Bayern: Magath Thiago miatt bírálja Guardiolát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.05. 09:13
null
Felix Magath már megmondóemberként hívja fel magára (és a Bayern esetleges problémáira) a figyelmet (Fotó: Reuters, archív)
Az edzői karrierje befejezésén gondolkodó Felix Magath, a Bayern München korábbi mestere a szakma jeles képviselői közül elsőként fogalmazott meg éles kritikát Josep Guardiolával szemben. A spanyol trénert elsősorban Thiago Alcántara szerződtetése miatt bírálta.

„Szerintem problémát okoz, hogy spanyol edző spanyol játékost szerződtet a Bayern Münchenbe – mondta a játékosként és edzőként is háromszoros német bajnok Magath, aki2005-ben és 2006-ban a kupát is megnyerte a bajnoki címei mellé a Bayernnél. – Ha játszik, a csapattársaiban benne lesz a tüske, hogy csak azért van a csapatban, mert spanyol. Ha kimarad, a szurkolók kérdőre vonják, miért fizetett ennyit érte a klub. Teljesen szükségtelenül teremtette magának ezt a szituációt Guardiola."

A 60 éves szakember, aki a Wolfsburgtól való távozása (2012 októbere) óta nem dolgozott egy klubnál sem, úgy véli, innen csak lefelé vezethet az út a Bayern számára.

„Ha Guardiola elkezdi keverni a csapatot, és a játékosainak új posztokat talál ki,előbb-utóbb elveszíti a bizalmukat. A Bayern az előző idényben jobb volt, mint valaha, ezt nem lehet felülmúlni. Nem lehet javítani egy csapaton, amely mindent megnyert" – fogalmazott a német Sport1 tévécsatornának adott interjújában Magath.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik