Tovább!

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2014.09.21. 12:09
Furcsa, de megszokható érzés szemünknek és lelkünknek is visszaállni a heti kétmeccses tempóra, a csütörtöki ukrán látogatás után a csapat...

Furcsa, de megszokható érzés szemünknek és lelkünknek is visszaállni a heti kétmeccses tempóra, a csütörtöki ukrán látogatás után a csapat már Szicíliában várja a Palermo elleni derbit. Itt tehetnek a srácok egy újabb lépést afelé, hogy jövőre netán már egy-két nappal korábban játsszanak hét közben...


Nyilván utóbbiról még kissé korai latolgatni, és ezt hangoztatja mindenki (legutóbb Vidics) a nyilatkozataiban: mindig csak a következő feladattal kell foglalkozni. Annyi bizonyos, hogy az eddigi fellépések még a legpesszimistább embereknek is adhatnak legalább egy minimális okot a bizakodásra, noha jól tudjuk, a tavalyi kezdés is hasonló volt, és elvileg akár egy pillanat alatt is elromolhat minden. De - ahogy említettem is már - én most ezt mégis másnak érzem. Nincs hurráhangulat, vagy semmi ilyesmi, egyszerűen az egész rendszert stabilabbnak érzem, a csapatszellem, a játékosok hozzáállása, a taktikai felkészültség mind csupa pozitív jelet sugároz. Arról nem is beszélve, hogy játékoskeretben látszólag egyértelműen előrébb léptünk, de innentől hagyjuk is a rózsaszín felhőket, ráérünk számot vetni hetek-hónapok múltán is.

Esti ellenfelünk két meccsen egy ponttal indította legújabb Serie A-tagságát, hétfőn előnyüket leadva kaptak ki Veronában, egy bő héttel előtte pedig az emberelőny sem volt nekik elég, hogy vezetésüket megtartsák a Sampdoria ellen. Keretük ránézésre nem tűnik túl félelmetesnek, legjobbjuk Barreto és az a Dybala, akit igencsak kerülgetett Branca két éve, de végül leigazolásig nem jutottunk vele (talán korai is lett volna). Érdemes még megemlíteni a fiatal Belottit, akit nagyon tehetségesnek tartanak, régi ismerősként az anno többre hivatott, Inter Primaverában pallérozódott Francesco Bolzonit, valamint Ezequiel Munozt, aki ugyan nem játszhat, de van róla egy tök kedves emlékem:

Részünkről a legfontosabb hír, hogy Kovacic felépült kisebb sérüléséből, így hellyel-közzel a legerősebb kezdőt küldheti (és fogja is felküldeni) Mazzarri. D'Ambrosio a Dnyipro elleni második félidejének köszönhetően úgy tűnik, ismét megváltotta a jegyét a kezdőcsapatba, Osvaldotól pedig (egyelőre) még nem tudja visszavenni a helyét Palacio, de biztos fog kapni elég játékidőt az idény során a Tincses is.

A legfrissebb hírek szerint ez lesz a felállás: Handanovic - Juan Jesus, Vidics, Ranocchia - Dodó, Kovacic, Medel, Hernanes, D'Ambrosio - Osvaldo, Icardi.

A két csapat egymás elleni múltjára visszatekintve egyébként talán számíthatunk rá, hogy ez nem a torinói meccshez hasonló gól nélküli rettenet döntetlen lesz, bár abban is nyilván (joggal) bízunk, hogy találat csupán részünkről érkezik.

A Digi Sport élőben közvetíti a meccset 20:45-től, így akinek van ilyen csatornája, annak nem kell streamvadászatba kezdenie. Akinek nincs, annak igen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik