Bayern: az „új Neuerként” érkezett, csupán egy bajnoki után kölcsönadnák

Vágólapra másolva!
2021.05.18. 08:30
null
Alexander Nübel Franciaországban szerezhet hasznos tapasztalatokat (Fotó: AFP)
Sajtóhírek szerint a volt Bayern-edző, Niko Kovac által irányított AS Monaco és a szintén a francia élvonalban szereplő Lille is szívesen látná soraiban Alexander Nübelt. A 24 éves kapus múlt nyáron szerződött a Bayern Münchenhez, ám Manuel Neuer mögött csupán négy tétmeccsen kapott lehetőséget ebben az idényben, a Bundesligában pedig csak múlt hétvégén mutatkozott be müncheniként.

 

Bár egy éve még úgy nyilatkozott, ha miatta ugyan nem is játszik, akkor is rengeteget tanulhat Manuel Neuertől – egy idény után viszont változni látszanak Alex Nübel prioritásai.

A 24 éves kapus a Sky információi szerint védeni szeretne, és szívesen igazolna kölcsönben más klubhoz. Érdeklődőben nincs is hiány, az AS Monaco és a Lille akár kétéves kölcsönszerződéssel is megszerezné a futballistát. Szintén az érdeklődök közé tartozik a Borussia Dortmund, ám utóbbi klubnak nincs sok esélye: Nübel inkább a Bundesligán kívül szerezne tapasztalatokat.

A kapus 2020 tavaszán kötelezte el magát a Bayern mellett, akkor még bizonytalan volt a posztrivális Neuer sorsa, akivel csak hónapokkal később egyezett meg a bajor klubvezetés a 2021 nyarán lejáró szerződésének meghosszabbításáról.

Nübel korábban a Paderborn második csapatában, 2015 nyarától pedig a Schalkéban szerepelt. Utóbbi együttes a szerződése lejártával volt kénytelen lemondani az U21-es válogatott labdarúgó szolgálatairól.

Neuer jelenlegi szerződése 2023, Nübelé 2025 nyaráig szól a Bayern Münchennél.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik