Serie A: Lorenzo Insigne visszatérne Olaszországba – sajtóhír

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 13:00
null
Lorenzo Insigne otthagyná a Torontót (Fotó: Getty Images)
Lorenzo Insigne csaknem kétéves amerikai pályafutása után visszatérne az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba (Serie A) – írta meg a Football Italia a Corriere dello Sportra hivatkozva. A válogatott csatár nemrég felkereste a Lazio edzőjét, Maurizio Sarrit, hogy a hazatérés lehetőségéről tárgyaljanak.

 

Lorenzo Insigne 2022 januárjában igazolt az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Torontóhoz, de a váltás nem hozta meg számára a várt sikert, hiszen a klub jelenleg a tabella utolsó helyén áll.

A 32 éves játékos a Corriere dello Sport értesülései szerint nemrég hazautazott és szerdán meglátogatta korábbi főnökét, a Napoli újonnan kinevezett edzőjét, Walter Mazzarrit. A csütörtöki jelentés szerint azonban a vizit egyszerű találkozás volt csak a két régi ismerős között, a Serie A-ba való visszatérést inkább a Lazio tudná felkínálni a csatárnak.

Insigne jelezte Sarrinak, hogy szükség esetén elérhető és nyitott a klub irányába. Az olasz edző tisztában van vele, hogy egy ilyen játékos csábító lehetőséget jelent az átigazolási piacon, de végső döntés még nem született.

A Laziónak jelenleg bőven van mire összpontosítania, különösen a Serie A-ban, amelyben a csapat jelenleg a csalódást keltő 10. helyen áll. A Corriere jelentése szerint azonban ha sikerül a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába jutnia, a klub nagyjából 10 millió euró pluszösszeget költhetne el az átigazolási piacon.

Insigne szerződése 2026-ban jár csak le a Torontónál, ugyanakkor az egyesület nyitott lehet a korai szerződésbontásra és a játékos kölcsönadására is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik