Szélsőségesen megerősödött a Juventus

Vágólapra másolva!
2017.07.26. 22:07
null
Sokáig fognak még rugózni a Juventus szurkolói Leonardo Bonucci elengedésén (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, mosolyogva nyitjuk fel a gázszámlás borítékot, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtünk, és most is a taljánok a másodikak a sorban.

 

Nem akármilyen nyarat zár a JUVENTUS, ez már egészen biztos, sokáig fognak még rugózni a szurkolók Leonardo Bonucci elengedésén. A távozás igazi hátterére előbb-utóbb fény derül, de nem kell a Merca-tóba ölniük magukat a fekete-fehérek híveinek, egyrészt mert a nagy Leo ugyan korunk egyik legjobb középső védője, ha nem a legjobb, de már harminc éves – és az éppen kopaszodni kezdő korosztály esküvel bizonyíthatja, hogy Michel Platini, Dino Zoff, Gaetano Scirea, Roberto Baggio, Gianluca Vialli, Alessandro Del Piero vagy Pavel Nedved távozása után sem temették el a klubot egy koporsóban a kezdőkörbe.

Felkészül még (a néhány éven belüli visszavonulásra): a 39 esztendős Gianluigi Buffon, akinek a helyettese máris megérkezett. A lengyel Wojciech Szczesny nem lett az Arsenalban az új David Seaman, ellenben Rómában remekül ment neki. A Juve olcsón kapta meg, alig 12.2 millió euróért (plusz 3.1 milliós bónusz), ráadásul egyik legnagyobb hazai riválisát gyengíti. Kézenfekvő döntést hozott Szczesny ügyében a Juve: per pillanat a Serie A-ban csak egy kapusnak nagyobb az értéke az övénél, természetesen a milanos Gianluigi Donnarummáról van szó.

De Buffon még sokáig felbecsülhetetlen értéke marad a Juventusnak és a futballvilágnak.

Távozott az eddigi cserekapus Neto, a be nem vált csatárígéret, Simone Zaza, a Bayern München megtartotta Kingsley Comant, a 34 éves Dani Alves Párizst és a jóval nagyobb fizetést választotta, az egykori remek támadó, Maurizio Ganz fia, Simone a Pescarában folytatja, a húszéves, utánpótlás-válogatott középső középpályásért, Francesco Cassatáért pedig döbbenetesen jó pénzt, nyolcmillió eurót fizetett a Juve „fiókacsapata”, a Sassuolo.

Szokás szerint távozott egy emeletes busznyi fiatal, kölcsönbe vagy végleg, a kissé korosabb korosztályból a támadó középpályás Cristian Pasquato és Paolo De Ceglie ideje is kitelt Torinóban.

Majdnem százmillió euró a Juve bevétele eddig a transzferpiacon, eddig 117-et költött, kis csavarokkal: a klub érvényesítette opcióját a jobb oldali mindenes Juan Cuadrado ügyében a Chelsea-nél, az elmúlt idényben 13 kanadai pontot termelő játékos húszmillióért marad; ezt a summát három év alatt kell megfizetni.

Coman és Neto pótolva, örülhetnek a Juve-hívek, akik közül sokaknak erős kétségeik vannak, hogy a Bayerntől ottmarasztalt védő, Benatia lesz az új Bonucci.

Per pillanat (transfermarkt.de)
Per pillanat (transfermarkt.de)

Aki a tavalyi három után most tizenhétmillióért végleg a torinóiaké lett, de szögezzük le, hogy a marokkói játékos nem Bonucci helyére érkezett, hiszen már májusban hivatalossá vált, hogy csak összepakolni tér vissza Bajorországba. Benatia szintén 30 éves, mint Bonucci, és nem is játszott rosszul az elmúlt bajnokságban, igaz, messze van korábbi római és udinei csúcsformájától.

Mégis, borzalmasan nagy utat járt meg a védő azóta, hogy miután nem kellett az Olympique Marseille-nek, 2010-ben ingyen távozott a Clermont Foottól is…

Mintegy kárpótlásként kapta meg a klub Milánóból Bonucciért a rutinos szélső védőt, Mattia De Scigliót, 12 millió euróért és kilátásba helyezett félmilliós prémiumért, és egyáltalán nem rossz vétel a 31-szeres válogatott játékos, aki nemcsak sokoldalú, de tíz évvel fiatalabb Dani Alvesnél – és roppant motivált lesz majd.

Ez utóbbi kitétel nem volt igaz utolsó müncheni hónapjaiban a brazil Douglas Costára, aki mindkét szélen és középső támadó középpályásként is bevethető, most kölcsönbe engedték el a németek, hatmillióért, jövőre negyvenért (maximum negyvenötért) marasztalható. A játékos eddigi fizetése nőtt egy picit, már éves hatmillió eurót keres, de ebből nettóban több marad meg neki, mint Németországban.

A szélsőválasztékot a nyári érkezők eddigi ékköve, a szurkolók által nagy örömmel fogadott Federico Bernardeschi teszi meséssé: a Fiorentina csak negyvenmillióért engedte el a 23 éves támadó mindenest, akit a La Ligából és a Premier League-ből is sokan kerestek.

A Tuttosport szerint Ángel Di María helyett vették meg őt a torinóiak, mindenesetre Bernardeschi (éves fizetése 2.7 millió euró, nettóban, ez bruttó négymillió, annyi, mint az újak közül az első juvés mérkőzését egy Szczesney-feliratot mezben letudó Szczesnyé, míg Cuadrado egy, De Sciglio másfél millióval kevesebbet kap) elmúlt két idénybeli 31 kanadai pontja önmagáért beszél. Még ötmillió eurót kaphatnak a „lilák” bónuszként, ha Berna távozik a Juvétől (az eljövendő vételár tíz százaléka, de maximum ötmillió euró lehet az övék), ám a firenzei szurkolókat majdnem olyan sokként érte távozása, mint elődjeiket anno Roberto Baggióé.

Szegény uruguayi karmesternek, a húszéves Rodrigo Bentancurnak ki kell szűkösködnie valahogyan évi 1.5 millió euróból, mint a keret harmadik legrosszabbul fizetett futballistája, klubja, a Boca Juniors ennél kilencmillióval többet kapott a játékosért, aki egy évekkel ezelőtti megállapodás, még Carlos Tévez eladása kapcsán sodródott Olaszországba. Az új Paul Pogba, azaz Bentancur 55 tétmérkőzésén mindössze négy kanadai pontot szerzett a Bocában, 2015 eleje óta, de nagy benne a potenciál, több olasz csapat mellett a Real Madrid és az Arsenal is vitte volna.

Távozhat ellenben a szintén középső középpályás Mario Lemina, akit a Bayer Leverkusen, a Valencia, az Everton, a Sevilla, a West Ham és az Everton vinne, Paulo Dybalából Neymar-helyettes lehet egyes elméletek szerint Barcelonában, a már krisztusi korba lépett Stephan Lichtsteinert csábítja a Wolfsburg, ellenben Alex Sandrót hetvenmillió euró körüli összegért is hiába kérte a Chelsea, nem engedték Párizsba sem, és a londoniak kosarat kaptak a Gonzalo Higuaínért tett, százmillió eurós okmánybélyeggel ellátott beadványukra is.

A nagy transzfertudor, Gianluca Di Marzio a Bernardeschi-ügybe korábban belelátott egy Marko Pjaca-szálat, immáron közös vezetőedzőjük, Massimiliano Allegri azonban ragaszkodik a tavaly 23 millió euróért vett horváthoz.

A kapusrangsorban eggyel hátrább szorult az olasz Nicola Leali, a Beneventónál köthet ki ez okból, de természetesen csak kölcsönben (a kis klub Leali kollégáját, Alberto Brignolit is örömest fogadná, ha előbbi mégis inkább a Zulte Waregemhez kerül), a szintén sokszoros utánpótlás-válogatott védelmi szakembert, Filippo Romagnát a Cagliari szólította magához hárommillió euróért és Dario Del Fabro játékjogáért, a náluk is magasabban jegyzett, de a keret legrosszabbul fizetett labdarúgóját, Rolando Mandragorát a Genoa és a Hellas Verona, Stefano Sturarót a Fiorentina, Tomás Rincónt az Atalanta várja tárt karokkal, Kwadwo Asamoah-ért meg a Galatasaray már tett is egy 2.5 milliós ajánlatot.

Érdekes Juan Cuadrado helyzete, különösen Bernardeschi megvétele miatt: a kolumbiai szellőt hírbe hozták az Arsenallal, főleg miután kiderült, hogy a londoniak célpontja, a monacói Thomas Lemar bőven ötvenmillió euró fölötti vásár. Cuadradót összeboronálták az AC Milannal is, még a Bonucci-ügy előtt, olasz lapok tudni vélik a Juve által kért árat is: 35 millió euró, ami egy fél Lemarra elég.

Segíthet a szálak kibogozásában, hogy Cuadradónak és Bonuccinak történetesen ugyanaz az ügynöke: Alessandro Lucci.

Egy elképzelhető B-csapat
Egy elképzelhető B-csapat

A legnagyobb kérdés Torinóban mégsem ő, hanem az, hogy valóban távozik-e Dybala, és kivel pótolják ténylegesen a nagy Bonuccit?

A három friss jelölt közül José Giménez elhozatala az Atléticótól kisebb, Mats Hummels megvétele a Bayerntől sokkal nagyobb akadályba ütközik, még inkább mozdítható Dortmundból a görög Szokratisz Papasztathopulosz, aki a Juve-védelem új hercege lehetne.

Olcsóbb is lenne, mint az AS Roma Konsztantinosz Manolasza, akit biztosan csak óriási „zebrafelárral” engednének el Torinóba.

Maga Allegri azt nyilatkozta, hogy nincs szüksége új középhátvédre, de ez minden bizonnyal csak taktikai lépés az alkudozások előtt, a La Gazzetta dello Sport szerint Valenciából egyenesen két főt akar elhozni a mester: a rutinos középső védőt, Ezequiel Garayt és a jobb oldali mindenes Joao Cancelót, a lap tudni vél egy 45 milliós, együttes ajánlatról is. Utóbbi B-terve a párizsi Serge Aurier, mindennapi cikkeink mindennapi szereplője.

Szerfölött logikus lenne előrehozni az Atalantától korábban megvásárolt középhátvéd, Mattia Caldara Torinóba költözését: érte tizenötmilliót kasszírozott a télen a bergamói klub, de azzal a lendülettel kölcsön is kapta 2018 nyaráig. Az Atalanta elnöke, Antonio Percassi kategorikusan kizárta idei távozását, mondván, nagy célokat tűzött ki erre az idényre a csapata elé, és ebben a védő főszereplő.

A középpályának a rettenthetetlen Steven N'Zonzi adhat plusz erőt (ennek megfelelő a negyvenmilliós kivásárlási ár), B-terv és innen lefelé Nemanja Matics, a liverpooli Emre Can (aki egyesek szerint már az olaszok tenyerébe csapott, akik harmincmillió eurós sem sajnálnának érte, pedig jövőre lejár a szerződése), Renato Sanches, a párizsi Grzegorz Krychowiak, a tízmillió euró körül már megmozdítható milánói Manuel Locatelli és a Mino Raiola által már tavaly beígért Blaise Matuidi.

Nem könnyű manapság igazolni, a Lazio nagy merészen például minimum 70 millió eurót kér a középpályás Szergej Milinkovics-Szavicsért, Manolasz és a Juve egy olasz forrás szerint már megegyezett egymással, de az AS Romának elsőre felajánlott harmincmillió euró édeskevés a védőért érdeklődő nagycsapatokat ismerve – segíthet ellenben az anyagi háttér megteremtésében Cuadrado eladása. Korábban a Juve felajánlotta őt Manolaszért cserébe, de erre a logikus lépésre nemet mondtak a fővárosiak.

Csakis az érdekesség kedvéért említjük meg Thomas Müller és Toni Kroos nevét, maradjunk annyiban, nem valószínű, hogy velük kezdi meg újabb német korszakát a Juventus, a Lazio Keita Baldéja hozzá közelállók szerint még mindig vár egy juvés hívásra, és hogy még érdekesebb legyen a nyár, arról az a hírecske gondoskodik, hogy a Juve valamilyen formában csak elhozná Genovából a múltkori orvosi vizsgálatokon megbukott, de az Öreg Hölgybe füle tövéig beleszerető Patrik Schicket.

 

OLASZORSZÁG, SERIE A, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

ATALANTA
Érkezett: Timothy Castagne (Genk, 6.000.000 euró), Josip Ilicic (Fiorentina, 5.500.000), Etrit Berisha (Lazio, 5.000.000), José Luis Palomino (Ludogorec, 4.000.000), Andreas Cornelius (FC Köbenhavn, 3.500.000), Fabio Eguelfi (Inter, 1.500.000), Matteo Pessina (AC Milan, 1.000.000), Luca Vido (AC Milan, 1.000.000), Robin Gosens (Heracles Almelo, 900.000), Joao Schmidt (Sao Paulo, i.), Nicolas Haas (Luzern, i.)
Kölcsönbe: Riccardo Orsolini (Juventus)
Kölcsönből vissza: Michele Canini (Cremonese), Borisz Radunovics (Avellino), Nadir Minotti (Pistoiese), Kecskés Ákos (Újpest), Prince Gouano (Guimaraes), Gaetano Monachello (Ternana), Emanuele Suagher (Bari), Giuseppe De Luca (Vicenza), Simone Emmanuello (Pro Vercelli), Gianluca Mancini (Perugia), Constantin Nica (Latina), Berat Djimsiti (Avellino), Leonardo Gatto (Ascoli), Mauricio Pinilla (Genoa)
Távozott: Andrea Conti (AC Milan, 25.000.000), Prince Gouano (Amiens, ingyen), Mauricio Pinilla (Genoa), Matteo Contini (szerződése lejárt), Giulio Migliaccio (vissavonult), Abdoulay Konko (szl.)
Kölcsönbe: Franck Kessié (AC Milan, 8.000.000), Alberto Paloschi (SPAL, 2.000.000), Kecskés Ákos (Nieciecza), Berat Djimsiti (Benevento), Bryan Cabezas (Panathinaikosz), Giuseppe De Luca (Virtus Entella), Marco D'Alessandro (Benevento), Fabio Eguelfi (Cesena), Emanuele Suagher (Avellino), Simone Emmanuello (Perugia)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Lazio), Alekszandar Pesics (Toulouse), Alberto Grassi (Napoli), Anthony Mounier (Bologna), Ervin Zukanovic (AS Roma)

BENEVENTO
Érkezett: Gaetano Letizia (Carpi, 1.750.000), Vid Belec (Carpi, 1.750.000), Massimo Coda (Salernitana, 1.700.000), Andrew Gravillon (Inter U19, 1.500.000), Raman Chibsah (Sassuolo, 850.000), Bright Gyamfi (Inter, 280.000), Gianluca Di Chiara (Perugia, 3.000.000), Andrea Costa (Empoli, 1.500.000)
Kölcsönbe: George Puscas (Inter), Lorenzo Venuti (Fiorentina), Berat Djimsiti (Atalanta), Danilo Cataldi (Lazio, 2.000.000), Marco D'Alessandro (Atalanta)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Bologna), Raman Chibsah (Sassuolo), Marko Pajac (Cagliari), Alessio Cragno (Cagliari)

BOLOGNA
Érkezett: Szafir Taider (Inter, 4.000.000), Giancarlo González (Palermo, 2.000.000), Sebastien De Maio (Anderlecht, 2.000.000), Filip Helander (Hellas Verona, 2.000.000), Andrea Poli (AC Milan, i.), César Falletti (Sportivo Luqueno, i.)
Kölcsönből vissza: Filippo Falco (Benevento), Lorenzo Crisetig (Crotone), Anthony Mounier (Atalanta), Nicolo Cherubin (Hellas Verona), Alex Ferrari (Hellas Verona), Vécsei Bálint (Lugano)
Távozott: Uros Radakovics (Sigma Olomouc, i.), Nicolo Cherubin (Hellas Verona)
Kölcsönbe: Luca Rizzo (SPAL), Mariosz Oikonomu (SPAL)
Kölcsönből vissza: Umar Sadiq (AS Roma), Szafir Taider (Inter), Federico Viviani (Hellas Verona), Filip Helander (Hellas Verona)

CAGLIARI
Érkezett: Senna Miangue (Inter, 3.500.000), Paolo Farago (Novara, 2.300.000), Marco Andreolli (Inter, i.), Luca Cigarini (Sampdoria, i.), Andrea Cossu (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Santiago Colombatto (Trapani), Simone Colombi (Carpi), Duje Cop (Sporting Gijón), Marko Pajac (Benevento), Caio Rangel (Criciúma), Luka Krajnc (Frosinone), Marco Fossati (Hellas Verona), Niccolo Giannetti (Spezia), Alessio Cragno (Benevento)
Távozott: Nicola Murru (Sampdoria, 7.000.000), Marco Fossati (Hellas Verona, 300.000), Simone Colombi (Carpi, 275.000), Bruno Alves (Glasgow Rangers, i.), Caio Rangel (Estoril), Roberto Colombo (visszavonult), Davide Di Gennaro (Lazio, i.), Mauricio Isla (Fenerbahce, i.), Víctor Ibarbo (Szagan Toszu, 500.000)
Kölcsönből vissza: Panajotisz Tahcidisz (FC Torino), Senna Miangue (Inter), Paolo Farago (Novara), Gabriel (AC Milan)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Luca Garritano (Cesena, 1.000.000), Alejandro Rodríguez (Cesena, 500.000), Michele Rigione (Cesena, 200.000), Gianluca Gaudino (Bayern München, 50.000), Pawel Jaroszynski (Cracovia Kraków, 400.000)
Kölcsönbe: Manuel Pucciarelli (Empoli)
Kölcsönből vissza: Mattia Bani (Pro Vercelli), Fabio Daprela (Bari), Antonio Floro Flores (Bari), Ivan Provedel (Pro Vercelli), Paul-José Mpoku (Panathinaikosz), Dejan Lazarevic (Karabükspor)
Távozott: Paul-José Mpoku (Standard Liege, 1.800.000), Tomasz Kupisz (Cesena, 700.000), Nicolás Spolli (Genoa, i.), Dejan Lazarevic (szl.), Mariano Izco (Cesena, i.), Nicola Bellomo (szl.), Walter Bressan (szl.), Caleb Ekuban (Leeds United)
Kölcsönbe: Ivan Provedel (Empoli)
Kölcsönből vissza: Jonathan de Guzmán (Napoli), Serge Gakpé (Genoa)

CROTONE
Érkezett: Oliver Kragl (Frosinone, 400.000), Davide Faraoni (Udinese, i.), Leandro Cabrera (Real Zaragoza, i.), Mariano Izco (Chievo Verona, i.)
Kölcsönbe: Marcello Trotta (Sassuoli)
Kölcsönből vissza: Ante Budimir (Sampdoria)
Távozott: Pietro De Giorgio (szl.), Claiton (szl.), Dzsamel Meszbah (Lausanne, i.)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Sassuolo), Lorenzo Crisetig (Bologna), Leonardo Capezzi (Sampdoria), Marcello Trotta (Sassuolo), Aleandro Rosi (Genoa), Diego Falcinelli (Sassuolo)

FIORENTINA
Érkezett: Vitor Hugo (Palmeiras, 8.000.000), Nikola Milenkovics (Partizan Beograd, 5.100.00), Bruno Gaspar (Guimaraes, 4.000.000), Sebastián Cristóforo (Sevilla, 3.500.000), Carlos Sánchez (Aston Villa, 3.000.000), Maximiliano Olivera (Penarol, 2.500.000), Gaetano Castrovilli (Bari, 1.400.000), Rafik Zekhnini (Odd, 1.500.000), Jordan Veretout (Aston Villa, 7.000.000)
Kölcsönből vissza: Giuseppe Rossi (Celta Vigo), Steve Beleck (Ümraniyespor), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Matías Fernández (AC Milan), Kevin Diks (Vitesse), Jaime Báez (Spezia), Andrés Schetino (Sevilla)
Távozott: Josip Ilicic (Atalanta, 5.500.000), Gonzalo Rodríguez (San Lorenzo, i.), Giuseppe Rossi (szl.), Borja Valero (Inter, 5.500.000), Hrvoje Milic (Olympiakosz, 1.500.000), Federico Bernardeschi (Juventus, 40.000.000)
Kölcsönbe: Kevin Diks (Feyenoord), Lorenzo Venuti (Benevento), Gaetano Castrovilli (Cremonese)
Kölcsönből vissza: Carlos Sánchez (Aston Villa), Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara), Sébastien De Maio (Anderlecht), Maximiliano Olivera (Penarol), Cristian Tello (Barcelona), Sebastián Cristóforo (Sevilla)

GENOA
Érkezett: Oscar Hiljemark (Palermo, 2.500.000), Andrej Galabinov (Novara, i.), Mauricio Pinilla (Atalanta), Nicolás Spolli (Chievo Verona, i.)
Kölcsönbe: Ervin Zukanovic (AS Roma), Andrea Bertolacci (AC Milan), Gianluca Lapadula (AC Milan, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Riccardo Fiamozzi (Frosinone), Loick Landre (Pisa), Serge Gakpé (Chievo Verona), Riccardo Improta (Salernitana), Sebastián Gorga (Gimnasia La Plata), Lucas Ocampos (AC Milan), Aleandro Rosi (Crotone), Samir Ujkani (Pisa)
Távozott: Lucas Orbán (Racing Club, i.), Rubinho (szl.), Goran Pandev (szl.), Raffaele Palladino (szl.), Nicolás Burdisso (szl.), Luca Siligardi (Parma, i.), Samir Ujkani (Cremonese)
Kölcsönbe: Manuel Milinkovics (Foggia), Andrea Beghetto (Frosinone), Riccardo Improta (Bari)
Kölcsönből vissza: Mauricio Pinilla (Atalanta), Lucas Ocampos (Olympique Marseille), Oscar Hiljemark (Palermo), Olivier Ntcham (Manchester City), Danilo Cataldi (Lazio)

HELLAS VERONA
Érkezett: Marco Fossati (Cagliari, 300.000), Nicolo Cherubin (Bologna), Alessio Cerci (Atlético Madrid, i.), Antonio Cassano (egyesület nélküli), Bruno Zuculini (Manchester City), Marco Silvestri (Leeds United)
Kölcsönbe: Daniele Verde (AS Roma), Thomas Heurtaux (Udinese), Marcel Büchel (Empoli)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Bologna), Alejandro González (Avellino), Filip Helander (Bologna)
Távozott: Filip Helander (Bologna, 2.000.000), Eros Pisano (Bristol City, i.), Alejandro González (szl.), Antonio Cassano (szerződését felbontották)
Kölcsönbe:
Federico Viviani (SPAL)
Kölcsönből vissza: Marco Fossati (Cagliari), Nicolo Cherubin (Bologna), Alex Ferrari (Bologna), Bruno Zuculini (Manchester City), Simone Ganz (Juventus)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Milan Skriniar (Sampdoria, 23.000.000), Nicolo Zaniolo (Virtus Entella, 1.800.000), Jens Odgaard (Lyngby, 1.500.000), Daniele Padelli (FC Torino, i.), Borja Valero (Fiorentina, 5.500.000)
Kölcsönből vissza: Samuele Longo (Girona), Szafir Taider (Bologna), Andrea Ranocchia (Hull City), Francesco Bardi (Frosinone), Caner Erkin (Besiktas), Gianluca Caprari (Pescara), Felipe Melo (Palmeiras), Rey Manaj (Pisa), Assane Gnoukouri (Udinese), Juan Jesus (AS Roma), Sztevan Jovetics (Sevilla), Zé Turbo (Marbella), Federico Dimarco (Empoli), Raffaele Di Gennaro (Ternana)
Távozott: Gianluca Caprari (Sampdoria, 12.000.000), Éver Banega (Sevilla, 9.000.000), Juan Jesus (AS Roma, 8.000.000), Federico Dimarco (FC Sion, 4.00.000), Szafir Taider (Bologna, 4.000.000), Senna Miangue (Cagliari, 3.5000.000), Fabio Eguelfi (Atalanta, 1.500.000), Caner Erkin (Besiktas, 750.000), Bright Gyamfi (Benevento, 280.000), Felipe Melo (Palmeiras, i.), Juan Carrizo (Monterrey, i.), Marco Andreolli (Cagliari, i.). Rodrigo Palacio (szl.), Eloge Yao (Lugano), Isaac Donkor (Cesena)
Kölcsönből vissza: Trent Sainsbury (Csiangszu Szuning)
Kölcsönbe: George Puscas (Benevento), Raffaele Di Gennaro (Spezia), Francesco Forte (Spezia)

JUVENTUS
Érkezett: Juan Cuadrado (Chelsea, 20.000.000), Medhi Benatia (Bayern München, 17.000.000), Rodrigo Bentancur (Boca Juniors, 10.500.000), Mattia De Sciglio (AC Milan, 12.000.000), Wojciech Szczesny (Arsenal, 12.200.000), Federico Bernardeschi (Fiorentina, 40.000.000)
Kölcsönbe: Douglas Costa (Bayern München, 6.000.000)
Kölcsönből vissza: Kingsley Coman (Bayern München), Alberto Cerri (Pescara), Nicola Leali (Olympiakosz), Mame Thiam (Empoli), Lorenzo Rosseti (Lugano), Eric Lanini (Matera), Carlo Pinsoglio (Latina), Luca Marrone (Waregem), Uaszim Buj (PEC), Alberto Brignoli (Perugia), Francesco Cassata (Ascoli), Riccardo Orsolini (Ascoli), Joel Untersee (Brescia), Filippo Romagna (Brescia), Andrés Tello (Empoli), Simone Ganz (Hellas Verona), Simone Zaza (Valencia), Cristian Pasquato (Krilja Szovjetov), Anasztasziosz Donisz (Nice)
Távozott: Kingsley Coman (Bayern München, 21.000.000), Simone Zaza (Valencia, 16.000.000), Neto (Valencia, 7.000.000), Anasztasziosz Donisz (VfB Stuttgart, 3.000.000), Junesz Bnu Marzuk (Lugano, 400.000), Uaszim Buj (szl.), Paolo De Ceglie (szl.), Dani Alves (PSG, i.), Marcelo Djalo (Lugo, i.), Simone Ganz (Pescara, 1.800.000), Leonardo Bonucci (AC Milan, 42.000.000), Cristian Pasquato (Legia Warszawa), Francesco Cassata (Sassuolo, 7.000.000)
Kölcsönbe: Riccardo Orsolini (Atalanta), Andrés Tello (Bari), Alberto Cerri (Perugia)
Kölcsönből vissza: Medhi Benatia (Bayern München), Juan Cuadrado (Chelsea)

LAZIO
Érkezett: Adam Marusics (Oostende, 6.500.000), Simone Palombi (Ternana, 300.000), Lucas Leiva (Liverpool, 5.700.000), Davide Di Gennaro (Cagliari, i.)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Atalanta), Danilo Cataldi (Genoa), Josip Elez (HNK Rijeka), Maurício (Szpartak Moszkva), Joseph Marie Minala (Salernitana), Ricardo Kishna (Lille), Ravel Morrison (Queens Park), Simone Palombi (Ternana), Antonio Rozzi (Lupa Roma)
Távozott: Etrit Berisha (Atalanta, 5.000.000), Josip Elez (HNK Rijeka, 500.000), Simone Palombi (Ternana, 150.000), Lucas Biglia (AC Milan, 17.000.000)
Kölcsönbe: Danilo Cataldi (Benevento, 2.000.000)

AC MILAN
Érkezett: André Silva (FC Porto, 38.000.000), Andrea Conti (Atalanta, 25.000.000), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen, 22.000.000), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg, 18.000.000), Mateo Musacchio (Villarreal, 18.000.000), Antonio Donnarumma (Asteras Tripoli, 1.500.000), Lucas Biglia (Lazio, 17.000.000), Leonardo Bonucci (Juventus, 42.000.000)
Kölcsönbe: Franck Kessié (Atalanta, 8.000.000), Fabio Borini (Sunderland)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (PEC), Rodrigo Ely (Deportivo Alavés), Diego López (Espanyol), Jherson Vergara (Arszenal Tula), Gabriel (Cagliari), José Mauri (Empoli), Juan Mauri (Paganese), Gianmarco Zigoni (SPAL), M’Baye Niang (Watford)
Távozott: Juraj Kucka (Trabzonspor, 5.000.000), Matteo Pessina (Atalanta, 1.000.000), Luca Vido (Atalanta, 1.000.000), Diego López (Espanyol, 1.000.000), Andrea Poli (Bologna, i.), Honda Keiszuke (Pachuca, i.), Nnamdi Oduamadi (szl.), Hasim Masztur (szl.), Mattia De Sciglio (Juventus, 12.000.000), Leonel Vangioni (Monterrey, 1.700.000)
Kölcsönbe: Andrea Bertolacci (Genoa), Gianluca Lapadula (Genoa, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Mario Pasalic (Chelsea), Lucas Ocampos (Genoa), Gerard Deulofeu (Everton), Matías Fernández (Fiorentina)

NAPOLI
Érkezett: Nikola Makszimovics (FC Torino, 20.000.000), Marko Rog (Dinamo Zagreb, 13.000.000), Adam Unasz (Girondins Bordeaux, 10.000.000)
Kölcsönbe: Mário Rui (AS Roma, 3.750.000)
Kölcsönből vissza: Duván Zapata (Udinese), Raffaele Maiello (Frosinone), Sebastiano Luperto (Pro Vercelli), Alberto Grassi (Atalanta), Roberto Insigne (Latina), Jonathan de Guzmán (Chievo Verona), Camilo Zúniga (Watford), Jacopo Dezi (Perugia), Nicolao Dumitru (Nottingham Forest)
Távozott: Jonathan de Guzmán (Eintracht Frankfurt, i.), Raffaele Maiello (Frosinone, 1.200.000), Eddy Gnahoré (Palermo, 1.500.000)
Kölcsönbe: Igor Lasicki (Wisla Plock), Roberto Insigne (Parma)
Kölcsönből vissza: Marko Rog (Dinamo Zagreb), Nikola Makszimovics (FC Torino)

AS ROMA

Érkezett: Rick Karsdorp (Feyenoord, 14.000.000), Bruno Peres (FC Torino, 12.500.000), Lorenzo Pellegrini (Sassuolo, 10.000.000), Juan Jesus (Inter, 8.000.000), Mário Rui (Empoli, 6.000.000), Héctor Moreno (PSV, 5.700.000), Maxime Gonalons (Olympique Lyon, 5.000.000), Federico Fazio (Tottenham, 3.200.000), Cengiz Ünder (Basaksehir, 13.400.000), Alekszandar Kolarov (Manchester City, 5.000.000)
Kölcsönbe: Grégoire Defrel (AS Sassuolo, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Lukasz Skorupski (Empoli), Norbert Gyömbér (Tyerek Groznij), William Vainqueur (Olympique Marseille), Daniele Verde (Avellino), Seydou Doumbia (Basel), Federico Ricci (Sassuolo), Ervin Zukanovic (Atalanta), Ezequiel Ponce (Granada), Umar Sadiq (Bologna), Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (Torino)
Távozott: Mohamed Szalah (Liverpool, 42.000.000), Leandro Paredes (Zenit, 23.000.000), Federico Ricci (Sassuolo, 4.500.000), Francesco Totti (szl.), Antonio Rüdiger (Chelsea, 35.000.000)
Kölcsönbe: Daniele Verde (Hellas Verona), Seydou Doumbia (Sporting CP), Ezequiel Ponce (Lille), Ervin Zukanovic (Genoa), Matteo Ricci (Salernitana), Mário Rui (Napoli, 3.750.000)
Kölcsönből vissza: Juan Jesus (Inter), Thomas Vermaelen (Barcelona), Mário Rui (Empoli), Wojciech Szczesny (Arsenal), Clément Grenier (Olympique Lyon), Federico Fazio (Tottenham), Bruno Peres (FC Torino)

SAMPDORIA
Érkezett: Gianluca Caprari (Inter, 12.000.000), Nicola Murru (Cagliari, 7.000.000), Bruno Fernandes (Udinese, 6.000.000), Dawid Kownacki (Lech Poznan, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: David Ivan (Bari), Leandro Castán (Torino), Federico Bonazzoli (Brescia), Jakub Hromada (Viktoria Pilsen), Francesco Fedato (Foggia, i.), Leonardo Capezzi (Crotone), Valerio Verre (Pescara)
Távozott: Milan Skriniar (Inter, 23.000.000), Luis Muriel (Sevilla, 20.000.000), Bruno Fernandes (Sporting CP, 8.500.000), Luca Cigarini (Cagliari, i.), Jakub Hromada (Slavia Praha), Angelo Palombo (visszavonult), Luis Muriel (Sevilla, 20.000.000)
Kölcsönbe:
Ante Budimir (Crotone)
Kölcsönből vissza: Bruno Fernandes (Udinese), Leandro Castán (AS Roma)

SASSUOLO
Érkezett: Federico Ricci (AS Roma, 4.500.000), Davide Frattesi (AS Roma U19, 3.000.000), Riccardo Marchizza (AS Roma U19, 4.500.000), Francesco Cassata (Juventus, 7.000.000)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Ferrari (Crotone), Raman Chibsah (Benevento), Karim Laribi (Cesena), Marcello Trotta (Crotone), Diego Falcinelli (Crotone)
Távozott: Lorenzo Pellegrini (AS Roma, 10.000.000), Raman Chibsah (Benevento, 850.000), Karim Laribi (szl.)
Kölcsönbe: Grégoire Defrel (AS Roma, 5.000.000), Marcello Trotta (Crotone)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Pescara), Federico Ricci (AS Roma)

SPAL 2013
Érkezett: Sauli Väisänen (AIK Solna)
Kölcsönbe: Felipe (Udinese, 1.000.000), Federico Mattiello (Juventus), Mariosz Oikonomu (Bologna), Alberto Paloschi (Atalanta, 2.000.000), Luca Rizzo (Bologna), Federico Viviani (Hellas Verona), Alfred Gomis (Torino)
Távozott:
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (FC Torino), Gianmarco Zigoni (AC Milan), Alex Meret (Udinese)
Kölcsönbe: Michele Castagnetti (Empoli)

TORINO
Érkezett: Lyanco (FC Sao Paulo, 5.900.000), Vanja Milinkovics-Savics (Lechia Gdansk, 4.200.000), Salvatore Sirigu (PSG, i.), Álex Berenguer (Osasuna, 5.500.000)
Kölcsönből vissza: Bruno Peres (AS Roma), Nikola Makszimovics (Napoli), Gastón Silva (Granada), Panajotisz Tahcidisz (Cagliari), Vittorio Parigini (Bari), Alfred Gomis (Salernitana), Kevin Bonifazi (SPAL), Pontus Jansson (Leeds United)
Távozott: Nikola Makszimovics (Napoli, 20.000.000), Bruno Peres (AS Roma, 12.500.000), Pontus Jansson (Leeds United, 4.100.000), Panajotisz Tahcidisz (Olympiakosz, 700.000), Marco Chiosa (Novara, 500.000), Daniele Padelli (Inter, i.), Gastón Silva (UNAM Pumas, 1.700.000)
Kölcsönbe: Carlao (APOEL Nicosia), Alfred Gomis (SPAL)
Kölcsönből vissza: Leandro Castán (Sampdoria), Juan Iturbe (AS Roma), Joe Hart (Manchester City)

UDINESE
Érkezett: Giuseppe Pezzella (Palermo, 4.500.000), Antonin Barak (Slavia Praha, 3.000.000), Svante Ingelsson (Kalmar, 750.000), Albano Bizzarri (Pescara, i.), Mamadou Coulibaly (Pescara, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Guilherme (Deportivo La Coruna), Gaspar Íniguez (CA Tigre), Yrondu Musavu-King (Toulouse), Panajotisz Kone (Granada), Alex Meret (SPAL), Kevin Lasagna (Carpi), Emanuel Insúa (Racing Club)
Távozott: Bruno Fernandes (Sampdoria, 6.000.000), Guilherme (Deportivo La Coruna, 4.500.000), Felipe (SPAL, 1.000.000), Davide Faraoni (Crotone, i.)
K Lucas Evangelista (Estoril)
Kölcsönből vissza: Thomas Heurtaux (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Assane Gnoukouri (Inter), Sven Kums (Watford), Duván Zapata (Napoli)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

EMPOLI
Érkezett:
Kölcsönbe: Michele Castagnetti (SPAL), Simone Romagnoli (Carpi)
Kölcsönből vissza: Mário Rui (AS Roma), Luca Bittante (Salernitana)
Távozott: Mário Rui (AS Roma, 6.000.000), Uros Csoszics (AEK Athén, 500.000), Massimo Maccarone (szl.), Andrea Costa (Benevento, 1.500.000)
Kölcsönbe: Marcel Büchel (Hellas Verona)

PALERMO
Érkezett: Eddy Gnahoré (Napoli, 1.500.000), Radoslaw Murawski (Piast Gliwice, 650.000)
Kölcsönből vissza: Simon Makienok (Preston), Abdelhamid el-Kautari (Bastia), Aljaz Struna (Carpi), Oscar Hiljemark (Genoa)
Távozott: Giuseppe Pezzella (Udinese, 4.500.000), Oscar Hiljemark (Genoa, 2.500.000), Giancarlo González (Bologna, 2.000.000), Simon Makienok (Utrecht), Sinisa Andelkovic (szl.), Alessandro Gazzi (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Sallai Roland (PAFC)

PESCARA
Érkezett: Leonardo Mancuso (Sambenedettese, i.), Simone Ganz (Juventus, 1.800.000)
Kölcsönből vissza: Alberto Aquilani (Sassuolo), Francesco Nicastro (Perugia)
Távozott: Mamadou Coulibaly (Udinese, 2.000.000), Albano Bizzarri (Udinese, i.), Gabriele Aldegani (visszavonult), Simone Pepe (visszavonult), Hugo Campagnaro (szl.), Sulley Muntari (szl.), Alberto Aquilani (szl.), Alberto Gilardino (szl.)
Kölcsönből vissza: Andrés Cubas (Boca Juniors), Gianluca Caprari (Inter), Alberto Cerri (Juventus), Valerio Verre (Sampdoria), Bryan Cristante (Benfica), Jean-Christophe Bahebeck (PSG)

Lezárva kedd délután, vastaggal az elmúlt hét eseményei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik