Bundesliga 2.: győztes gól a 90. percben, megvan a feljutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.28. 16:39
null
A Düsseldorf már ünnepelheti a feljutást (Fotó: Twitter)
Öt év után visszatér a német élvonalba a Fortuna Düsseldorf: az észak-rajnaiak egy 90. percben szerzett gólnak köszönhetően 2–1-re nyertek a Dynamo Dresden vendégeként a Bundesliga 2. 32. fordulójában, s ezzel biztossá vált, hogy már nem végezhetnek a második helynél rosszabb pozícióban.

A Düsseldorf legutóbb a 2012–2013-as szezonban szerepelt a Bundesliga élvonalában, akkor egy ponttal csúszott le az osztályozót érő 16. helyről. Ami a mostani idényt illeti, az ezüstérem már biztos, de a bajnoki címre is jó esély van: a Fortuna előnye két fordulóval a vége előtt öt pont a Nürnberg előtt, igaz, előbbi egy meccsel többet játszott.

A GYŐZTES GÓL

A Greuther Fürth simán, 3–0-ra kikapott a St. Pauli vendégeként, Megyeri Balázs és Pintér Ádám sem került be a keretbe. A Fürth jelenleg az osztályozót jelentő 16. pozícióban áll, így komolyan fenyegeti a kiesés veszélye, ám hogy mennyire összetömörült a mezőny, azt jól jelzi, hogy a tizenhetedik Darmstadtot és a hetedik Ingolstadtot mindössze öt pont választja el egymástól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik