Bénes László Messit és Ronaldinhót idézte góljával

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 11:34
Bénes László remek formáját szabadrúgásgóllal koronázta meg (Fotó: Getty Images)
A felvidéki Bénes László remek formában tért vissza a pályára. A Hamburg mezében olyan gólt szerzett, mint például korábban Lionel Messi és Ronaldinho.

A Hamburg a német 2. Bundesligában sokáig a feljutást jelentő első két hely egyikén állt. Néhány hete azonban jött egy megtorpanás, sorra következtek a pontvesztések, aminek eredményeképpen edzőváltásra is sor került: Tom Walter helyét Steffen Baumgart vette át. ,,Nehezek voltak az elmúlt hetek. Februárban a Hannover ellen megkaptam pályafutásom első piros lapját, amit szigorú büntetés követett, három meccset kellett kihagynom. Kellemetlen pillanatokat éltem át a lelátón, nem tudtam segíteni a srácoknak. Örülök, hogy ez már a múlt” – mondta a Nemzeti Sportnak Bénes László

A huszonhat éves középpályás a Wehen (3–0) elleni vasárnapi találkozó legjobbja volt, mindhárom gólban közreműködött: két gólpasszt jelzett, egyszer pedig betalált a kapuba. Góljával ráadásul Lionel Messit, Ronaldinhót idézte. Húsz méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Hamburg. Mindenki azt várta – ahogy korábban már többször előfordult a múltban –, hogy elcsavarja a labdát a sorfal mellett. Azonban… 

„Észrevettem, hogy az ellenféltől senki sem fekszik le a sorfal mögé, így nekifutottam a labdának és a felugró sorfal alatt laposan elgurítottam a labdát, amely a kapu bal alsó sarkában kötött ki” – mosolygott a Hamburg kulcsembere, akit a szurkolók Lászlónaldinhóra kereszteltek át.

BÉNES GÓLJA 1.55-TŐL LÁTHATÓ

A felvidéki focista a kanadai ponttáblázatban (gól + gólpassz) a 2. Bundesliga harmadik legeredményesebb játékosa 23 ponttal (12+11). „Nyolc forduló van hátra, jelenleg a harmadik, osztályozót jelentő helyen állunk. A bajnokság hátralevő részében találkozunk többek közt a második helyen álló Kiellel is. Nagyon bízom benne, hogy az idén sikerül kiharcolni a feljutást” –  zárta gondolatait Bénes, aki a napokban a szlovák nemzeti csapattal az Ausztria és Norvégia elleni felkészülési találkozókra készül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik