AS Roma: az Örök Város örök nem nyertes csapata?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.08.01. 19:51
null
Rick Karsdorp (jobbra) háromszoros holland válogatottként érkezett a Feyenoordtól a Romához (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, mosolyogva nyitjuk fel a gázszámlás borítékot, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtük heti transzferkörképünket, és az olaszokkal folytatjuk.

 

Mint maradi vénember, még mindig a Championship Manager 2001-es verzióját nyúzva a szerző sokszor összefut az AS ROMA együttesével a nemzetközi vizeken, és bizony az Örök Város csapata a legnagyobbakat is megizzasztja.

Mondhatjuk, megizzasztja ma is, ha nem is annyira, mint anno tette azt a Francesco Antonioli – Cafú, Christian Panucci, Walter Samuel, Vincent Candela – Émerson, Damiano Tommasi, Francisco Lima – Francesco Totti – Vincenzo Montella, Gabriel Batistuta csapat (kispadon az Ivan Pelizzoli, Antonio Carlos Zago, Aldair, Jonathan Zebina, Diego Fuser, Marcos Assuncao, Ivan Tomics, Gianni Guigou, Daniele De Rossi, Marco Delvecchio, Abel Balbo, Antonio Cassano sorral), de valljuk meg őszintén: nem a vakszerencse hozta, hogy a 2001-es bajnoki cím óta csak két Olasz Kupát nyert a csapat, az utolsót ráadásul 2008-ban.

A fenti névsorban szereplő, a legutóbbi Serie A-idényben is aktív játékosok közül visszavonult Francesco Totti, akarjuk írni, FRANCESCO TOTTI (De Rossi még csak a harmincnegyediket tapossa, illetve ki tudja, hogy páratlan nap lévén éppen mi zörög Cassano fejében), és külön csapásként távozott-távozik pár alapember.

Nem is tudják a „farkasok” hívei, mennyire örüljenek annak, hogy a húszmillió euróért megszerzett, az elmúlt idényben 34 kanadai pontot szerző szélsőt, Mohamed Szalahot klubrekordért vitte el a Liverpool, és ezen a listán a második mögötte a sokoldalú védő, az immár Chelsea-játékos Antonio Rüdigera kilencedik pedig az argentin szűrő, Leandro Paredes, akiért huszonhárom millió eurót fizetett a Zenit.

Hármójukért összesen százmillió eurót kapott a Roma, és még tizenhatmilliónyi bónusz beeshet utánuk.

Távozott még az olasz szélső, Federico Ricci, akiért 4.5 milliót áldozott a Sassuolo egy másik üzlet farvizén, ám erről majd később, míg a portugál balhátvéd, Mário Rui igazi jött-ment lett: kölcsönjáték után megvették az Empolitól, de kölcsönbe tovább is adták a Napolinak, természetesen vételi opcióval.

A két éve 4.14 millió euróért megszerzett szerb csatárt, Gheorghe Hagi felfedezettjét, Nemanja Radonjicsot és kollégáját, Marco Fredianit, valamint a litván kapust, Tomas Svedkauskast ingyen elengedték, miattuk azonban nem gyengült a keret, ellenben az Arsenalhoz visszaküldött Wojciech Szczesny két idényen át kezdőkapus volt, ráadásul most már a Juventust erősíti, évente 3.5 millió eurós bérért.

Thomas Vermaelent a Barcelona, Clément Grenier-t az Olympique Lyon kapta vissza kölcsönjátéka után, ellenben maradhatott, vagy a korábban kikötött opciók miatt maradnia kellett egy komplett védelemnek, a Bruno Peres, Federico Fazio, Juan Jesus, Mário Rui sornak (utóbbi, aki Rómában nem váltotta meg a világot, ugyebár már a másik nagy nem római riválist, a Nápolyt szolgálja, mellette az ismertebb futballisták közül Daniele Verde, Seydou Doumbia, Ezequiel Ponce, Ervin Zukanovic és a nagy Angelo Di Livio fia, a doppingolás miatt őszig egyébként is eltiltott Lorenzo is elkerült egy időre Rómából).

A Napoli egy, a Juventus két volt római játékos kaphat, Konsztantinosz Manolasz ugyanis a meghiúsult oroszországi kaland után könnyen kiköthet kevésbé északon: a hátvéd és a csábító már meg is egyezett egymással olasz források szerint, és előbb-utóbb a fővárosiak is elfogadják a harmincmillió euró körüli vigaszdíjat; bár legújabban mintha mindenki igyekezne kifarolni ebből a transzferből, legalábbis római részről.

Természetesen nem ültek tétlenül a szökőkutak hűvösében a nyáron a római vezetők, szépen sorban pótolgattak: Rüdiger utóda a mexikói Héctor Moreno lesz (a PSV-től vették), Mário Ruiéa Manchester City által ötmillióért átengedett, volt laziós (!), nemsokára harminckét esztendős Alekszandar Kolarov, Paredesé a Sassuolótól vett Lorenzo Pellegrini, Szalahé jelen állás szerint az ugyanonnan elhappolt (kölcsön plusz opció, összesen húszmilliós értékben, hárommilliós bónusszal, feleennyi éves bérrel) Grégoire Defrel és a nagy török reménység, Cengiz Ünder, miközben nagyon jó áron sikerült megszerezni az Olympique Lyontól a védelmi mindenest, Maxime Gonalons-t, akinek jövőre lejárt volna a szerződése a francia klubnál.

Szintén nagy fogás a holland jobbhátvéd-középső középpályás Rick Karsdorp, igaz, a válogatott játékosnak megkérte az árát (14 millió euró) a Feyenoord. A kölcsönből visszatértek és meg is tartottak közül az Empoliban alaposan megcombosodott lengyel kapus, Lukasz Skorupski, a rutinos brazil védő, Leandro Castán és a rettenthetetlen gall szűrő, William Vainqueur reménykedhet a csapatba kerülésben; a támadó Juan Iturbét ellenben elviheti a Borussia Mönchengladbach, a magyarul amúgy nem beszélő Norbert Gyömbért pedig a PAOK.

Tegyük hozzá, az előbbi kettős, azaz Castán és Vainqueur is büszkélkedhet kérővel, a Corinthians, Espanyol duó, illetve a Galatasaray révén.

Mivel maradt még egy kis pénz a klub kasszájában az eladások és a vételek pozitív szaldójú különbözete miatt, s Manolasz távozása is elképzelhető, tovább rója a Via Calciomercatót a római hadigépezet: az első számú célpont Rijad Mahrez, akiért első felindulásból huszonhárom, sokadikra szűk negyvenmillió eurót ajánlottak fel, plusz bónuszok.

A szélső állítólag szerdán átesik Rómában az orvosi vizsgálaton, de ha kútba esik ez az üzlet, ennél jóval olcsóbb lenne a barcelonai Munir El Haddadi, az ajaxos Amin Younes, a marseille-i Florian Thauvin vagy a citys Samir Nasri, esetleg kölcsönkérni a Manchester Unitedtől Anthony Martialt, a Real Madridtól Lucas Vázquezt vagy a PSG-től Jesét (az olasz sajtó verhetetlen a pletykamennyiségben, reggelitől tízóraiig képesek előállni 24 darab átigazolási hírrel, per squadra).

Nagy kérdés, ki lesz Totti igazi utóda; a Romát hírbe hozták a német válogatott Kerem Demirbayjal (Hoffenheim) és a marokkói Hakim Zijessel (Ajax), és ugyebár adott esetben Manolaszt is pótolni kell (Matija Nasztaszics? Mamadou Sakho? José María Giménez? Domagoj Vida? a freiburgi Marc-Oliver Kempf? a Las Palmas-i Mauricio Lemos? az Estudiantes Juan Foythja, a Sao Paulo Rodrigo Caiója vagy az FC Bruges Björn Engelse?).

Totti, mint klubigazgató, ott sürgölődött Monchi sportigazgató és James Pallotta elnök mellett Radja Nainggolan szerződésének meghosszabbításakor: a csapat sokfelől csábított esze plusz egy esztendőre, 2021-ig írt alá, évi 4.5 millió eurós bérért.

Nainggolan hűsége, illetve a Kevin Strootman, Alessandro Florenzi kettős „végleges” felépülése bombaerőssé teszi a római középpályát, ilyen trióval kevés csapat büszkélkedhet!

Frissebb hírek szerint a Juventus hajlandó lenne összekötni a Manolasz-ügyet az ottani szélsőrangsorban egyre hátrább szoruló Juan Cuadradóval, a kolumbiait éppen olyan értékben adva, mint amennyiért állítólag Mahrezt meg lehet venni: negyvenmillió euróért. Azt már szinte le sem merjük írni, hogy olasz lapok szerint Manolaszért tűzben tartja a maga vasát az Inter is, a Roma ZS-jelű szélsőjelöltje pedig a milanos Suso...

Nem egyszerű ilyen szinten erősíteni, észszerűen meg pláne; az időrendben első római szélső-kiszemeltért, Domenico Berardiért a Sassuolo kerek ötvenmillió eurót kért, de megemlíthetjük a Nice középpályását, Jean Michaël Serit is, akiért klubja heves alkudozások után sem engedett a negyvenmilliós kivásárlási árból. A PSG is adná ám Grzegorz Krychowiakot és Hatem Ben Arfát, csak éppen berardis áron...

Szerencsére az ifjúsági csapatok jól szerepelnek, bár Tottik és De Rossik még ott sem potyognak az égből.

Máris nagyon erős az AS Roma, Manolasz maradásával és Mahrez/Cuadrado megvételével tovább combosodik a már így is príma, talán már túlságosan is bő keret – nem véletlenül mondta a Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri, hogy sokkal nehezebb Serie A-idényre számít, mint amilyen a legutóbbi volt, és a „farkasok” lesznek a legnagyobb ellenfeleik.

Most sem rossz, de egy jó Mahrezzel és egy karmesterrel, vagy Nainggolannal egy sorral előrébb még jobb lesz (Forrás: transfermarkt.de)
Most sem rossz, de egy jó Mahrezzel és egy karmesterrel, vagy Nainggolannal egy sorral előrébb még jobb lesz (Forrás: transfermarkt.de)

 


OLASZORSZÁG, SERIE A, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ATALANTA
Érkezett: Timothy Castagne (Genk, 6.000.000 euró), Josip Ilicic (Fiorentina, 5.500.000), Etrit Berisha (Lazio, 5.000.000), José Luis Palomino (Ludogorec, 4.000.000), Andreas Cornelius (FC Köbenhavn, 3.500.000), Fabio Eguelfi (Inter, 1.500.000), Matteo Pessina (AC Milan, 1.000.000), Luca Vido (AC Milan, 1.000.000), Robin Gosens (Heracles Almelo, 900.000), Joao Schmidt (Sao Paulo, i.), Nicolas Haas (Luzern, i.)
Kölcsönbe: Riccardo Orsolini (Juventus)
Kölcsönből vissza: Michele Canini (Cremonese), Borisz Radunovics (Avellino), Nadir Minotti (Pistoiese), Kecskés Ákos (Újpest), Prince Gouano (Guimaraes), Gaetano Monachello (Ternana), Emanuele Suagher (Bari), Giuseppe De Luca (Vicenza), Simone Emmanuello (Pro Vercelli), Gianluca Mancini (Perugia), Constantin Nica (Latina), Berat Djimsiti (Avellino), Leonardo Gatto (Ascoli), Mauricio Pinilla (Genoa)
Távozott: Andrea Conti (AC Milan, 25.000.000), Prince Gouano (Amiens, ingyen), Mauricio Pinilla (Genoa), Matteo Contini (szerződése lejárt), Giulio Migliaccio (vissavonult), Abdoulay Konko (szl.)
Kölcsönbe: Franck Kessié (AC Milan, 8.000.000), Alberto Paloschi (SPAL, 2.000.000), Kecskés Ákos (Nieciecza), Berat Djimsiti (Benevento), Bryan Cabezas (Panathinaikosz), Giuseppe De Luca (Virtus Entella), Marco D'Alessandro (Benevento), Fabio Eguelfi (Cesena), Emanuele Suagher (Avellino), Simone Emmanuello (Perugia)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Lazio), Alekszandar Pesics (Toulouse), Alberto Grassi (Napoli), Anthony Mounier (Bologna), Ervin Zukanovic (AS Roma)

BENEVENTO
Érkezett: Gaetano Letizia (Carpi, 1.750.000), Vid Belec (Carpi, 1.750.000), Massimo Coda (Salernitana, 1.700.000), Andrew Gravillon (Inter U19, 1.500.000), Raman Chibsah (Sassuolo, 850.000), Bright Gyamfi (Inter, 280.000), Gianluca Di Chiara (Perugia, 3.000.000), Andrea Costa (Empoli, 1.500.000)
Kölcsönbe: George Puscas (Inter), Lorenzo Venuti (Fiorentina), Berat Djimsiti (Atalanta), Danilo Cataldi (Lazio, 2.000.000), Marco D'Alessandro (Atalanta)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Bologna), Raman Chibsah (Sassuolo), Marko Pajac (Cagliari), Alessio Cragno (Cagliari)

BOLOGNA
Érkezett: Szafir Taider (Inter, 4.000.000), Giancarlo González (Palermo, 2.000.000), Sebastien De Maio (Anderlecht, 2.000.000), Filip Helander (Hellas Verona, 2.000.000), Andrea Poli (AC Milan, i.), César Falletti (Sportivo Luqueno, i.)
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Benevento), Lorenzo Crisetig (Crotone), Anthony Mounier (Atalanta), Nicolo Cherubin (Hellas Verona), Alex Ferrari (Hellas Verona), Vécsei Bálint (Lugano)
Távozott: Uros Radakovics (Sigma Olomouc, i.), Nicolo Cherubin (Hellas Verona)
Kölcsönbe: Luca Rizzo (SPAL), Mariosz Oikonomu (SPAL)
Kölcsönből vissza: Umar Sadiq (AS Roma), Szafir Taider (Inter), Federico Viviani (Hellas Verona), Filip Helander (Hellas Verona)

CAGLIARI
Érkezett: Senna Miangue (Inter, 3.500.000), Paolo Farago (Novara, 2.300.000), Marco Andreolli (Inter, i.), Luca Cigarini (Sampdoria, i.), Andrea Cossu (egyesület nélküli), Filippo Romagna (Juventus, 7.600.000)
Kölcsönből vissza: Santiago Colombatto (Trapani), Simone Colombi (Carpi), Duje Cop (Sporting Gijón), Marko Pajac (Benevento), Caio Rangel (Criciúma), Luka Krajnc (Frosinone), Marco Fossati (Hellas Verona), Niccolo Giannetti (Spezia), Alessio Cragno (Benevento)
Távozott: Nicola Murru (Sampdoria, 7.000.000), Marco Fossati (Hellas Verona, 300.000), Simone Colombi (Carpi, 275.000), Bruno Alves (Glasgow Rangers, i.), Caio Rangel (Estoril), Roberto Colombo (visszavonult), Davide Di Gennaro (Lazio, i.), Mauricio Isla (Fenerbahce, i.), Víctor Ibarbo (Szagan Toszu, 500.000), Dario Del Fabro (Juventus, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Panajotisz Tahcidisz (Torino), Senna Miangue (Inter), Paolo Farago (Novara), Gabriel (AC Milan)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Luca Garritano (Cesena, 1.000.000), Alejandro Rodríguez (Cesena, 500.000), Michele Rigione (Cesena, 200.000), Gianluca Gaudino (Bayern München, 50.000), Pawel Jaroszynski (Cracovia Kraków, 400.000)
Kölcsönbe: Manuel Pucciarelli (Empoli)
Kölcsönből vissza: Mattia Bani (Pro Vercelli), Fabio Daprela (Bari), Antonio Floro Flores (Bari), Ivan Provedel (Pro Vercelli), Paul-José Mpoku (Panathinaikosz), Dejan Lazarevic (Karabükspor)
Távozott: Paul-José Mpoku (Standard Liege, 1.800.000), Tomasz Kupisz (Cesena, 700.000), Nicolás Spolli (Genoa, i.), Dejan Lazarevic (szl.), Mariano Izco (Cesena, i.), Nicola Bellomo (szl.), Walter Bressan (szl.), Caleb Ekuban (Leeds United)
Kölcsönbe: Ivan Provedel (Empoli)
Kölcsönből vissza: Jonathan de Guzmán (Napoli), Serge Gakpé (Genoa)

CROTONE
Érkezett: Oliver Kragl (Frosinone, 400.000), Davide Faraoni (Udinese, i.), Leandro Cabrera (Real Zaragoza, i.), Mariano Izco (Chievo Verona, i.)
Kölcsönbe: Marcello Trotta (Sassuolo), Arlind Ajeti (Torino)
Kölcsönből vissza: Ante Budimir (Sampdoria)
Távozott: Pietro De Giorgio (szl.), Claiton (szl.), Dzsamel Meszbah (Lausanne, i.)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Sassuolo), Lorenzo Crisetig (Bologna), Leonardo Capezzi (Sampdoria), Marcello Trotta (Sassuolo), Aleandro Rosi (Genoa), Diego Falcinelli (Sassuolo)

FIORENTINA
Érkezett: Vitor Hugo (Palmeiras, 8.000.000), Nikola Milenkovics (Partizan Beograd, 5.100.00), Bruno Gaspar (Guimaraes, 4.000.000), Sebastián Cristóforo (Sevilla, 3.500.000), Carlos Sánchez (Aston Villa, 3.000.000), Maximiliano Olivera (Penarol, 2.500.000), Gaetano Castrovilli (Bari, 1.400.000), Rafik Zekhnini (Odd, 1.500.000), Jordan Veretout (Aston Villa, 7.000.000)
Kölcsönből vissza: Giuseppe Rossi (Celta Vigo), Steve Beleck (Ümraniyespor), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Matías Fernández (AC Milan), Kevin Diks (Vitesse), Jaime Báez (Spezia), Andrés Schetino (Sevilla)
Távozott: Josip Ilicic (Atalanta, 5.500.000), Gonzalo Rodríguez (San Lorenzo, i.), Giuseppe Rossi (szl.), Borja Valero (Inter, 5.500.000), Hrvoje Milic (Olympiakosz, 1.500.000), Federico Bernardeschi (Juventus, 40.000.000), Ciprian Tatarusanu (Nantes, 2.500.000), Ricardo Bagadur (Brescia)
Kölcsönbe: Kevin Diks (Feyenoord), Lorenzo Venuti (Benevento), Gaetano Castrovilli (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Carlos Sánchez (Aston Villa), Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara), Sébastien De Maio (Anderlecht), Maximiliano Olivera (Penarol), Cristian Tello (Barcelona), Sebastián Cristóforo (Sevilla)

GENOA
Érkezett: Oscar Hiljemark (Palermo, 2.500.000), Andrej Galabinov (Novara, i.), Mauricio Pinilla (Atalanta), Nicolás Spolli (Chievo Verona, i.)
Kölcsönbe: Ervin Zukanovic (AS Roma), Andrea Bertolacci (AC Milan), Gianluca Lapadula (AC Milan, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Riccardo Fiamozzi (Frosinone), Loick Landre (Pisa), Serge Gakpé (Chievo Verona), Riccardo Improta (Salernitana), Sebastián Gorga (Gimnasia La Plata), Lucas Ocampos (AC Milan), Aleandro Rosi (Crotone), Samir Ujkani (Pisa)
Távozott: Lucas Orbán (Racing Club, i.), Rubinho (szl.), Goran Pandev (szl.), Raffaele Palladino (szl.), Nicolás Burdisso (szl.), Luca Siligardi (Parma, i.), Samir Ujkani (Cremonese)
Kölcsönbe: Manuel Milinkovics (Foggia), Andrea Beghetto (Frosinone), Riccardo Improta (Bari)
Kölcsönből vissza: Mauricio Pinilla (Atalanta), Lucas Ocampos (Olympique Marseille), Oscar Hiljemark (Palermo), Olivier Ntcham (Manchester City), Danilo Cataldi (Lazio)

HELLAS VERONA
Érkezett: Marco Fossati (Cagliari, 300.000), Nicolo Cherubin (Bologna), Alessio Cerci (Atlético Madrid, i.), Antonio Cassano (egyesület nélküli), Bruno Zuculini (Manchester City), Marco Silvestri (Leeds United)
Kölcsönbe: Daniele Verde (AS Roma), Thomas Heurtaux (Udinese), Marcel Büchel (Empoli)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Bologna), Alejandro González (Avellino), Filip Helander (Bologna)
Távozott: Filip Helander (Bologna, 2.000.000), Eros Pisano (Bristol City, i.), Alejandro González (szl.), Antonio Cassano (szerződését felbontották, majd visszavonult)
Kölcsönbe:
Federico Viviani (SPAL)
Kölcsönből vissza: Marco Fossati (Cagliari), Nicolo Cherubin (Bologna), Alex Ferrari (Bologna), Bruno Zuculini (Manchester City), Simone Ganz (Juventus)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Milan Skriniar (Sampdoria, 23.000.000), Nicolo Zaniolo (Virtus Entella, 1.800.000), Jens Odgaard (Lyngby, 1.500.000), Daniele Padelli (FC Torino, i.), Borja Valero (Fiorentina, 5.500.000)
Kölcsönből vissza: Samuele Longo (Girona), Szafir Taider (Bologna), Andrea Ranocchia (Hull City), Francesco Bardi (Frosinone), Caner Erkin (Besiktas), Gianluca Caprari (Pescara), Felipe Melo (Palmeiras), Rey Manaj (Pisa), Assane Gnoukouri (Udinese), Juan Jesus (AS Roma), Sztevan Jovetics (Sevilla), Zé Turbo (Marbella), Federico Dimarco (Empoli), Raffaele Di Gennaro (Ternana)
Távozott: Gianluca Caprari (Sampdoria, 12.000.000), Éver Banega (Sevilla, 9.000.000), Juan Jesus (AS Roma, 8.000.000), Federico Dimarco (FC Sion, 4.00.000), Szafir Taider (Bologna, 4.000.000), Senna Miangue (Cagliari, 3.5000.000), Fabio Eguelfi (Atalanta, 1.500.000), Caner Erkin (Besiktas, 750.000), Bright Gyamfi (Benevento, 280.000), Felipe Melo (Palmeiras, i.), Juan Carrizo (Monterrey, i.), Marco Andreolli (Cagliari, i.). Rodrigo Palacio (szl.), Eloge Yao (Lugano), Isaac Donkor (Cesena)
Kölcsönből vissza: Trent Sainsbury (Csiangszu Szuning)
Kölcsönbe: George Puscas (Benevento), Raffaele Di Gennaro (Spezia), Francesco Forte (Spezia)

JUVENTUS
Érkezett: Juan Cuadrado (Chelsea, 20.000.000), Medhi Benatia (Bayern München, 17.000.000), Rodrigo Bentancur (Boca Juniors, 10.500.000), Mattia De Sciglio (AC Milan, 12.000.000), Wojciech Szczesny (Arsenal, 12.200.000), Federico Bernardeschi (Fiorentina, 40.000.000), Dario Del Fabro (Cagliari, 4.500.000)
Kölcsönbe: Douglas Costa (Bayern München, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: Kingsley Coman (Bayern München), Alberto Cerri (Pescara), Nicola Leali (Olympiakosz), Mame Thiam (Empoli), Lorenzo Rosseti (Lugano), Eric Lanini (Matera), Carlo Pinsoglio (Latina), Luca Marrone (Waregem), Uaszim Buj (PEC), Alberto Brignoli (Perugia), Francesco Cassata (Ascoli), Riccardo Orsolini (Ascoli), Joel Untersee (Brescia), Filippo Romagna (Brescia), Andrés Tello (Empoli), Simone Ganz (Hellas Verona), Simone Zaza (Valencia), Cristian Pasquato (Krilja Szovjetov), Anasztasziosz Donisz (Nice)
Távozott: Kingsley Coman (Bayern München, 21.000.000), Simone Zaza (Valencia, 16.000.000), Neto (Valencia, 7.000.000), Anasztasziosz Donisz (VfB Stuttgart, 3.000.000), Junesz Bnu Marzuk (Lugano, 400.000), Uaszim Buj (szl.), Paolo De Ceglie (szl.), Dani Alves (PSG, i.), Marcelo Djalo (Lugo, i.), Simone Ganz (Pescara, 1.800.000), Leonardo Bonucci (AC Milan, 42.000.000), Cristian Pasquato (Legia Warszawa), Francesco Cassata (Sassuolo, 7.000.000), Filippo Romagna (Cagliari, 7.600.000)
Kölcsönbe: Riccardo Orsolini (Atalanta), Andrés Tello (Bari), Alberto Cerri (Perugia), Nicola Leali (Zulte Waregem), Stefano Padovan (Casertana)
Kölcsönből vissza: Medhi Benatia (Bayern München), Juan Cuadrado (Chelsea)

LAZIO
Érkezett: Adam Marusics (Oostende, 6.500.000), Simone Palombi (Ternana, 300.000), Lucas Leiva (Liverpool, 5.700.000), Davide Di Gennaro (Cagliari, i.)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Atalanta), Danilo Cataldi (Genoa), Josip Elez (HNK Rijeka), Maurício (Szpartak Moszkva), Joseph Marie Minala (Salernitana), Ricardo Kishna (Lille), Ravel Morrison (Queens Park), Simone Palombi (Ternana), Antonio Rozzi (Lupa Roma), Brayan Perea (Lugo)
Távozott: Etrit Berisha (Atalanta, 5.000.000), Josip Elez (HNK Rijeka, 500.000), Simone Palombi (Ternana, 150.000), Lucas Biglia (AC Milan, 17.000.000)
Kölcsönbe: Danilo Cataldi (Benevento, 2.000.000)

AC MILAN
Érkezett: André Silva (FC Porto, 38.000.000), Andrea Conti (Atalanta, 25.000.000), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen, 22.000.000), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg, 18.000.000), Mateo Musacchio (Villarreal, 18.000.000), Antonio Donnarumma (Asteras Tripoli, 1.500.000), Lucas Biglia (Lazio, 17.000.000), Leonardo Bonucci (Juventus, 42.000.000)
Kölcsönbe: Franck Kessié (Atalanta, 8.000.000), Fabio Borini (Sunderland)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (PEC), Rodrigo Ely (Deportivo Alavés), Diego López (Espanyol), Jherson Vergara (Arszenal Tula), Gabriel (Cagliari), José Mauri (Empoli), Juan Mauri (Paganese), Gianmarco Zigoni (SPAL), M’Baye Niang (Watford)
Távozott: Juraj Kucka (Trabzonspor, 5.000.000), Matteo Pessina (Atalanta, 1.000.000), Luca Vido (Atalanta, 1.000.000), Diego López (Espanyol, 1.000.000), Andrea Poli (Bologna, i.), Honda Keiszuke (Pachuca, i.), Nnamdi Oduamadi (szl.), Hasim Masztur (szl.), Mattia De Sciglio (Juventus, 12.000.000), Leonel Vangioni (Monterrey, 1.700.000), Giacomo Beretta (Foggia), Rodrigo Ely (Deportivo Alavés, 3.000.000)
Kölcsönbe: Andrea Bertolacci (Genoa), Gianluca Lapadula (Genoa, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Mario Pasalic (Chelsea), Lucas Ocampos (Genoa), Gerard Deulofeu (Everton), Matías Fernández (Fiorentina)

NAPOLI
Érkezett: Nikola Makszimovics (FC Torino, 20.000.000), Marko Rog (Dinamo Zagreb, 13.000.000), Adam Unasz (Girondins Bordeaux, 10.000.000)
Kölcsönbe: Mário Rui (AS Roma, 3.750.000)
Kölcsönből vissza: Duván Zapata (Udinese), Raffaele Maiello (Frosinone), Sebastiano Luperto (Pro Vercelli), Alberto Grassi (Atalanta), Roberto Insigne (Latina), Jonathan de Guzmán (Chievo Verona), Camilo Zúniga (Watford), Jacopo Dezi (Perugia), Nicolao Dumitru (Nottingham Forest)
Távozott: Jonathan de Guzmán (Eintracht Frankfurt, i.), Raffaele Maiello (Frosinone, 1.200.000), Eddy Gnahoré (Palermo, 1.500.000), Nicolao Dumitru (Alcorcón)
Kölcsönbe: Igor Lasicki (Wisla Plock), Roberto Insigne (Parma), Jacopo Dezi (Parma), Alberto Grassi (Parma)
Kölcsönből vissza: Marko Rog (Dinamo Zagreb), Nikola Makszimovics (FC Torino)

AS ROMA

Érkezett: Rick Karsdorp (Feyenoord, 14.000.000), Bruno Peres (FC Torino, 12.500.000), Lorenzo Pellegrini (Sassuolo, 10.000.000), Juan Jesus (Inter, 8.000.000), Mário Rui (Empoli, 6.000.000), Héctor Moreno (PSV, 5.700.000), Maxime Gonalons (Olympique Lyon, 5.000.000), Federico Fazio (Tottenham, 3.200.000), Cengiz Ünder (Basaksehir, 13.400.000), Alekszandar Kolarov (Manchester City, 5.000.000)
Kölcsönbe: Grégoire Defrel (AS Sassuolo, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Lukasz Skorupski (Empoli), Norbert Gyömbér (Tyerek Groznij), William Vainqueur (Olympique Marseille), Daniele Verde (Avellino), Seydou Doumbia (Basel), Federico Ricci (Sassuolo), Ervin Zukanovic (Atalanta), Ezequiel Ponce (Granada), Umar Sadiq (Bologna), Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (Torino)
Távozott: Mohamed Szalah (Liverpool, 42.000.000), Leandro Paredes (Zenit, 23.000.000), Federico Ricci (Sassuolo, 4.500.000), Francesco Totti (szl.), Antonio Rüdiger (Chelsea, 35.000.000)
Kölcsönbe: Daniele Verde (Hellas Verona), Seydou Doumbia (Sporting CP), Ezequiel Ponce (Lille), Ervin Zukanovic (Genoa), Matteo Ricci (Salernitana), Mário Rui (Napoli, 3.750.000)
Kölcsönből vissza: Juan Jesus (Inter), Thomas Vermaelen (Barcelona), Mário Rui (Empoli), Wojciech Szczesny (Arsenal), Clément Grenier (Olympique Lyon), Federico Fazio (Tottenham), Bruno Peres (Torino)

SAMPDORIA
Érkezett: Gianluca Caprari (Inter, 12.000.000), Nicola Murru (Cagliari, 7.000.000), Bruno Fernandes (Udinese, 6.000.000), Dawid Kownacki (Lech Poznan, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: David Ivan (Bari), Leandro Castán (Torino), Federico Bonazzoli (Brescia), Jakub Hromada (Viktoria Pilsen), Francesco Fedato (Foggia, i.), Leonardo Capezzi (Crotone), Valerio Verre (Pescara)
Távozott: Milan Skriniar (Inter, 23.000.000), Luis Muriel (Sevilla, 20.000.000), Bruno Fernandes (Sporting CP, 8.500.000), Luca Cigarini (Cagliari, i.), Jakub Hromada (Slavia Praha), Angelo Palombo (visszavonult), Luis Muriel (Sevilla, 20.000.000)
Kölcsönbe:
Ante Budimir (Crotone), Andrés Ponce (Livorno)
Kölcsönből vissza: Bruno Fernandes (Udinese), Leandro Castán (AS Roma)

SASSUOLO
Érkezett: Federico Ricci (AS Roma, 4.500.000), Davide Frattesi (AS Roma U19, 3.000.000), Riccardo Marchizza (AS Roma U19, 4.500.000), Francesco Cassata (Juventus, 7.000.000), Edoardo Goldaniga (Palermo, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Crotone), Raman Chibsah (Benevento), Karim Laribi (Cesena), Marcello Trotta (Crotone), Diego Falcinelli (Crotone)
Távozott: Lorenzo Pellegrini (AS Roma, 10.000.000), Raman Chibsah (Benevento, 850.000), Karim Laribi (szl.)
Kölcsönbe: Grégoire Defrel (AS Roma, 5.000.000), Marcello Trotta (Crotone), Filippo Bandinelli (Perugia)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Pescara), Federico Ricci (AS Roma)

SPAL 2013
Érkezett: Sauli Väisänen (AIK Solna), Pa Konate (Malmö FF, 300.000)
Kölcsönbe: Felipe (Udinese, 1.000.000), Federico Mattiello (Juventus), Mariosz Oikonomu (Bologna), Alberto Paloschi (Atalanta, 2.000.000), Luca Rizzo (Bologna), Federico Viviani (Hellas Verona), Alfred Gomis (Torino), Alberto Grassi (Napoli)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (Torino), Gianmarco Zigoni (AC Milan), Alex Meret (Udinese)
Kölcsönbe: Michele Castagnetti (Empoli)

TORINO
Érkezett: Lyanco (FC Sao Paulo, 5.900.000), Vanja Milinkovics-Savics (Lechia Gdansk, 4.200.000), Salvatore Sirigu (PSG, i.), Álex Berenguer (Osasuna, 5.500.000)
Kölcsönből vissza: Bruno Peres (AS Roma), Nikola Makszimovics (Napoli), Gastón Silva (Granada), Panajotisz Tahcidisz (Cagliari), Vittorio Parigini (Bari), Alfred Gomis (Salernitana), Kevin Bonifazi (SPAL), Pontus Jansson (Leeds United)
Távozott: Nikola Makszimovics (Napoli, 20.000.000), Bruno Peres (AS Roma, 12.500.000), Pontus Jansson (Leeds United, 4.100.000), Panajotisz Tahcidisz (Olympiakosz, 700.000), Marco Chiosa (Novara, 500.000), Daniele Padelli (Inter, i.), Gastón Silva (UNAM Pumas, 1.700.000), Gastón Silva (Independiente, 1.400.000)
Kölcsönbe: Carlao (APOEL Nicosia), Alfred Gomis (SPAL), Arlind Ajeti (Crotone), Abou Diop (Bassano Virtus)
Kölcsönből vissza: Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (AS Roma), Joe Hart (Manchester City)

UDINESE
Érkezett: Giuseppe Pezzella (Palermo, 4.500.000), Antonin Barak (Slavia Praha, 3.000.000), Svante Ingelsson (Kalmar, 750.000), Albano Bizzarri (Pescara, i.), Mamadou Coulibaly (Pescara, 2.000.000), Bram Nuytinck (Anderlecht, 3.000.000), Riad Bajic (Konyaspor, 5.500.000)
Kölcsönből vissza: Guilherme (Deportivo La Coruna), Gaspar Íniguez (CA Tigre), Yrondu Musavu-King (Toulouse), Panajotisz Kone (Granada), Alex Meret (SPAL), Kevin Lasagna (Carpi), Emanuel Insúa (Racing Club)
Távozott: Bruno Fernandes (Sampdoria, 6.000.000), Guilherme (Deportivo La Coruna, 4.500.000), Felipe (SPAL, 1.000.000), Davide Faraoni (Crotone, i.), Lucas Evangelista (Estoril)
Kölcsönből vissza: Thomas Heurtaux (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Assane Gnoukouri (Inter), Sven Kums (Watford), Duván Zapata (Napoli)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

EMPOLI
Érkezett:
Kölcsönbe: Michele Castagnetti (SPAL), Simone Romagnoli (Carpi), Moustapha Seck (AS Roma)
Kölcsönből vissza: Mário Rui (AS Roma), Luca Bittante (Salernitana)
Távozott: Mário Rui (AS Roma, 6.000.000), Uros Csoszics (AEK Athén, 500.000), Massimo Maccarone (szl.), Andrea Costa (Benevento, 1.500.000), Federico Barba (Sporting Gijón, 1.750.000), Assane Dioussé (St.-Étienne, 5.000.000)
Kölcsönbe: Marcel Büchel (Hellas Verona)

PALERMO
Érkezett: Eddy Gnahoré (Napoli, 1.500.000), Radoslaw Murawski (Piast Gliwice, 650.000)
Kölcsönből vissza: Simon Makienok (Preston), Abdelhamid el-Kautari (Bastia), Aljaz Struna (Carpi), Oscar Hiljemark (Genoa)
Távozott: Giuseppe Pezzella (Udinese, 4.500.000), Oscar Hiljemark (Genoa, 2.500.000), Giancarlo González (Bologna, 2.000.000), Simon Makienok (Utrecht), Sinisa Andelkovic (Venezia, i.), Alessandro Gazzi (szerződését felbontották), Edoardo Goldaniga (Sassuolo, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Sallai Roland (PAFC)

PESCARA
Érkezett: Leonardo Mancuso (Sambenedettese, i.), Simone Ganz (Juventus, 1.800.000)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Sassuolo), Francesco Nicastro (Perugia)
Távozott: Mamadou Coulibaly (Udinese, 2.000.000), Albano Bizzarri (Udinese, i.), Gabriele Aldegani (visszavonult), Simone Pepe (visszavonult), Hugo Campagnaro (szl.), Sulley Muntari (szl.), Alberto Aquilani (szl.), Alberto Gilardino (szl.)
Kölcsönből vissza: Andrés Cubas (Boca Juniors), Gianluca Caprari (Inter), Alberto Cerri (Juventus), Valerio Verre (Sampdoria), Bryan Cristante (Benfica), Jean-Christophe Bahebeck (PSG)

Lezárva kedd délután, vastaggal az elmúlt hét eseményei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik