Hamburg: a Kölnnel a Fehérvárt búcsúztató svájci sapkás tréner az új vezetőedző – hivatalos

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 13:11
Steffen Baumgart (középen) a Hamburg új mestere (Fotó: Twitter/Hamburger SV)
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (2. Bundesliga) szereplő Hamburger SV az előzetes várakozásoknak megfelelően a hivatalos honlapján közölte, hogy Steffen Baumgart veszi át a múlt héten menesztett Tim Walter helyét a csapat kispadján.

Az 52 éves szakember – akinek érkezéséről itt írtunk – a következő idény végéig írt alá a „vörösnadrágosoknál”. A svájci sapkájáról és karizmatikus személyiségéről ismert Baumgart székfoglaló beszédében elmondta, hogy célja nem lehet más, mint a Hamburg visszajuttatása az élvonalba (Bundesliga). 

Steffen Baumgart a 2017–2021-es időszakban hívta fel magára a figyelmet, amikor a harmadosztályban sínylődő Paderbornt két év alatt feljuttatta a Bundesligába. Az 1. FC Köln kispadjára 2021 nyaránt ült le, s első idényében a hetedik helyre kormányozta a korábban alsóházi csapatnak számító „bakkecskéket”. A következő idényben – mely során az Európa-konferencialiga selejtezőiben a Fehérvárral is csatázott a Köln – a 11. helyen zárt a Rajna-parti alakulat, de a jelenlegi idény eredményválsága azt eredményezte, hogy a felek közös megegyezéssel az elválás mellett döntöttek. 

A magyar válogatott Németh Andrást foglalkoztató Hamburger SV jelenleg a 18 csapatos német másodosztály (2. Bundesliga) harmadik, osztályozót jelentő helyén áll 38 ponttal, négy ponttal lemaradva a már biztos feljutást érő helyen tanyázó Holstein Kiel mögött.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik