Német Kupa: Douglas Costa lőtte tovább a Bayernt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.07. 22:50
null
Douglas Costa szerezte a győztes gólt (Fotó: AFP)
A Bayern München Douglas Costa megpattanó lövésével jutott tovább a Wolfburg ellen a Német Kupa nyolcaddöntőjében. A Borussia Mönchengladbach a bő tíz percet játszó Bénes Lászlóval a soraiban 2–0-ra verte az a Greuther Fürth-öt, melyben Pintér Ádám kezdő volt, csak éppen már a 18. percben kiállították.

 

BAYERN MÜNCHEN–WOLFSBURG

A hét végén a Bundesligában a Schalkéval 1–1-es döntetlent játszó Bayern München a Wolfsburggal találkozott a Német Kupa nyolcaddöntőjében. Carlo Ancelotti kezdőcsapatába visszatért a korábban sérüléssel bajlódó Thiago Alcantara, a szezon során korábbi formájára még nyomokban sem emlékeztető Thomas Müller kárára.

A „farkasok" előzetesen nem sok jóban reménykedhettek, hiszen a müncheniek ellen az elmúlt 45 mérkőzésükön mindössze 5-ször nyertek, legutóbb a 2015-ös német Szuperkupa döntőjében, akkor sem a rendes játékidőben, hanem tizenegyesekkel. Ezzel valószínűleg most is megelégedtek volna, míg a Bayern-szimpatizánsok inkább erődemonstrációban bíztak, amire nem volt még példa ebben a naptári évben.

Ebben a szellemben kezdték a hazaiak a mérkőzést és rögtön nekiestek ellenfelüknek. Az első igazán komoly lehetőség Arjen Robben előtt adódott, amikor parádés kapáslövéssel vette célba a jobb alsót, de Koen Casteels leért és szépen hárított.

A 18. percben már – önhibáján kívül – tehetetlen volt: Douglas Costa 20 méteres lövése ugyanis olyan szerencsétlenül pattant meg a korábbi müncheni játékos, Luiz Gustavo lábán, hogy az elvetődő belga kapust becsapva a hálóban kötött ki (1–0).

Visszafogottá vált ezután a bajor gépezet, amiben közrejátszott a vendégek tömörülése is, melynek köszönhetően a meddő mezőnyfölény nemhogy góllá, de helyzetté sem nagyon érett a szünetig.

A fordulás után Thiago fejessel próbálkozott először, majd Costa éles szögből leadott lövésénél mutatott be Casteels újabb bravúrt. Mégsem ez sokkolta a bajor szurkolókat, hanem a hír, ami a mérkőzés közben napvilágot látott, miszerint Philipp Lahm visszavonul a szezon végén.

Csendesen csordogált a meccs a hajráig, mígnem a 83. percben Yunus Malli került ajtó-ablak helyzetbe, de Manuel Neuer elképesztő reflexmozdulattal hárított, ahogy néhány pillanattal később Daniel Didavi lövésénél is csak a kapuson múlott, hogy maradt a Bayern előnye.

Ami azonban így megmaradt a végéig, így a müncheni alakulat 1–0-s győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.

GREUTHER FÜRTH–BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

A másodosztályú Greuther Fürthben Megyeri Balázs a padon ült, a Ferencvárosból igazolt Pintér Ádám viszont azok után, hogy bajnokin már játszott 15 percet, a kezdőben találta magát az élvonalbeli Borussia Mönchengladbach ellen. Sokkal többet most sem töltött a pályán: a 18. percben nyújtott lábbal csúszott rá Christoph Kramer lábára, a súlyos szabálytalanságért pedig egyből piros lapot kapott.

Oscar Wendt góljával ekkor már egygólos előnybe voltak a vendégek, a 36. percben pedig Thorgan Hazard duplázta meg büntetőből az előnyt (0–2). Ezzel természetesen el is dőlt minden, illetve (egyáltalán nem magától értetődően) a végeredmény is kialakult, vagyis a Bundesliga-gárda lépett tovább. A vendégekhez egyébként a 79. percben beállt csereként a magyar származású Bénes László, a 19 éves ígéret először lépett pályára a felnőtt gárdában.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Bayern München–VfL Wolfsburg 1–0 (Douglas Costa 18.)
Greuther Fürth (II.)–Borussia Mönchengladbach 0–2 (Wendt 12., T. Hazard 36. – 11-esből)

KORÁBBAN
Hamburger SV–1. FC Köln 2–0 (Jung 5., B. Wood 75.)
Astoria Walldorf (IV.)–Arminia Bielefeld (II.) 1–1 (Carl 78., ill. Schutz 52.) – 11-esekkel 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik