Bundesliga: Götzék mellett karakteres figurák is váltottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.25. 17:18
null
Metzelder (jobbra) számára véget értek a dolgos futballista-hétköznapok (Fotó: Reuters)
Az elmúlt hetekben kitombolta magát, legalábbis transzferszempontból (bár a mediterrán edzőtáborok estéi is be-begörbülhettek) a Bayern München, Borussia Dortmund, Schalke trió, a többiekről már nem is szólva, így jut egy kis időnk arra, hogy körülnézzünk: milyen kissé megkopott nimbuszú, mégis karakteres labdarúgók hagyták ott kenyéradójukat a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Bundesligában.
Timoscsuk már túl van a zeniten. De nem a Zeniten... (Fotó: Reuters)
Timoscsuk már túl van a zeniten. De nem a Zeniten... (Fotó: Reuters)

Anatolij Timoscsuk: a 34 éves ukrán középpályásra kevés jó várt volna a Bayern Münchenben hajlott kora és az új edző, Pepe Guardiola érkezése miatt, és bár voltak ajánlatai Nyugatról és más, szintén jól fizető kontinensről, az orosz Zenitet választotta, ahol nyilvánvalóan könnyű lesz beilleszkednie az idegeneket bizony ritkán toleráló közegbe. Ha minden stimmel majd, ez a fáradhatatlan szűrő utolsó átigazolása karrierje során: most, lejárt szerződésű munkavállalóként két évre írt alá ahhoz a klubhoz, ahonnan a Bayernhez igazolt 2009-ben 11 millió euróért, és ahonnan vissza szeretne majd vonulni. Timoscsuk remek viszonyt ápolt Jupp Heynckesszel, ezért is vert nagy viharokat a tavasszal, amikor azt nyilatkozta, hogy a mester 99 százalékos biztonsággal átül a Real Madrid kispadjára. Egyébként szavatartó ember az ukrán: amikor otthagyta a Zenitet, kisebb tömeg kísérte ki a repülőtérre, és akkor megígérte az embereknek, hogy visszatér még hozzájuk. Távozásával a legborzalmasabb frizura hagyta el a Bundesligát.

Manuel Friedrich: karrierje során több mint hatmillió eurót fizettek már a 33 éves középső védőért, aki most ingyen sem kellett senkinek (kis túlzással, természetesen), miután kifutott kontraktusa július elsején a Bayer Leverkusennel. Az elmúlt idényben keveset játszott, ezért sem hosszabbított, mondván, kevés ideje van vissza, szeretne minél többet futballozni – no, és új nyelveket, kultúrákat megismerni, ezért Ázsiát célozta meg. Ám a kilencszeres német válogatott futballista egyelőre nem tudta eladni magát, volt csapattársa, Hoszogai Hadzsime sem tudta őt „elhelyezni" Japánban.

Michael Rensing: hatalmas tehetségként kezelték még pár éve az 1984-es születésű kapust, Oliver Kahn utódaként vártak a Bayern Münchennél, ahol 16 éves kora óta pallérozódott. A nagy elvárások azonban agyonnyomták, 2010 végén ingyen elengedték az 1. FC Kölnhöz, ahol némi meglepetésre magára talált, remekül teljesített. Az elmúlt idényben a Bundesliga 2. helyett a Leverkusen kispadját választotta, amelyet csak elcserélt a második vonalra, az idén nyáron ugyanis (eleve csak egy évre kötötte magát a Bayerhez) aláírt a kieső Fortuna Düsseldorfhoz 2015-ig. Új csapatánál parádésan mutatkozott be, összeveszett az őt kispadoztató edzőjével, de megúszta az ügyet egy fegyelmivel és egy 10 ezer eurós büntetéssel – a konzekvenciákat levonva máris azon dolgozik menedzsere, hogy új egyesületet találjon számára...

Christoph Metzelder: a még csak 32 éves örök ígéret védő levonta a fájdalmas konzekvenciát, ennyit bírtak a profizmusból sokszor műtött testrészei (térd, kéz, derék, combizom, lovaglóizom, vádli, boka, orr). Kész csoda, hogy két válogatottság kellett volna neki az 50-hez, és két világbajnokságon is részt tudott venni. A Dortmund Bravo-díjasa (a legjobb Európában játszó 21 év alatti labdarúgónak járó elismerést utána Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo vehette át) a Realban válhatott volna klasszissá, ha bírták volna fenti testrészeinek fontosabbjai. Három éve tért meg a Schalkéhez, amelyben 52 bajnoki még jutott neki osztályrészül, de a tavasz végén szembesült azzal: eddig bírta. A nyár elején pedig azzal: mégsem bírja ki majd futballozás nélkül, ezért sérülten is aláírt szülővárosa csapatához, az ötödosztályú TuS Halternhez, de hivatalosan, főállásban kommentátorként és egy cégnél marketingesként dolgozik már, a klubnál a pályán csak vészhelyzetben számolnak vele, inkább sportigazgató-helyettesként, reklámarcként fungál. Igazolása megújításával nem mellesleg maradhatott a játékos-szakszervezet alelnöke is.

Mike Hanke: bizony, elmúltak már azok az idők, amikor négy, majd négy és fél millió eurót fizettek a most 29 éves támadóért, aki néha igen fontos gólokat szerzett, sokszor futott jó heteket-hónapokat, de azért mégis sokat elmond a német válogatott közelmúltbeli csatárválasztékáról, hogy 12-szer is magára húzhatta a címeres mezt. A szöszke gólvágó az odaveszett idényben már csak négy gólra és három gólpasszra volt képes, vásár- és ünnepnapokon játszott végig teljes találkozót – ezért is engedte el a Borussia Mönchengladbach. Freiburgban viszont tárt karokkal fogadták a még mindig 2.5 millió eurót érő Hankét, akitől azt várják, hogy vezesse a fiatalokat az Európa-liga dzsungelében. Egyébként, fűallergiás lévén, az sem lett volna rossz húzás, ha a messzi északra igazol, ahol a műanyag gyepen végre nyugodtan becsúszhat vagy heverészhet egy kellemeset.

Timmy Simons: a belga futball jelen korának legtapasztaltabb futógépe a 36 éves, mosolygós középpályás, akinek értékét és elismertségét jelzi, hogy kora ellenére kerek egymillió eurót fizetett érte az FC Bruges az 1. FC Nürnbergnek. A Bundesligába 2010-ben szinte levezetni érkező Simons az elmúlt három idény összes bajnokiján szerepelt, most 100. válogatottságára hajt. Egyébként azon kevesek egyike, aki még mindig magas szinten futballozik a 2002-es világbajnokság résztvevői közül.

Johan Djourou: az Arsenal-mester, Arsene Wenger és a világfutball egyik nagy rejtélye a remek felépítésű védő, akit anno Sol Campbell-utódként tiszteltek az „ágyúsok" szurkolói („Csim-csimini, csim-csimini, csim-csim-csirú, kinek kell már Campbell, ha itt van nekünk Djourou" – szóla a lelátói kórus). Mostanában messze került attól, hogy nyilvánosan agyondicsérjék, a tavasszal a Hannoverben futballozott kölcsönben, most Hamburgban teszi ezt, de már vásárlási opcióval. Szerződése 2015-ig köti őt az Arsenalhoz, amely évi szolid 2.8 millió eurós bért garantál számára. Ebből engednie kellett a HSV-nél valamelyest, de legalább tudjuk, miért nem kapkodtak érte két marékkal mások a nyáron.

Ivan Klasnic: zárjuk piciny körsétánkat a 33 éves horvát támadóval, aki a profi labdarúgásban az első, aki visszatért egy veseműtét után, majd mivel újabb transzplantációt kellett rajta végrehajtani, egy második után is tudta folytatni karrierjét! A szerencsés kimenetelű események ugyebár még Brémában történtek meg vele hat-hét éve, amikor a legjobb balkáni csatárok között tartották számon. Később megfordult a Nantes-ban és a Boltonban is, majd tavaly ősszel aláírt a Mainzhoz, amelynek színeiben a két vb-n és egy kontinenstornán is megjelenő támadó háromszor lépett pályára, de egy gólt így is jegyzett. Többször is azt nyilatkozta, hogy fiatalkori egyletéből, a St. Pauliból szeretne visszavonulni. Itt az alkalom.

BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2013 NYÁR
FC AUGSBURG
Érkezett: Marwin Hitz (Wolfsburg, ingyen), Bajram Nebihi (Augsburg II), Mathias Fetsch (Kickers Offenbach, 200.000 euró), Arif Ekin (Augsburg U19), Raphael Framberger (Augsburg U19), Maik Uhde (Augsburg U19), Halil Altintop (Trabzonspor, i.), Raphael Holzhauser (k., VfB Stuttgart, 300.000), Bajram Nebihi (Augsburg U19), Panajotisz Vlahodimosz (k., Olympiakosz)
Távozott: Simon Jentzsch (visszavonult), Sebastian Langkamp (Hertha, i.), Stephan Hain (1860 München, i.), Somen Tchoyi (szerződése lejárt), Marco Thiede (Sandhausen, i.), Torsten Oehrl (Eintracht Braunschweig, 500.000), Milan Petrzela (Viktoria Pilsen, i.), Ku Dzsa Csol (kölcsönből vissza, Wolfsburg), Knowledge Musona (kv., Hoffenheim), Dzsi Dong Von (kv., Sunderland)
EINTRACHT BRAUNSCHWEIG
Érkezett: Omar Elabdellaoui (Manchester City U21), Marco Caligiuri (Mainz, i.), Jan Hochscheidt (Erzgebirge Aue, 400.000), Torsten Oehrl (Augsburg, 500.000), Timo Perthel (MSV Duisburg, i.), Jan Washausen (kv., Kickers Offenbach), Simeon Jackson (Norwich City, i.)
Távozott: Emre Turan (szl.), Randy Edwini-Bonsu (szl.), Omar Elabdellaoui (kv., Manchester City U21), Steffen Bohl (szl.), Raffael Korte (kv., Saarbrücken, i.), Oliver Petersch (Arminia Bielefeld, i.), Pierre Merkel (Hallescher FC), Csengtung Csang (kv., CD Mafra), Emre Turan (Berliner AK, i.)
BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Konsztantinosz Sztafilidisz (PAOK, 1.500.000), Emir Spahic (Sevilla, 400.000), Szon Hung Min (Hamburger SV, 10.000.000), Andrés Palop (Sevilla, i.), Robbie Kruse (Fortuna Düsseldorf, 1.500.000), Jonas Meffert (Leverkusen U19), Nico Perrey (Leverkusen U19), Levin Öztunali (Hamburg U19, i.), Giulio Donati (Inter, 3.000.000), Luca Dürholtz (Leverkusen II), Christoph Kramer (kv., Bochum), Nicolai Jörgensen (kv., Köbenhavn), Michael Ortega (kv., Bochum), Carlinhos (kv., Jahn Regensburg), Roberto Hilbert (Besiktas, i.)
Távozott: Nicolai Jörgensen (Köbenhavn, 670.000), André Schürrle (Chelsea, 22.000.000), Daniel Carvajal (Real Madrid, 6.500.000), Júnior Fernándes (kölcsönbe, Dinamo Zagreb), Hoszogai Hadzsime (Hertha, 1.000.000), Daniel Schwaab (VfB Stuttgart, i.), Christoph Kramer (k., Borussia Mönchengladbach, 200.000), Michael Rensing (Fortuna Düsseldorf, i.), Manuel Friedrich (szl.), Michal Kadlec (Fenerbahce, 4.500.000), Carlinhos (kv., Desportivo Brasil), Michael Ortega (kv., Atlas Guadalajara), Julian Riedel (Preussen Münster, i.)
BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Jan Kirchhoff (Mainz, i.), Mario Götze (Borussia Dortmund, 37.000.000), Nils Petersen (kv., Werder Bremen), Mitchell Weiser (kv., Kaiserslautern), Thiago Alcántara (Barcelona, 20.000.000)
Távozott: Maximilian Riedmüller (Holstein Kiel, i.), Nils Petersen (Werder Bremen, 3.000.000), Anatolij Timoscsuk (Zenit, i.), Mario Gomez (Fiorentina, 15.500.000)
BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Jonas Hofmann (Borussia Dortmund II), Marian Sarr (Borussia Dortmund U19), Szokratisz Papasztatopulosz (Werder Bremen, 9.500.000), Marvin Ducksch (Borussia Dortmund II), Julian Koch (kv., Duisburg), Lasse Sobiech (kv., Greuther Fürth), Daniel Ginczek (kv., St. Pauli), Edisson Jordanov (Hansa Rostock, i.), Henrih Mhitarjan (Sahtar Doneck, 27.500.000), Pierre-Emerick Aubameyang (Saint-Étienne, 13.000.000)
Távozott: Julian Koch (Mainz, 600.000), Mario Götze (Bayern München, 37.000.000), Patrick Owomoyela (szl.), Felipe Santana (Schalke, 1.000.000), Daniel Ginczek (Nürnberg, 1.500.000), Moritz Leitner (k., VfB Stuttgart, 500.000), Leonardo Bittencourt (Hannover, 2.800.000), Rico Benatelli (Erzgebirge Aue, i.), Marcel Halstenberg (St. Pauli, i.), Lasse Sobiech (Hamburg, 1.200.000), Marvin Bakalorz (Eintracht Frankfurt, 75.000)
EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Johannes Flum (Freiburg, 2.200.000), Jan Rosenthal (Freiburg, i.), Felix Wiedwald (Duisburg, i.), Marco Russ (Wolfsburg, 400.000), Stephan Schröck (Hoffenheim, i.), Joselu (k., Hoffenheim, 1.000.000), Vadim Demidov (kv., Celta Vigo), Marvin Bakalorz (Borussia Dortmund, 75.000)
Távozott: Heiko Butscher (Bochum, i.), Martin Amedick (Paderborn, i.), Julian Dudda (Werder Bremen II, i.), Oka Nikolov (Philadelphia Union, i.), Karim Matmur (Kaiserslautern, i.), Olivier Occéan (k., Kaiserslautern, 500.000), Marco Russ (kv., Wolfsburg), Vadim Demidov (szl.)
FREIBURG
Érkezett: Sebastian Kerk (Freiburg U19), Felix Klaus (Greuther Fürth, 1.300.000), Mike Hanke (Mönchengladbach, i.), Christopher Jullien (Auxerre, i.), Gelson Fernandes (Sporting CP, 400.000), Václav Pilar (k., Wolfsburg, 200.000), Nicolas Höfler (kv., Erzgebirge Aue), Simon Brandstetter (kv., Karlsruhe), Erich Sautner (kv., Hallescher), Beg Ferati (kv., Winterthur), Francis Coquelin (k., Arsenal), Admir Mehmedi (k., Dinamo Kijev), Denis Perger (FC Koper)
Távozott: Johannes Flum (Eintracht Frankfurt, 2.200.000), Jan Rosenthal (Eintracht Frankfurt, i.), Max Kruse (Mönchengladbach, 2.500.000), Daniel Caligiuri (Wolfsburg, 2.500.000), Mounir Bouziane (szl.), Simon Brandstetter (Rott-Weiss Erfurt, i.), Cédric Makiadi (Werder Bremen, 3.000.000), Erik Jendrisek (Energie Cottbus, i.), Beg Ferati (FC Sion), Ivan Santini (kv., NK Zadar), Ezequiel Calvente (kv., Real Betis), Marc Lais (k., Sandhausen), Denis Perger (k., Wehen Wiesbaden)
HAMBURGER SV
Érkezett: Kerem Demirbay (Borussia Dortmund II, i.), Jonathan Tah (Hamburg U19), Jacques Zoua (FC Basel, 1.000.000), Johan Djourou (k., Arsenal, 750.000), Hakan Calhanoglu (kv., Karlsruhe), Robert Tesche (kv., Fortuna Düsseldorf), Paul Scharner (kv., Wigan), Lasse Sobiech (Dortmund, 1.200.000)
Távozott: Janek Sternberg (Werder Bremen II, i.), Szon Hung Min (Bayer Leverkusen, 10.000.000), Jeffrey Bruma (kv., Chelsea), Marcus Berg (Panathinaikosz, i.), Jacopo Sala (Hellas Verona)
FC HANNOVER 96
Érkezett: Florian Ballas (Nürnberg II, i.), Konstantin Fuhry (VfB Stuttgart U19, i.), Salif Sané (Nancy, 2.000.000), Edgar Prib (Greuther Fürth, 2.500.000), Leonardo Bittencourt (Borussia Dortmund, 2.800.000), Deniz Kadah (Hannover II), Almir Kasumovic (Hannover U19), Ali Gökdemir (Hannover II), Daniel Royer (kv., 1.FC Köln), Christopher Avevor (kv., St. Pauli)
Távozott: Niko Giesselmann (Greuther Fürth, i.), Konstantin Rausch (VfB Stuttgart, i.), Szofian Csahed (szl.), Sérgio da Silva Pinto (Levante, i.), Mario Eggimann (Union Berlin, i.), Mohammed Abdellaoue (VfB Stuttgart, 3.500.000), Sascha Schünemann (Hansa Rostock, i.), Daniel Royer (Austria Wien, 200.000), Johan Djourou (kv., Arsenal), Samuel Radlinger (k., Rapid Wien), Deniz Aycicek (Duisburg, i.)
HERTHA BSC
Érkezett: Sebastian Langkamp (Augsburg, i.), Hoszogai Hadzsime (Bayer Leverkusen, 1.000.000), Johannes van den Bergh (Fortuna Düsseldorf, i.), Alexander Baumjohann (Kaiserslautern, i.), Marco Djuricin (kv., Jahn Regensburg), Fanol Perdedaj (kv., Lyngby), Daniel Beichler (kv., Sandhausen)
Távozott: Alfredo Morales (Ingolstadt, i.), Marvin Knoll (Sandhausen, i.), Shervin Radjabali-Fardi (Hansa Rostock, i.), Felix Bastians (k., VfL Bochum), Daniel Beichler (Sturm Graz, i.), Marco Djuricin (Sturm Graz, i.)
TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Jeremy Toljan (Hoffenheim II), Patrick Schorr (Hoffenheim U19), Niklas Süle (Hoffenheim II), Kenan Karaman (Hoffenheim II), Tobias Strobl (Hoffenheim II), Tarik Elyounoussi (Rosenborg, 3.000.000), Tim Paterok (Hoffenheim II), Igor de Camargo (Mönchengladbach, 1.400.000), Robin Szarka (Hoffenheim II), Kevin Akpoguma (Karlsruhe, 1.000.000), Andreas Ludwig (Hoffenheim II), Vincenzo Grifo (Hoffenheim II), Knowledge Musona (kv., Augsburg), Edson Braafheid (kv., Twente), Joseph-Claude Gyau (kv., St. Pauli), Denis Streker (Dynamo Dresden), Marvin Schwäbe (Frankfurt U19, i.), Anthony Modeste (Bordeaux, 3.000.000)
Távozott: Chris (szl.), Michael Gregoritsch (k., St. Pauli), Sandro Wieser (k., Ried), Daniel Williams (Reading, 2.000.000), Stephan Schröck (Eintracht Frankfurt, i.), Filip Malbaszics (k., Partizan Beograd), Joselu (k., Eintracht Frankfurt, 1.000.000), Uszami Takasi (kv., Gamba Oszaka), Patrick Ochs (kv., Wolfsburg), Heurelho Gomes (kv., Tottenham Hotspur), Igor de Camargo (kv., Mönchengladbach), Filip Malbaszics (k., Partizan Beograd), Knowledge Musona (k., Kaizer Chiefs, i.), Igor de Camargo (Standard Liege), Luis Advíncula (k., Ponte Preta)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Christoph Moritz (Schalke, i.), Julian Koch (Borussia Dortmund, 600.000), Johannes Geis (Greuther Fürth, 900.000), Okazaki Sindzsi (VfB Stuttgart, 1.500.000), Sebastian Polter (Wolfsburg, 750.000), Fabian Schönheim (kv., Union Berlin), Deniz Yilmaz (kv., Paderborn), Anthony Ujah (kv., 1.FC Köln), Malik Fathi (kv., 1860 München), Dani Schahin (Fortuna Düsseldorf, 1.500.000), Pak Dzsu Ho (FC Basel)
Távozott: Jan Kirchhoff (Bayern München, i.), Fabian Schönheim (Union Berlin, 300.000), Ivan Klasnic (szl.), Radoslav Zabavník (Eintracht Braunschweig, i.), Marco Caligiuri (Eintracht Braunschweig, i.), Andreas Ivanschitz (Levante, i.), Marcel Risse (1.FC Köln, 700.000), Szalai Ádám (Schalke, 8.000.000), Anthony Ujah (1.FC Köln, 2.000.000), Deniz Yilmaz (Elazigspor, 250.000)
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Max Kruse (Freiburg, 2.500.000), Christoph Kramer (k., Bayer Leverkusen, 200.000), Raffael (Dinamo Kijev, 5.000.000), Mathew Leckie (kv., FSV Frankfurt), Matthias Zimmermann (kv., Greuther Fürth), Igor de Camargo (kv., Hoffenheim)
Távozott: Niklas Dams (Servette, i.), Igor de Camargo (Hoffenheim, 1.400.000), Mathew Leckie (FSV Frankfurt, 300.000), Mike Hanke (Freiburg, i.), Matthias Zimmermann (k., Sandhausen, 10.000), Tolga Cigerci (kv., Wolfsburg), Alexander Ring (kv., HJK Helsinki)
1. FC NÜRNBERG
Érkezett: Nick Weber (Borussia Dortmund, i.), Martin Angha (Arsenal, i.), Daniel Ginczek (Borussia Dortmund, 1.500.000), Mariusz Stepinski (Widzew Lódz, i.), Benjamin Uphoff (Nürnberg II), Manuel Zeitz (kv., Paderborn), Julian Wiessmeier (kv., Jahn Regensburg), Wilson Kamavuaka (kv., Jahn Regensburg), Philipp Klement (kv., Hansa Rostock), Almog Cohen (kv., Hapoel Tel Aviv), Emanuel Pogatetz (Wolfsburg, i.), Josip Drmic (FC Zürich, 3.000.000)
Távozott: Wilson Kamavuaka (szl.), Manuel Zeitz (Paderborn, i.), Timmy Simons (FC Bruges, 1.000.000), Julian Wiessmeier (k., Wehen Wiesbaden), Timm Klose (Wolfsburg, 6.000.000), Sebastian Polter (kv., Wolfsburg)
SCHALKE 04
Érkezett: Kaan Ayhan (Schalke U19), Felipe Santana (Borussia Dortmund, 1.000.000), Christian Clemens (1.FC Köln, 2.800.000), Szalai Ádám (Mainz, 8.000.000), Tim Hoogland (kv., VfB Stuttgart), Philipp Hofmann (kv., Paderborn), Anthony Annan (kv., Osasuna), José Manuel Jurado (kv., Szpartak Moszkva), Sergio Escudero (kv., Getafe), Leon Goretzka (Bochum, 3.300.000), Gerald Asamoah (Greuther Fürth, i.)
Távozott: Christoph Moritz (Mainz, i.), Christoph Metzelder (TuS Haltern, i.), Ciprian Marica (szl.), José Manuel Jurado (Szpartak Moszkva, 3.000.000), Ibrahim Afellay (kv., Barcelona), Raffael (kv., Dinamo Kijev), Manuel Torres (Karlsruhe), Sergio Escudero (Getafe, 500.000), Philipp Hofmann (k., Ingolstadt)
VfB STUTTGART
Érkezett: Szakai Gotoku (Albirex Niigata, 1.200.000), Sercan Sararer (Greuther Fürth, i.), Thorsten Kirschbaum (Energie Cottbus, i.), Konstantin Rausch (Hannover, i.), Erich Berko (VfB Stuttgart II), Marco Rojas (Melbourne Victory, i.), Daniel Schwaab (Bayer Leverkusen, i.), Moritz Leitner (k., Borussia Dortmund, 500.000), Mohammed Abdellaoue (Hannover, 3.500.000), Patrick Funk (kv., St. Pauli), Philipp Mwene (Stuttgart II), Alexander Riemann (Sandhausen), Patrick Bauer (kv., Marítimo B)
Távozott: Marc Ziegler (visszavonult), Mamadou Bah (szl.), Okazaki Sindzsi (Mainz, 1.500.000), André Weis (Ingolstadt, 100.000), Raphael Holzhauser (k., Augsburg, 300.000), Kevin Stöger (k., Kaiserslautern), Szakai Gotoku (kv., Albirex Niigata), Tim Hoogland (kv., Schalke), Felipe Lopes (kv., Wolfsburg), Federico Macheda (kv., Manchester United), Soufian Benyamina (Dynamo Dresden, i.), Christoph Hemlein (NEC), Michael Vitzthum (k., Karlsruhe)
VfL WOLFSBURG
Érkezett: Stefan Kutschke (RB Leipzig, i.), Daniel Caligiuri (Freiburg, 2.500.000), Max Grün (Greuther Fürth, 400.000), Timm Klose (Nürnberg, 6.000.000), Tolga Cigerci (kv., Mönchengladbach), Ku Dzsa Csol (kv., Augsburg), Sebastian Polter (kv., Nürnberg), Kevin Scheidhauer (kv., Bochum), Ibrahim Sissoko (kv., Panathinaikosz), Akaki Gogia (kv., St. Pauli), Patrick Ochs (kv., Hoffenheim), Marco Russ (kv., Eintracht Frankfurt), Felipe Lopes (kv., VfB Stuttgart), Emanuel Pogatetz (kv., West Ham United), Michael Schulze (kv., Energie Cottbus), Rasmus Jönsson (kv., FSV Frankfurt), Giovanni Sio (kv., Sochaux), Mateusz Klich (kv., PEC Zwolle), Bjarne Thoelke (Dynamo Dresden)
Távozott: Thomas Kahlenberg (szl.), Václav Pilar (k., Freiburg, 200.000), Marco Russ (Eintracht Frankfurt, 400.000), Mateusz Klich (PEC Zwolle, 200.000), Kevin Pannewitz (szl.), Sebastian Polter (Mainz, 750.000), Michael Schulze (Energie Cottbus, 150.000), Yohandry Orozco (Deportivo Táchira, i.), Marwin Hitz (Augsburg, i.), Alexander Madlung (szl.), Szotiriosz Kirjakosz (szl.), Emanuel Pogatetz (Nürnberg, i.), Simon Kjaer (Lille, 2.000.000), Akaki Gogia (Hallescher, i.), Fágner (k., Vasco da Gama)
WERDER BREMEN
Érkezett: Nils Petersen (Bayern München, 3.000.000), Cédric Makiadi (Freiburg, 3.000.000), Luca Caldirola (Inter, 2.250.000), Johannes Wurtz (Bremen II), Denni Avdic (kv., PEC Zwolle)
Távozott: Christian Vander (visszavonult), Szokratisz Papasztatopulosz (Borussia Dortmund, 9.500.000), Nils Petersen (kv., Bayern München), Kevin de Bruyne (kv., Chelsea)
KIESETTEK:
FORTUNA DÜSSELDORF
Érkezett: Henrich Schmidtgal (Greuther Fürth, i.), Dustin Bomheuer (MSV Duisburg, i.), Jannisz Janniotasz (Arisz, 500.000), Christian Gartner (Mattersburg, i.), Ben Halloran (Brisbane Roar), Robin Heller (Düsseldorf U19), Ihlas Bebou (Düsseldorf U19), Muhammet Karpuz (Düsseldorf U19), Michael Rensing (Bayer Leverkusen, i.), Levan Kenia (Karpati Lviv, 400.000), Timo Furuholm (kv., Hallescher), Charlison Benschop (k., Brest, 300.000)
Távozott: Nikolaosz Papadopulosz (szl.), Ken Ilsö (szl.), Robert Almer (Energie Cottbus, i.), Johannes van den Bergh (Hertha, i.), Robbie Kruse (Bayer Leverkusen, 1.500.000), Ronny Garbuschewski (Chemnitzer FC, 45.000), Nando Rafael (Henan), Andrij Voronyin (kv., Dinamo Moszkva), Robert Tesche (kv., Hamburg), Dani Schahin (Mainz, 1.500.000)
Spvgg GREUTHER FÜRTH
Érkezett: Dominick Drexler (Rot-Weiss Erfurt, i.), Kevin Schulze (Wolfsburg II, i.), Niko Giesselmann (Hannover, i.), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen, 200.000), Daniel Brosinski (Duisburg, i.), Tim Sparv (Groningen, i.), Mark Flekken (Alemannia Aachen, i.), Tom Weilandt (Hansa Rostock, i.), Goran Sukalo (Duisburg, i.), Stefan Vogler (kv., Kickers Offenbach), Kevin Kraus (kv., Heidenheim), Fabian Baumgärtel (kv., Stuttgarter Kickers), Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda, 800.000)
Távozott: Fabian Baumgärtel (Stuttgarter Kickers, i.), Issa Ndoye (Créteil, i.), Max Grün (Wolfsburg, 400.000), Johannes Geis (Mainz, 900.000), Felix Klaus (Freiburg, 1.300.000), Bernd Nehrig (St. Pauli, i.), Milorad Pekovics (Hansa Rostock, i.), Christopher Nöthe (St. Pauli, i.), Gerald Asamoah (Schalke, i.), Heinrich Schmidtgal (Fortuna Düsseldorf, i.), Sercan Sararer (VfB Stuttgart, i.), Edgar Prib (Hannover, 2.500.000), Lasse Sobiech (kv., Borussia Dortmund), Franck Ohandza (kv., Buriram United), Matthias Zimmermann (kv., Mönchengladbach), Varga József (kv., DVSC), Tanosz Pecosz (Rapid Wien)
vastaggal az elmúlt héten történt átigazolások
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik