M. D. 2021.04.02 11:58 Frissítve: 2021.04.02 15:12

Juventus: „Nem gondolom, hogy egy híres futballista a törvény felett állna”

Paulo Dybala az Instagram-oldalán kért elnézést, amiért részt vett a csapattársa, Weston MecKennie által szervezett tiltott partin, amelyen a Juventus játékosai közül Arthur is megjelent. Eközben a Corriere della Sera megszólaltatta azt a szomszédot, aki szerda este rendőrt hívott a futballistákra.

 

Paulo Dybala már tudja, hibázott azzal, hogy Weston McKennie-nél partizott (Fotó: Getty Images)

 

„Tudom, hogy a világ nehéz időket él meg a koronavírus miatt, és jobb lett volna nem hibáznom, de helytelenül cselekedtem azzal, hogy nem otthon vacsoráztam. Buli nem volt, ettől függetlenül hibáztam, és ezért elnézést kérek” – írta Dybala az Instagram-sztorijában.

Mint arról beszámoltunk, a Juventus amerikai középpályása, Weston McKennie szerda este körülbelül húszfős zártkörű partit szervezett torinói lakásában. Ezzel „pusztán” az a probléma, hogy Torinóban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések értelmében tilos ilyen jellegű összejöveteleket tartani, és 22 órától hajnali 5-ig kijárási tilalom van érvényben. Az egyik szomszéd hívására 22.30 körül kiérkező rendőrség sajtóhírek szerint személyenként 400 eurós bírságot szabott ki.

A Corriere della Sera olasz napilapnak sikerült megszólaltatnia a Juventus futballistáira rendőrt hívó lakót.

„Nem gondolom, hogy egy híres futballista a törvény felett állna – kezdte a szomszéd. – Fél tizenegykor mentem ki kutyát sétáltatni, és McKennie udvarában autósort láttam. Voltak ott Mercedesek és Jeepek is, néhány taxi pedig fiatal lányokkal érkezett. Senkin sem volt maszk. Mivel a barátokkal való vacsora sem engedélyezett, a kijárási tilalom pedig már érvényben volt, úgy döntöttem, kihívom a rendőrséget. Szerintem sokkal többen voltak, mint tízen. Talán valakiknek sikerült még időben elmenniük.”

„Semmi bajom McKennie-vel, csendes srác, aki általában otthon tartózkodik, vagy edzésre megy. Szurkolok a Juventusnak, ezért sajnálom, hogy így alakult, de a fiúknak talán kevesebb bulin kellene részt venniük, és inkább a pályán nyújtott teljesítményükre koncentrálniuk” – tette hozzá a szomszéd.

A Football Italia úgy tudja, a renitens futballisták büntetésből nem léphetnek pályára a Torino elleni szombati derbin – no, meg pénzbírságot is kapnak –, sőt lehet, hogy a jövő szerdai, Napoli elleni rangadóra is kiterjed az átmeneti eltiltásuk.

2021.05.10 10:53:04

Olasz labdarúgás N. Zs.

A hír a portugál edzőhöz is eljutott, aki vette a lapot és írt a cukrászdának.

2021.05.09 19:01:20

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

A piros-feketék háromgólos győzelmet arattak a gyengén játszó torinóiak ellen.

2021.04.18 19:16:06

Olasz labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Igazságos döntetlen született – az Inter előnye kilenc pont a Milan előtt.

2021.04.17 23:33:34

Olasz labdarúgás H. D.

Malinovszkij gólja döntött, a sérült Cristiano Ronaldót nélkülöző torinóiak pont nélkül maradtak.

2021.02.28 20:35:43

Olasz labdarúgás H. Á.

Ibrahimovicék akár már a 10. percben 4–0-ra vezethettek volna a Roma ellen, végül „csak” 2–1-re nyertek.