Pocsék kezdés után feltámadás: NFC-elődöntőben a Cowboys

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.04. 22:23
null
Megy a szelfi a szurkolókkal: a Colts továbbjutott (Fotók: Reuters)
Az Indianapolis 26–10-re legyőzte a Cincinnati Bengalst az NFL rájátszásának első fordulójában. A wild card héten aratott győzelme után a Colts a Denver Broncoshoz látogat majd az AFC főcsoport-elődöntőben. A Musztángok jelenlegi irányítója egy bizonyos Peyton Manning... A Cincinnati sorozatban a hetedik mérkőzését veszítette el a playoffban, a Dallas otthonában szereplő Detroit pedig már a nyolcadikat.

 

A Bengals sorozatban negyedszer vágott neki a kalandnak, amelyet rájátszásnak hívnak, de ezúttal is elbukott az első mérkőzésén. A Cincinnati a 2011 előtti 28 idényben összesen négyszer szerepelt a playoffban, tehát a csapat elmúlt évekbeli teljesítménye igencsak megsüvegelendő, de Andy Daltonék most már szerettek volna legalább egy meccset nyerni a playoffban. Erre azonban még legalább egy évet várni kell...

Az Indianapolis egy kiegyenlített első félidő után már esélyt sem adott a Bengalsnak, s az utolsó perceket már teljesen érdektelenné téve 26–10-re nyert.


A Bengalsnak persze nem volt persze könnyű dolga, a gárda első számú elkapója, az egész liga egyik legjobb recieverje, A. J. Green ugyanis sérülés miatt nem játszhatott és a tight end Jermaine Greshamre sem számíthatott Marvin Lewis főedző.

Ennek ellenére Dan Herron kétyardos futott touchdownjára az első negyedben tudott válaszolni a Bengals. Jeremy Hill egy yardról futott be a Colts célzónájába a labdával. De még a második játékrészben sem volt túl nagy gond, mert az Indianapolis csak Adam Vinatieri mezőnygóljaival tudott előnyhöz jutni (kettőt rakott a helyére a korábbi New England-i kedvenc). Ráadásul Mike Nuggent egy nem mindennapi, 57 yardos mezőnygóllal 13–10-re zárkóztatta a vendégeket, amely lélektanilag is sokat jelenthetett volna.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!
A fordulópont azonban a harmadik negyedben bekövetkezett: Donte Moncrief 36 yardos touchdownelkapása után sejteni lehetett, hogy már nem kel fel a padlóról a Cincinnati. A Bengals már nem is tudott újabb pontokat a táblára pakolni, ,míg Vinetieri újabb két mezőnygóllal végleg eldöntötte az összecsapást.A Colts irányítója, Andrew Luck ugyan csak egy TD-passzt adott, remekül játszott. 44 passzkísérletéből 31 sikeres volt, az elkapók 376 yardot hoztak össze. Ezzel szemben a Bengals QB-jének, Daltonnak a 156 yardja igen kevésnek mondható.

A Colts a jövő héten a most pihenő Denver otthonában vendégeskedik a főcsoport elődöntőjében. A Boncos QB-je jelenleg Peyton Manning, aki 11 idényen át vezette korábban az Indianapolist, amellyel Super Bowlt is nyert. Most azonban a másik oldal sikeréért tesz majd meg mindent...

Terrance Williams két elkapott TD-jával óriási érdemeket szerzett a dallasi fordításban (Fotó: Action Images)
Terrance Williams két elkapott TD-jával óriási érdemeket szerzett a dallasi fordításban (Fotó: Action Images)


NFC

Két alapjában véve ellentétes csapat csapott össze a wild card kör utolsó meccsén, a Detroitot az egész mezőny harmadik legkevesebb pontot engedő védelme, a Dallast a liga ötödik legtöbb pontot szerző támadósora repítette a rájátszásig.

Egyik gárda sem számít playoffmenőnek a közelmúltban, az 1992 és 1995 között három bajnoki címet szerző Cowboys 1996 óta egy darab meccset nyert meg a rájátszásban, a Lions pedig 1991 óta egyet sem. Akkor amúgy éppen a dallasiakat verték meg 38–6-ra...

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a 2014-es NFL-szezont?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A találkozón alaposan beragadtak a hazaiak, Golden Tate 51 yardos elkapott TD-ja után egy felesleges dallasi szabálytalanság után folytatódhatott a detroiti támadás, és a 99 yardos(!) sorozat végén Reggie Bush szerzett 18 yardos futott touchdownt (0–14).

Az első fordulat Terrance Williams óriási játékánál következett be a dallasiaknál, 76 yardos elkapásával először adott életjelet magáról a Tony Romo vezette offenzíva, de Matthew Staffordék egy mezőnygóllal feleltek a félidő utolsó másodperceiben (7–17).

A nagyszünet után újabb esélyt kapott a vendéglátó, Stafford felpattanó labdáját Kyle Wilber kapta el a Detroit vörös zónájában, de egyből jött az újabb pofon, Ziggy Ansah sackje után Dan Bailey 41 yardos mezőnygólja mellé szállt – Matt Prater pedig büntetett (7–20).

Innentől kezdve viszont felpörögtek a hazaiak, DeMarco Murray negyedik kísérletre begyömöszölte a labdát egy yardról, majd a fordításért támadhattak Romóék, de két sack után – eddig már hatszor feküdt a földön a hazaiak irányítója! – csupán egy combos Bailey mezőnygól következett (17–20).

Egy visszafújt(!) dallasi szabálytalanság után megakadó detroiti támadás után egy pocsék punt következett, majd egy kockázatos hívás 4. és 6-ra, de Jason Witten elkapásával életben marad a texasiak támadása, és végül Williams második TD-jával 2:32-vel a vége előtt fordított a Cowboys (24–20).

Volt még egy sansza a Detroitnak, és bár Stafford kezéből kiverték a labdát, a Dallas újonc védőfalembere, DeMarcus Lawrence sem tudta megtartani, így életben maradtak az Oroszlánok. A meccs végén azonban mégis Lawrence örülhetett, a 4. kísérletnél ezúttal már ő vette el Staffordtól a tojást, amit már nem engedett el, a texasiak pedig lepörgették az órát.

Sikerével a Cowboys bejutott az NFC elődöntőjébe, ahol a Green Bay otthonában szerepel, míg a Carolina Seattle-be látogat.

NFL, RÁJÁTSZÁS, WILD CARD
AFC

Indianapolis Colts (4.)–Cincinnati Bengals (5.) 26–10 (7–7, 6–3, 10–0, 3–0)

NFC
Dallas Cowboys (3.)–Detroit Lions (6.) 24–20 (0–14, 7–3, 7–3, 10–0)

STATISZTIKÁK
A WILD CARD KÖR LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Andrew Luck (Indianapolis) –Cincinnati
376
A legtöbb futott yard: Jonathan Stewart (Carolina)
–Arizona
123
A legtöbb elkapott yard: Antonio Brown (Pittsburgh) –Baltimore 117
A KATEGÓRIÁK RÁJÁTSZÁSBELI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 376 Andrew Luck (Indianapolis)
A legtöbb futott yard: 123 Jonathan Stewart (Carolina)
A legtöbb elkapott yard: 117 Antonio Brown (Pittsburgh)
A legtöbb szerelés: 15 Jerrell Freeman (Indianapolis)
A legtöbb sack: 2 Ndamukong Suh (Detroit), Charles Johnson (Carolina)
A legtöbb interception: 1 hatan

 

NFL 2014, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD-MÉRKŐZÉSEK (2015.01.03–04.)
AFC
Pittsburgh Steelers (3.)–Baltimore Ravens (6.) 17–30
Indianapolis Colts (4.)–Cincinnati Bengals (5.) 26–10
NFC
Dallas Cowboys (3.)–Detroit Lions (6.) 24–20
Carolina Panthers (4.)–Arizona Cardinals (5.) 27–16
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐK (2015.01.10–11.)
AFC
New England Patriots (1.)–Baltimore Ravens (6.) 2015.01.10. 22.35
Denver Broncos (2.)–Indianapolis Colts (4.) 2015.01.11. 22.40
NFC
Seattle Seahawks (1.)–Carolina Panthers (4.) 2015.01.11. 2.15
Green Bay Packers (2.)–Dallas Cowboys (3.)
2015.01.11. 19.05
KONFERENCIADÖNTŐK (2015.01.18.)
AFC
A konferencia-elődöntő magasabban kiemelt győztese (1./2./4.)–A konferencia-elődöntő alacsonyabban kiemelt győztese (2./4./6.) 22.40
NFC
A konferencia-elődöntő magasabban kiemelt győztese (1./2./3.)–A konferencia-elődöntő alacsonyabban kiemelt győztese (2./3./4.) 19.05
SUPER BOWL XLIX (2015.02.02.)
Az Amerikai főcsoport győztese–A Nemzeti főcsoport győztese* 0.30
*University of Phoenix Stadium (Glendale, Arizona)
Véget ért a Dal(ton) a Bengals számára
Véget ért a Dal(ton) a Bengals számára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik