egyenlítő gólját. Immers fejesét Skorupski kitolta a felső lécre, a kipattanó labda Kazimhoz pattant, aki könnyedén a kapuba juttatta a labdát és 1-1 a Feyenoordnak (igen a Feyenoordnak, mert ez az eredmény csak nekik kedvez).

A bekapott gól után a Roma összeomlott, fejben esett szét, mindenki elkezdett kapkodni és nem sok mindent tudtak kezdeni a gól után behúzódó és kontrákkal operáló hollandokkal, akik el sem hitték, hogy ekkora szerencséjük van.

Ki vagy te és mit csináltál az igazi Pjanic-al?

Garcia szinte azonnal próbált változtatni, leszedte Tottit és De Rossit, a helyükre Doumbia és Keita érkezett, majd később becserélte Florenzit, Verde helyére. A Roma próbálkozgatott, sikerült is párszor megszorongatnia a Feyenoordot, de nem jött össze az újabb gól. A legnagyobb lehetőség Doumbia előtt adódott, de Boulahrouz épp bele tudott érni a labdába a lövése közben és csak szöglet lett. A mérkőzés a Roma sokadik döntetlenjével és az Olimpico újabb füttykoncertjével zárult.

A mai mérkőzésen a Roma megint megbukott, mondhatnánk, hogy jobban játszottunk, több helyzetünk volt, hogy Kazim egyértelműen lesről szerezte a gólt, hogy egyáltalán nem volt szerencsénk, de kérdem én, mikor volt a Rómának szerencséje? Ezek csak kifogások, a sokadik döntetlen egy papíron gyengébb ellenfél ellen és most Hollandiában kéne majd nyerni a továbbjutáshoz, ami valljuk be, egyáltalán nem lesz egyszerű. És csak mert a Roma szereti komplikálttá tenni a dolgokat, mindezt a Juve elleni bajnoki meccs előtt kéne előadni. Hát nem pompás?

Térjünk ki egy picit a játékosaink teljesítményére, mert ők is "megérdemlik", szerintem Torosidis volt a meccs legjobbja, kiosztott egy gólpasszt és jó volt védekezésben és támadásban. Gervinho is pozitív volt, nagyon szép volt a sarkazásos gólja, de nagy kár a kihagyott ziccer miatt.

Torosidis, ő jó volt

Rajtuk kívül szerintem mindenki rossz volt, Skorupskinak volt egy nagyon szép, teljesen felesleges védése a hollandok gólja előtt, de volt egy pár ön és közveszélyes megmozdulása is, nem adta meg azt a biztonságot a védelemnek, ami szerintem elvárható lenne ezen a szinten. Ezelőtt a meccs előtt azt hittem, hogy Pjanic eljutott a mélypontra, erre a bosnyák ma képletesen szólva lapátot ragadott és elkezdett ásni! Könnyedén az egyik legrosszabb meccse volt, mióta Garcia edzi a Rómát! De Totti is lassú volt, Nainggolan pontatlansága a néhai Bradleyre emlékeztetett, De Rossi egy félidő alatt teljesen elfáradt... Elmondható, hogy mindenki a tudása alatt teljesített. Legalábbis nagyon remélem, mert ha csak ennyit tudnak, akkor nagy bajban vagyunk.

Holland turizmus

Garcia se volt jobb mint a csapata, jól felkészült a meccsre, a Roma eleinte lelépte a Feyenoordot, de a második félidőben, főleg a bekapott gól után, megint visszajöttek a régi problémák. Most lehetne elemezni, hogy ezek a problémák mennyire taktikaiak és mennyire fizikaiak, de lényegtelen, ő az edző, neki kéne megoldania őket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik