Juventus: akár az F1-ből is jöhet az új vezérigazgató

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 13:51
null
Kezdhetünk hozzászokni: Arrivabene nem a Ferrari piros felszerelésében? (Fotó: AFP)
A hó végén távozó Giuseppe Marotta, a Juventus vezérigazgatója helyére egy kilenc jelölt nevét tartalmazó listáról választ majd az Agnelli család. Ebben a lajstromban több, Agnelli-érdekeltségbe tartozó cég vezetőségében helyet foglalók mellett szerepel a klub aranylabdás legendája, Pavel Nedved, valamint a Ferrari F1-es csapatát vezető Maurizio Arrivabene is.

 

Mint arról beszámoltunk, Giuseppe Marotta az elmúlt hétvégén, a Napoli ellen 3–1-re megnyert bajnoki után bejelentette, nem hosszabbítja meg a klubnál az október 25-én lejáró vezérigazgatói szerződését és nyolc év után távozik a posztjáról.

A 61 éves Marotta szombaton azt is elárulta, hogy hétfőn hozzák nyilvánosságra azt a listát, amelyről kiválasztják majd az utódját, és amelyen az ő neve már nem fog szerepelni. Nos, a lista megjelent, s azon valóban nincs ott a leköszönő „direttore” neve. Ott van viszont egy – legalábbis első pillantásra – meglepő név, mégpedig a Ferrari F1-es csapatának vezetőjéé: Maurizio Arrivabene.

Jobban belegondolva azonban nem olyan meglepő, hogy a 61 éves F1-es csapatfőnök szóba került a Juvénál. Egyrészt az általa irányított istálló a tavalyi enyhe előrelépés után a jelenlegi idényben visszalépést mutat a nagy rivális Mercedesszel szemben, ráadásul a közelmúltban Kimi Räikkönen távozásával komoly presztízsveszteséget szenvedett el az alakulaton belül, hiszen ő szerette volna megtartani a finnt.

Ezeknél azonban sokkal fontosabb szempont, hogy a Ferrarinak és a Juventusnak is az Agnelli család a tulajdonosa, s velük Arrivabene kimondottan jó kapcsolatot ápol.

Olasz lapértesülések szerint a Juventus új igazgatójának legfőbb feladata a klub élén a megfelelő szakemberek megtalálása a megfelelő posztra, valamint a klub napi szintű vezetése lenne – ami azt jelenti, hogy új játékosok igazolása és adott esetben edzők kinevezése nem lenne a dolga. Mindez nagyjából lefedi azt a feladatkört, amit jelenleg a Ferrarinál is betölt.

A kilenc jelöltet tartalmazó listán egyébként található újságíró, tv-elnök, többségük a jelenlegi igazgatóság tagja, vagy éppen az Agnelli család más érdekeltségeinél visel vezető posztot, ám a „sávolti követelményeknek” – azaz nem olyan, aki soha életében nem rúgott labdába még félprofi szinten sem – csak egyvalaki felel meg: Pavel Nedved, a legutóbbi olyan labdarúgó, aki a Juventus játékosaként nyert Aranylabdát.

Mindenesetre amennyiben Arrivabene kerülne az október 25-én távozó Marotta helyére, az egyben azt is jelentené, hogy a Ferrari F1-es csapatához még ebben a szezonban új főnököt kell keríteni, hiszen e hó 25-e után még három futamot rendeznek az idei világbajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik