Bayern: Ribéry lemarad a tavasz eleji rangadókról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.29. 10:49
A Bild értesülései szerint többhetes kényszerpihenő elé néz Franck Ribéry, aki a Bayern München csütörtöki edzésén szenvedett izomsérülést. A bajor klub nem sokkal később hivatalos közleményben tudatta, a francia szélső sérülése enyhébb a vártnál.

A 31 esztendős támadó ebben az idényben már 16 tétmérkőzésen lépett pályára – amelyeken öt gólt és hat gólpasszt jegyzett –, pedig a szezon elején sérülés miatt nem számíthatott rá a csapata. A legfrissebb hírek arról szóltak, hogy Ribéryre újabb hosszú kihagyás vár, a Bayern azonban hivatalos tájékoztatójában csillapította a kedélyeket.

A korábbi francia válogatott futballista combizomhúzódással dőlt ki a sorból, melynek következtében a Wolfsburg, a Schalke és a Stuttgart elleni bajnokiról biztosan lemarad. A könnyített edzéseket jövő szerdán kezdheti újra, a csapattal két hét múlva gyakorolhat ismét, míg legkorábban február közepén térhet vissza a pályára.

Ribéry mellett Rafinha is megsérült a csütörtöki tréningen, a brazil jobbhátvéd külső bokaszalag-húzódás miatt minimum kéthetes pihenőre kényszerül.

A bajnoki éllovas Bayern München pénteken a második helyezett Wolfsburghoz látogat a Bundesliga 18., idei első fordulójában. A két csapatot 11 pont választja el egymástól a tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik