KoroNapló: Egyelőre semmi biztosat sem tudunk – Gulácsi

GULÁCSI PÉTER (Lipcse)GULÁCSI PÉTER (Lipcse)
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 07:57
Az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusát a The Athletic nevű sportportál neves szakírója, Raphael Honigstein az idény csapatába jelölte – a lipcseiek egyik legjobbja Willi Orbánról és a lehetséges folytatásról is beszélt lapunknak.

 

„Ami az Athletic által közzétett álomcsapatot illeti, a FourFourTwo magazin kapusrangsorához hasonlóan minden apró szakmai elismerés jó visszajelzés, örülök, ha egyesek engem tartanak a német bajnokság legjobb kapusának. A Kicker az előző idényben a bajnokság legjobb játékosának választott, ezt követően mindent megtettem, hogy tartsam a szintet, a statisztikák és a visszajelzések alapján nem is okoztam csalódást.

Ugyanakkor nagyjából négy-öt, szinte azonos képességű kapus is a legjobbak közé tartozik a Bundesligában, az már egyéni ízlés kérdése, hogy az adott szakíró kit választ a saját álomtizenegyébe. Ami a Leipziget illeti, a múlt héten Willi Orbán is edzésbe állt, a kiscsoportos foglalkozásokban már teljes értékű edzésmunkát végez. A saját csoportjában minden gyakorlatot végigcsinált, ugyanazt a terhelést kapja, mint a többiek. Ha továbbra sem lépnek fel kompliációk, a meccsfitnesz és a megfelelő mentális élesség visszanyerése a következő lépés.

Helyzetét némileg megkönnyíti, hogy nem csupa jó formában lévő játékos közé tér vissza, a többiek ugyanúgy kiestek a ritmusból, mint ő. Ilyen helyzetben talán jobb eséllyel küzdhet a kezdőcsapatba kerülésért, mintha a jó formában futballozó labdarúgók közül kellene kiszorítania valakit.



A bajnokság folytatására vélhetően még legalább másfél hetet kell várnunk, egyelőre semmi biztosat nem tudunk. Május negyedikén jelenthetnek be országos szintű enyhítéseket, a kluboknak akkor engedélyezhetik a normál edzéseket. Ha utána ismét teljes létszámban készülhetnénk, vélhetően május tizenhatodikán folytatódhatna a Bundesliga.”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország),Gulácsi Péter(Németország), Juhász Dorka (Egyesült Államok),Kemény Dénes(Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország)
Korábban: Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián(Oroszország),Vojvoda Dávid(Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik