Bundesliga: osztrák edzőt kap a Wolfsburg a nyáron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.23. 12:47
Miután márciusban kiderült, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését és az idény végén távozik posztjáról Bruno Labbadia, a VfL Wolfsburg keresgélésbe kezdett, és kedden meg is nevezte az új edzőt, Oliver Glasnert.

A 44 éves szakember játékosként az SV Ried védője volt 1995 és 2011 között (csupán rövid időre adta kölcsön klubja a LASK Linznek), így nem volt meglepetés, hogy kétévnyi salzburgi asszisztensmunka után a Riednél kapott először vezetőedzői állást 2014-ben.

Egy idény után igazolt a LASK-hoz, amellyel 2022. június 30-ig szóló szerződést kötött, és az edzői poszt mellett a sportigazgatói feladatokat is ellátta. A linzi csapat jelenleg az osztrák bajnokság második helyén áll.

A dátum Wolfsburgban sem változott, a német klub három évre, 2022 nyaráig szóló megállapodást írt vele alá.

„Kiváló edzőt és igazi csapatjátékost kapunk vele” – nyilatkozta a Wolfsburg sportigazgatója, Jörg Schmadtke, aki korábban sikeresen és jól együttműködött Peter Stögerrel az 1. FC Kölnben, így nem véletlen, hogy ismét az osztrák Bundesligában nézett körül.

 

VfL Wolfsburg EN on Twitter

VfL Wolfsburg are delighted to announce the appointment of Oliver Glasner as the team's new head coach for next season. The 44-year-old will move from Austrian club LASK on a three-year contract. #VfLWolfsburg



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik