Bayern: másodperceken múlt, de nem tudtak éjjel Katarba repülni

Vágólapra másolva!
2021.02.06. 09:30
null
A Bayern hétfőn játssza a klub-vb elődöntőjét (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Bayern München péntek este 1–0-ra legyőzte Dárdai Pál csapatát, a Hertha BSC-t. A találkozó után a bajorok Berlinből repültek volna Katarba, a labdarúgó-klubvilágbajnokság helyszínére, ám harminc másodpercet késtek az elindulással – a német fővárosban éjfél után viszont nem lehet repülni, így a rekordbajnoknak reggelig várnia kellett a felszállással.

A Bayern München az eredeti tervei szerint Berlinből egyből Dohába repült volna, miután véget ért a Hertha elleni Bundesliga-mérkőzése. A lefújás után természetesen a játékosoknak át kellett esniük a kötelező koronavírusteszteken ahhoz, hogy repülőre ülhessenek. Pontosan ezért határozott úgy a Német Labdarúgóliga (DFL), hogy az eredetileg 20.30-kor kezdődő német bajnokit fél órával előrébb hozza.

A Bild szombat reggel azt a meglepő hírt közölte, hogy a Bayern a korábbi időpontba áttett találkozó ellenére sem indult el időben Katarba – reggel 6.52-kor szállt fel a német rekordbajnok gépe, így hét és fél órás késéssel érkezik majd meg Dohába.

Hogy mi lehetett ennek az oka? Nos, a Bayern futballistái és stábtagjai már 22.45-kor a berlini reptéren voltak, a gép azonban mégis csak 23.59-kor indult volna el.

Berlinben éjfél után már nem lehet repülőgép a levegőben, s a német lap úgy tudja, hogy a bajorok 30 másodperccel túllépték ezt a határt, ezért nem engedték nekik, hogy elinduljanak.

„Teljesen kifáradtunk a hatóságoknak és ennek a tilalomnak»köszönhetően«. Akik nem engedtek minket felszállni, nem is igazán tudják, hogy mit tettek velünk” – nyilatkozta dühösen Karl-Heinz Rummenigge.

A Bayern sztárjainak állítólag a gépen kellett tölteniük az éjszakát egészen 6.52-ig, amikor is végre felszállhattak. A müncheniek hétfőn találkoznak az al-Ahlival az elődöntőben.

A Bayern München 22 tagú utazó keretében nem lehetett ott Leon Goretzka és Javi Martínez, akikről egy hete jelentették be, hogy megfertőződtek a koronavírussal. Hans-Dieter Flick vezetőedző szerint Goretzka esetében van remény, hogy a társai után utazik és legalább a csütörtöki, második találkozón pályára léphet, Martínez katari szereplését azonban valószínűtlennek nevezte.

KLUB VILÁGBAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ
Vasárnap, 19.00:
Palmeiras (brazil)–UANL Tigres (mexikói)
Hétfő, 19.00: al-Ahli (egyiptomi)–Bayern München (német)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik