Mourinho: A kispadon és a pályán egyaránt fantasztikusak voltunk

Vágólapra másolva!
2008.11.23. 11:34
Az Internazionale Sulley Muntari találatával 1–0-ra legyőzte a Juventust az olasz bajnokság 13. fordulójának szombat esti rangadóján, a Derby d'Italián, s ezzel a milánóiak előnye hat pontra nőtt a harmadik helyezett torinói rivális előtt. José Mourinho rendkívül elégedett volt a mérkőzés eredményével és csapata teljesítményével.
Egységben az erő: az Inter játékosai a pályán is megünnepelték a győzelmet
Fotó: Reuters
Egységben az erő: az Inter játékosai a pályán is megünnepelték a győzelmet
Egységben az erő: az Inter játékosai a pályán is megünnepelték a győzelmet
Fotó: Reuters
Egységben az erő: az Inter játékosai a pályán is megünnepelték a győzelmet

Az Inter edzője a lefújás után hatalmas csatakiáltással ünnepelte a három pont megszerzését, és elégedettségét nem titkolva állt a mikrofonok mögé a meccs után. A portugál tréner első nyilatkozataiban a remek csapategységet emelte ki, mint a siker fő forrását.

„Jobban játszottunk ellenfelünknél, nyomást gyakoroltunk a védelmére, valamint remek volt a tartásunk és intelligensen alkalmaztuk a taktikát” – dicsérte együttesét Mourinho az összecsapást közvetítő tévétársaságnak adott interjújában.

A fekete-kékek trénere kiemelte, hogy játékosai az egész mérkőzésen nagyon koncentráltan futballoztak, és meghallgatták tanácsát, miszerint figyelem nélkül nincs győzelem.

„Azt kell mondjam, hogy a csapat fantasztikus volt az első pillanattól az utolsóig. Ezt értem mind a kispadra, mind a pályán lévőkre – egy csapat voltunk és csapatként nyertünk.”

Mourinho elmondta, hogy az edzésmunka alapján érezte együttesében az erőt. „Már hét közben is tudtam, milyen nagy jelentősége van annak, hogy az Inter felülmúlja a Juvét, és nagyon boldog vagyok, hogy átélhettük ezt az örömöt.”

A Juventus szakvezetője, Claudio Ranieri azzal kezdte nyilatkozatát, hogy csapata elmaradt a várakozástól. „Ez nem az igazi Juve volt, de az Inter győzelme megérdemelt – mondta a „zebrák” mestere. – Három-négy gólhelyzetünk akadt, ezeket nem sikerült kihasználni, aztán meg bután alkalmazkodtunk a gól utáni helyzethez.”

Ranieri szerint egy-két játékosa nem tudott függetlenedni a rangadó légkörétől és elfelejteni a bajnoki tétjét. „A csapatban több van, de meg kell találnunk, hogyan tudjuk ezt kihozni magunkból a pályán. Nem reagáltunk megfelelően; az Inter határozottabb volt, így nem lehettünk sikeresek.”

A mérkőzésről szóló írásunkat itt olvashatják.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik