PIETSCH TIBOR
PIETSCH TIBOR
2021.10.20 08:38 Frissítve: 2021.10.20 08:47

Bundesliga: Dárdai Pál sokat akar még dolgozni

Idénybeli második jubileumi meccse már jól sikerült Dárdai Pálnak, de a Hertha vezetőedzője tudja, a célok eléréséhez még időre és sok munkára van szükség.

 

Úgy tűnik, hogy a Hertha „elkapta a fonalat”, a játékosokkal együtt a vezetőedző, Dárdai Pál annak örülhet, hogy eredményesebb és stílusosabb is lett a csapat futballja (Fotó: Getty Images)


Keserű pillanat volt: szeptember 25-én, a vezetőedzőként a kétszázadik tétmeccsén a kispadon ülő Dárdai Pál nem úgy ünnepelt, ahogy szeretett volna, hiszen a Hertha BSC fájó, 6–0-s vereséget szenvedett az RB Leipzig vendégeként.

Október 16-án, a 175. Bundesliga-mérkőzésén dirigáló negyvenöt esztendős szakembernek már volt oka a pezsgőbontásra: bár előzetesen nem sokan fogadtak volna rájuk, a berliniek 2–1-es győzelmet arattak az Eintracht Frankfurt otthonában. Aki kicsit is jártas a futballban, tudja, ahány edző, annyi vélemény, de ezúttal megtörtént az a csoda, hogy a vesztes fél, Oliver Glasner utólag elismerte, a Hertha teljesen megérdemelten gazdagodott három ponttal.

„Én is úgy éreztem, hogy nem férhetett kétség a sikerünk jogosságához  – tekintett vissza a hétvégén történtekre Dárdai Pál. –  Az első félidőre azért is vagyok büszke, mert majdhogynem tökéletes teljesítményt nyújtott a csapat, szervezett és fegyelmezett volt, és a játékosaink még jól is futballoztak, egy nulla helyett akár három nullára is vezethettünk volna. A szünet után így is megdupláztuk az előnyünket, kár, hogy egy felesleges szabálytalanság utáni büntetőből a Frankfurt szépíteni tudott, ezért izgalmasan alakult a hajrá. Ettől függetlenül megérdemeltük a győzelmet, olybá tűnik, a válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünetben jó munkát végeztünk.”     

Rá is fért a siker a Herthára, hiszen két vereséggel a háta mögött utazott Frankfurtba. Aki netán már temette az első hét fordulóban csupán hat pontot szerző fővárosiakat, rádöbbenhetett, a Dárdai Pál vezette gárda bármire képes, többek között arra, hogy idegenben legyűrje az előzőleg a Bayern München otthonában nyerő Eintrachtot.

 „Már csak a játékosok és a szakma stáb miatt is örültem a győzelemnek, ez volt az eddigi legjobb meccsünk ebben az évadban  – szólt az elégedettség hangján Fredi Bobic sportigazgató is. –  A folytatásban hosszú út vár még ránk, azon kell dolgoznunk, hogy még jobbak legyünk. Ehhez mi minden támogatást megadunk. Szombaton újabb kemény erőpróba elé nézünk, a Mönchengladbachot fogadjuk, mindent meg kell tennünk érdekében, hogy a frankfurti győzelem után megint nyerjünk.”     

Dárdai Pál csatlakozott Fredi Bobichoz, amikor az előző meccset lezárva már a következőről beszélt két mondatban:
„Boldogok vagyunk, de nem elégedettek, valóban tovább kell dolgoznunk. Nem varázsló vagyok, csak egy szimpla edző, időre és munkára van szükségem ahhoz, hogy az idény végén elérjük a célunkat.”     

SALLAI ROLAND SÉRÜLÉSE NEM SÚLYOS
Amíg a Hertha Frankfurtból hozta el a három pontot, addig magyaros rangadót rendeztek Freiburgban, a vadonatúj, 34 700 néző befogadására alkalmas Europa-Park Stadionban: a Sallai Rolandot is foglalkoztató hazai klub a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is a soraiban tudó RB Leipziget fogadta. A címeres mezben múlt kedden még a Wembleyben eredményes 24 éves támadó a szünetben állt be, ám a második félidőt nem játszhatta végig: nem sokkal azután, hogy a 74. percben ütközött válogatottbeli csapattársával, Willi Orbánnal, a térdét fájlalva lejött a pályáról. Az 1–1-es döntetlent hozó mérkőzés után a Freiburg vezetőedzője, Christian Streich elmondta, nem tűnik vészesnek Sallai Roland sérülése, és az azóta elvégzett vizsgálatok sem árulkodnak másról. Hogy a 30-szoros válogatott játékos szombaton bevethető lesz-e a Wolfsburg elleni bajnokin, arról viszont még nincs hír. 
2021.12.03 14:51:16

Német labdarúgás K. T. I.

A hazai együttes megpattanó lövés után Timo Baumgartl találatával szerezte meg a három pontot.

2021.11.30 00:06:33

Német labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Elképzelhető, hogy Dárdai Pál örök berliniből „rendes edző” lesz.

2021.11.28 16:25:28

Német labdarúgás R. P.

Gulácsi és Orbán nem játszhatott a koronavírus miatt, a Bayer megérdemelten győzött.

2021.11.27 09:20:17

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A 94. percben szöglet helyett Jovetics és Selke variálni, majd balhézni kezdett, az Augsburg élt a lehetőséggel.

2021.11.20 14:52:15

Német labdarúgás RÁCZ PÉTER, VÉGH JÁNOS

Gulácsi nagy hibájából született az első gól, de a lipcsei védelem amúgy sem működött jól. A vége 2–0.