Videó: Neuer öt vakmerő söprögetése és egy, amikor ráfázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.19. 18:49
null
Milyen poszton játszik Manuel Neuer? A: kapus, B: középhátvéd, C: söprögető? D: Ezt mind egyszerre!
Igaz, akkor még nem a Bayern München játékosa volt és kellett hozzá Dejan Sztankovics zsenialitása is.

Manuel Neuer „söprögető életmódja” nem új keletű dolog, szép lassan a német világbajnok kapus védjegyévé válik. Szinte már senki se lepődik meg hajmeresztő kirohanásain, ha kapujától 30 méterre becsúszva szerel vagy éppen cselezgetni kezd.

A 28 éves, a 2014-es Aranylabda-szavazáson a 3. helyen végző Neuer nagyszerűen olvassa a játékot, és a Bayern München olykor a gólvonaltól 35-40 méterre feltolt védelme mögött sokszor avatkozik akcióba, csírájában elfojtva az ellenfél egy-egy kontratámadását.

A Bayern München még nem bűnhődött kapusa vakmerőségéért (olvasóink többsége szerint már nagyon érik), de korábbi együttese, a Schalke mezében már járt pórul Neuer.

2011 áprilisában, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Schalke 5–2-re nyert az akkori BL-címvédő Inter otthonában. A találkozó nem kezdődött jól a németek szempontjából, Neuer bátor mentése után Dejan Sztankovics már az első percben betalált, a félpályáról.

Ez nem szegte Neuer kedvét, aki azóta magas szintre emelte a „söprögetést”. Összegyűjtöttük az elmúlt hónapok termésének legjobbjait, íme, a „best of neuering”:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik