2029-ig hosszabbított francia tehetségével a Bayern München

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 16:19
18 éves kora ellenére Mathys Tel már jelentős tapasztalatot szerzett Münchenben, nem véletlen, hogy sokáig számol vele a Bayern (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München hivatalos honlapján tudatta, hogy 2029-ig meghosszabbította francia tehetsége, Mathys Tel szerződését.

A még mindig csak 18 éves Telt még 2022-ben szerződtette a német rekordbajnok a Rennes-től 20 millió euróért. A támadószekció több pontján is bevethető francia U21-es válogatott játékos fiatal kora ellenére minden sorozatot figyelembe véve 59 mérkőzésen már 13 gólnál és négy gólpassznál jár.

„Minden klub olyan játékost akar, mint Mathys Tel: fiatal, elképesztően tehetséges, éhezi a tanulást, de akar is tanulni. Különleges, ahogy 18 évesen milyen természetességgel játszik. Akarunk egy megfelelő egyveleget az öltözőben és Mathys ennek fontos eleme. Tudja, mi teszi  a Bayernt azzá, ami, és otthonosan érzi magát, szóval most már csak meg kell tennünk együtt a következő lépéseket”mondta Christoph Freund, a Bayern München sportigazgatója Tel hosszabbítása kapcsán.

„Nagyon sokat jelent számomra a mostani szerződéshosszabbításom. Rengeteget tanultam a Bayernnél a pályán és azon kívül is. München az én és a családom otthona lett, és a szurkolók is fontosak számomra: nélkülük nem lennék az a játékos, aki vagyok. Amikor a Bayernben játszol, minden trófeát meg akarsz nyerni, én pedig szeretnék felkészülni és gólokat szerezni. Szívvel és energiával szeretnék megtenni mindent a klubért és a szurkolókért” – mondta Mathys Tel.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik