Bundesliga: döntetlen a nyitányon, Gladbach–Bayern 1–1

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 22:30
null
Lewandowski gyönyörű gólt lőtt (Fotó: AFP)
1–1-es döntetlennel ért véget a német labdarúgó Bundesliga 2021–2022-es évadjának nyitó mérkőzése a Borussia Mönchengladbach és a címvédő Bayern München között.

A Bayern München sorozatban a tizedik bajnok elsőségére hajt. A védelméből hiányzott az edzésen bokasérülést szenvedő Benjamin Pavard és a térdoperációja után még lábadozó Lucas Hernández.

A 4. percben Patrick Herrmann nagyon közel járt, hogy megszerezze a vezetést a Mönchengladbachnak, de lövése éppen elkerülte a jobb kapufát. Viszont a 10. percben már nem hibáztak a hazaiak: a középpályán megszerzett labdával villámgyorsan a müncheni kapu előtt termettek, és Alassane Pléa kihasználta a ziccert.

A Bayern védelme közel sem működött hibátlanul, sokat bizonytalankodott, viszont a támadások egyre jobban működtek. A jobbhátvéd Josip Stanisic lövését még védte Yann Sommer, de a 42. percben ő sem segíthetett: Joshua Kimmich szöglete nyomán a gólkirály, Robert Lewandowski kapásból passzolt a hálóba. Gyönyörű gól volt!

A második félidőben nemcsak többet birtokolta a labdát a Bayern, hanem jóval több veszélyes támadást vezetett, de kimaradtak a helyzetek, még Lewandowski sem tudta megszerezni a második gólját, noha volt rá lehetősége. Sommer is fantasztikusan védett. Persze a Borussia sem elégedett meg az 1–1-gyel, becsülettel támadott, de Lars Stindl veszélyes lövését Neuer nagyot nyújtózva védte.

Az utolsó tíz percre felgyorsultak az események. A Bayern előbb megúszott egy büntetőgyanús esetet, majd Upamecano óriási hibája után majdnem vezetést szerzett a Gladbach.

A 95. percben a túloldalon Kimmich is megszerezhette volna a győzelmet jelentő gólt, de tíz méterről tiszta helyzetben mellé lőtt.

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ
Borussia Mönchengladbach–Bayern München 1–1
(Pléa 10., ill. Lewandowski 42.)

SZOMBAT
15.30:
Augsburg–Hoffenheim
15.30: Bielefeld–Freiburg
15.30: Union Berlin–Leverkusen
15.30: VfB Stuttgart–Fürth
15.30: Wolfsburg–Bochum
18.30: Borussia Dortmund–Eintracht Frankfurt (Tv: Arena4)

VASÁRNAP
15.30: Mainz–RB Leipzig (Tv: Arena4)
17.30: Köln–Hertha BSC (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik