KoroNapló: Nincs idő kísérletezni! – Gulácsi Péter

GULÁCSI PÉTER (Lipcse)GULÁCSI PÉTER (Lipcse)
Vágólapra másolva!
2020.04.14. 09:40
A hosszú leállás után egyből élesben kell majd bizonyítani az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint, aki úgy véli, a május eleji folytatás nem reális.

 

„Több német együtteshez hasonlóan mi is visszatértünk az edzőközpontba, csoportokra osztanak minket, a kontaktok számát pedig redukálják. A hétköznapokban nincs sok változás az utóbbi hetekhez képest, többet vagyok itthon, mint korábban, és jobban kiveszem a részem az otthoni teendőkből.

A Bundesligát illetően korábban a május eleji folytatás is szóba került, ám jelen állás szerint azért kell szorítani, hogy május kilencedikén vagy legkésőbb tizenhatodikán ismét pályára léphessünk.

Mivel korábban hozzászoktunk a heti két meccshez, most értelemszerűen megváltozott az életünk, a téli és a nyári szabadságok idején fordul elő, hogy hetekig nem kell tétmeccset játszani. Olyankor rendre kikapcsolunk és feltöltődünk, de a mostani bizonytalan helyzet teljesen más, mert nem tudni, mikor rendeznek ismét tétmeccseket.

Ugyanakkor nem ereszthetünk le, szinten kell tartanunk magunkat, mert amikor megadják az engedélyt a folytatásra, szerintem viszonylag gyorsan indul majd újra az élet. A hátralévő fordulókban fontos lehet, hogy a csapatok mennyire tudnak alkalmazkodni a zárt kapus összecsapásokhoz, és milyen gyorsan tudják felvenni a ritmust.

A nyári szünettel ellentétben ezúttal nem lesz négy-öt felkészülési találkozó, és amíg a bajnokság első fordulóiban egy-két gyengébb meccs még talán beleférhet, a kilenc hátralévő fordulóban már aligha. Az erőviszonyok papíron nem változnak, de nyilván több tényező is belép az összképbe, amire korábban senki sem számított.”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország),Gulácsi Péter(Németország),Kemény Dénes(Magyarország),Ligetvári Patrik(Spanyolország),Vojvoda Dávid(Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik