Buffon: Mi nem Kínában mutatjuk meg, mit tudunk

Vágólapra másolva!
2013.08.19. 11:13
null
Gianluigi Buffon már ötödször emelhette a magasba az Olasz Szuperkupát (Fotó: Reuters)
A Juventus labdarúgócsapata hódította el az Olasz Szuperkupát, miután a Stadio Olimpicóban rendezett mérkőzésen 4–0-ra legyőzte a Laziót. A meccs után a két vezetőedző mellett Gianluigi Buffon, a „zebrák” kapusa is megszólalt, és elmondta: a szurkolók láthatták, együttese csak akkor játszik csúcsformában, amikor igazán szükség van rá.

„Ma este a Juventus megmutatta, mire képes, úgy, ahogy az az igazán nagy csapatoknál szokás. Mi akkor játszunk csúcsformában, amikor valóban szükség van rá, és nem a barátságos mérkőzéseken brillírozunk az Egyesült Államokban, vagy Kínában. Conte hozzáállása a partvonal mellett rengeteget segített nekünk most is, így ez a trófea neki köszönhető” – mondta az ötszörös Szuperkupa-győztes Buffon a találkozó lefújását követően a Rai Sportnak.

A Juventus vezetőedzője, Antonio Conte szerint alakulata történelmet írt, miután a vasárnap esti sikerrel begyűjtötte a hatodik Szuperkupa-sikerét is, s így beérte az AC Milant.

„A pályán azt láttam, amit szerettem volna: úgy játszottunk, ahogy kértem, és ezáltal folytattuk a futballtörténelem írását. Ezek a labdarúgók mindent megtettek a sikerért, és teljesen megérdemelték a kupagyőzelmet. Tudjuk, hogy még ki kell hevernünk a kemény felkészülési időszak fáradalmait, de most nagyon bizakodó és boldog vagyok. Az előző szezonban megnyertük a Szuperkupát, majd a bajnokságot, ezt az eredményt ebben az idényben is elfogadnám” – nyilatkozta Conte.

A találkozót követően a Lazio vezetőedzője, Vladimir Petkovic is megszólalt. A boszniai születésű svájci tréner szerint a négygólos vereség után bocsánatkéréssel tartoznak szurkolóik felé.

„Hihetetlenül kiengedtünk a második – egyébként elkerülhető – találat után. Sajnos nagyon naivak voltunk, és teljesen szétestünk fejben. Bár a Juvénak sem akadt sok helyzete a második gólig, okosan játszott, így mindenképpen dicséretet érdemel. Talán az volt a baj, hogy túlságosan is bíztunk magunkban, pedig a játékosok fizikailag még messze nincsenek százszázalékos formában. Szeretnék elnézést kérni a vereségért a játékosok nevében is a várostól, és a szurkolóinktól” – mondta a Lazio vezetőedzője a vereség után.

A két csapatnak nem sok ideje lesz a pihenésre, hiszen a hétvégén már a Serie A küzdelmei is megkezdődnek. A bajnoki címvédő Juventus az első fordulóban, szombaton 20.45 órakor a Sampdoria ellen játszik, míg a most vereséget szenvedő Lazio vasárnap hasonló időpontban fogadja az Udinesét.

EMLÉKEZTETŐÜL – OLASZ SZUPERKUPA
JUVENTUS–LAZIO 4–0 (1–0)
Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Gianluca Rocchi
JUVENTUS: Buffon – Barzagli (Cáceres, 76.) Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner (Ogbonna, 83.) Vidal, Pirlo, Marchisio (Pogba, 21.), K. Asamoah – Vucsinics, Tévez. Vezetőedző: Antonio Conte
LAZIO: Marchetti – Cavanda, Biava, André Dias, Radu (Ederson, 58.) – Candreva, Biglia, Ledesma (Floccari, 58.) Hernanes (Onazi, 70.) Lulic – Klose. Vezetőedző: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Pogba (23.), Chiellini (52.), Lichtsteiner (54.), Tévez (56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik