T. I. 2020.02.26 17:29 Frissítve: 2020.02.26 17:49

Bayern: londoni vezéráldozat, Lewandowski négy hétre kidőlt

A Bayern München hivatalos tájékoztatása szerint Robert Lewandowskira tíz nap gipsz, összességében pedig mintegy négyhetes felépülési idő vár, miután a bal lábában elrepedt egy csont a Chelsea elleni, idegenben 3–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-találkozón.

Lewandowski hetekre kidőlt a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-meccsen történtek miatt (Fotó: AFP)

 

A közlemény szerint Lewandowski már a meccs után, Londonban is fájlalta a lábát, ám az, hogy pontosan mi történt, csupán a müncheni visszaérkezést követően, a csapatorvos vizsgálatából derült ki. A bal térde alatt, a sípcsont peremén keletkezett repedés a diagnózis szerint.

Az eddigi információk alapján kijelenthető, a lengyel csatár biztosan kihagyja a március 18-án esedékes, Chelsea elleni visszavágót. A legvalószínűbb forgatókönyv pedig az, hogy a március végi, válogatott mérkőzések miatti szünetet követően, az április 4-ére kiírt, Borussia Dortmund elleni Bundesliga-rangadón térhet majd vissza.

Lewandowski jelenleg 25 góllal vezeti a német bajnokság góllövőlistáját. A második helyezett Timo Werner 21 találatnál jár, Jadon Sancho tizenhárommal a harmadik.

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A tradíció ugyanis a földkerekség összes pénzéért is megvásárolhatatlan. Mert az maga az idő, a generációk által és alatt felhalmozott tudás, tapasztalat, mentális és morális erő. A szinte minden téren hanyatló Európa e nyilvánvaló tényt hagyta figyelmen kívül, amikor az önfelszámolás, az önfeladás útjára lépett. A futball még kivétel, a sporton belül is.

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás KISS ANTAL

ALAPVONAL. Anno a keleti blokk egyik nevesincs együttese, az Union Berlin útját Európába lehet meseszerűnek nevezni, de tudjuk, hogy azok a mesék a legszebbek, amelyek igazak. (...) Jómagam talán Schäfer Andrást irigylem a legjobban a külföldön kenyeret kereső labdarúgóink közül, mert ő a két lábbal földön járók igazi közösségének focimennyországában szerepelhet.

2022.08.13 14:30:54

Német labdarúgás R. P.

Kétszer szerzett vezetést a lipcsei csapat, de a vendégek szerencsés góllal pontot mentettek.

2022.08.10 22:13:05

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Egyre kevesebben merik vállalni adott esetben sarkos – de saját! – véleményüket, inkább belevágnak a biztonsági játékba, az »idegenben jó az iksz« hülyeségébe, és csak olyasmit hajlandók mondani, amiből nem lehet bajuk.

2022.08.08 18:21:45

Német labdarúgás H. Á.

Fordulóról fordulóra a német bajnokság teljes programja, eredmények, állás.