Ökölvívás: Kovács Kruzitó búcsúzott a belgrádi Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.04.19. 16:42
Fotó: Getty Images
A 60 kilogrammos súlycsoportban szereplő Kovács Kruzitó kikapott és ezzel kiesett pénteken a Belgrádban zajló ökölvívó Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal második versenynapján Kovács Kruzitó a montenegrói Tomiszlav Djinoviccsal csapott össze a legjobb nyolc közé jutásért és vívott kemény, sokáig kiegyenlített meccset.

Az első menetben a rivális volt a kezdeményezőbb, de a magyar könnyűsúlyú is többször talált, kontrából nemegyszer eredményes volt. A második menet első felében a korábbinál óvatosabb volt mindkét öklöző, s ekkor Kovács több szép tiszta találatot bevitt, a szakasz hajrájában azonban Djinovics vette át az irányítást és egyértelműen ő zárta fölényben a három percet.

A harmadik menet elején aztán a montenegrói egy nagy erejű jobbcsapottal megfogta Kovácsot, akire a bíró számolt és mivel úgy látta, nem tiszta a magyar bokszoló tekintete, beszüntette a mérkőzést.

A pénteki folytatásban a 75 kilogrammos súlycsoport nyolcaddöntőjében Mester Soma lép ringbe az örmény Vahtang Harutyunjan ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik