Bundesliga: Gulácsi szombaton már a Leipzig keretében lesz!

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.15. 13:05
null
Gulácsi Péter szombaton már ott lesz az RB Leipzig meccskeretében (Fotó:
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 4. fordulójában rendezendő Augsburg elleni mérkőzésen visszatér az RB Leipzig csapatába a magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter – számolt be róla a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője.

 

Mint ismert, Gulácsi Péter még 2022 októberében, a skót Celtic elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen sérült meg, amikor egy passz után megbicsaklott a térde, s mint kiderült, jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag.

Az RB Leipzig csapatkapitány-helyettese július elején teljesítményteszten vett részt, majd augusztus közepén edzett újra társaival, épp akkor, amikor honfitársa, Willi Orbán visszakapta a csapatkapitányi karszalagot.

Gulácsi felépülése óta még nem játszott tétmérkőzést, ám Marco Rossi szeptemberi magyar válogatott keretében már ott volt, most pedig visszatérhet, hiszen az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose az Augsburg elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón ismertette, hogy a kapus ott lesz a keretben.

„Gulácsi Péter holnap tér vissza az első csapatba! Nagyon jó edzései voltak az elmúlt négy hétben. A csapatkapitány-helyettes visszatérése határozottan jó érzésekkel tölti el a csapatot. Pozitívan várjuk a következő heteket, még akkor is, ha el kellett fogadnunk egy-két kudarcot” – mondta Marco Rose.

Magyar szempontból az már kevésbé jó hír, hogy a csehek ellen megsérülő Willi Orbánnak a lipcseiek közlése szerint tíz hetet kell kihagynia jobb térdének sérülése miatt, így Gulácsi a szombati bajnokin akár csapata kapitánya is lehet.



NÉMET BUNDESLIGA
A 4. FORDULÓ PROGRAMJA
Szeptember 15., péntek
20.30:
Bayern München–Bayer Leverkusen (Tv: Arena4)
Szeptember 16., szombat
15.30:
Freiburg–Borussia Dortmund (Tv: Arena4)
15.30: 1. FC Köln–Hoffenheim
15.30: Mainz–VfB Stuttgart
15.30: RB Leipzig–Augsburg
15.30: Wolfsburg–Union Berlin
18.30: VfL Bochum–Eintracht Frankfurt (Tv: Arena4)
Szeptember 17., vasárnap
15.30:
Heidenheim–Werder Bremen (Tv: Arena4)
17.30:
Darmstadt–Borussia Mönchengladbach (Tv: Match4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik